Miljö – F.d. språkrör är oroliga för utvecklingen inom Miljöpartiet och skriver gemensam debattartikel

(Denna artikel skrev jag 25/11 men den ser nu ut att ligga som ett utkast i mina poster, d.v.s. inte publicerad. Nu publicerar jag den.)

Det är en lättnad att det inte enbart är jag och Birger i den gröna rörelsen som ser problemen med Miljöpartiet men att missnöjet faktiskt är utbrett. Det är framträdande individer som klagar på partiet, ex. Eva Bovin, Ralph Monö, Per Gahrton, Eva Goës, Fiona Björling, Jan Axelsson, Birger Schlaug och Lotta Hedström

Några citat av det debattörerna gemensamt uttrycker i sin debattartikel:

”Opinionsundersökningar visar inte bara att partiet tappar sympatisörer utan också att antalet kärnväljare minskat till dramatiskt låga nivåer.”

”Kort sagt: partiet befinner sig under stress, på gränsen till en akut krissituation.”

”…vi kan inte förstå varför partiets ledning snarast tar avstånd från sådant som utgör partiets politik. Som om man saknar självtillit, som om man inte tror på den.”

”Vi tänker bland annat på brunkolet, värdlandsavtalet med Nato och effektskattens borttagande för att rädda kvar kärnkraften. Vi tänker också på familjesplittrande flyktingpolitik. För att nämna fyra beslut som berör själva kärnan i grön politik.”

Debattartikeln har DN valt att sätta bakom betalvägg, men kommentarer från olika individer i den gröna rörelsen finns på Birger Schlaugs blogg. Birger har dessutom lämpligt nog lagt DN-artikeln här för landets fattiga och bojkottande individer. Trots vanligt grönt teflon-beteende vad gäller klimatbluffen gör detta att han återigen förtjänar att listas under ”den gröna rörelsen” i vår högerspalt.

3 reaktioner till “Miljö – F.d. språkrör är oroliga för utvecklingen inom Miljöpartiet och skriver gemensam debattartikel

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s