Tänker Donald Trump invadera Iran? – USA:s förmodade försvarsminister har smeknamnen ”Galna hunden”, ”Krigsmunken” och ”Kaos”

Smeknamnet ”Galna Hunden” fick den pensionerade general James Mattis, enligt Sputnik News, efter slakten 2004 i kriget om Falluja i Irak. Krigsmunken kallas han för sitt intresse av militärhistoria och sitt livslånga ungkarlsliv.

Namnet Kaos/Chaos är tydligen en förkortning av:

”Översten har en enastående lösning”.
”Colonel Has An Outstanding Solution.”

Några citat från den pensionerade generalen:

”Jag kommer i fred. Jag tog inte med mig artilleri. Men jag vädjar till er, med tårar i mina ögon: Om ni djävlas med mig, ska jag döda er allihop.”
/General James Mattis, Sagt vid det första av en rad möten med irakiska officerare i 2003.

”I come in peace. I didn’t bring artillery. But I’m pleading with you, with tears in my eyes: If you f— with me, I’ll kill you all,”
/General James Mattis, Said at the first of a series of meetings with Iraqi military officers in 2003.

”Var hövliga, var professionella, men ha en plan att döda alla ni träffar,”
/General James Mattis, hans räd till USA:s marinkårssoldater när de kom till Irak 2003

”Be polite, be professional, but have a plan to kill everybody you meet,”
/General James Mattis, his advice to US Marines when they arrived in Iraq in 2003.

Kan det bero på att generalen läst på om kulturen i och omkring Irak och inser att skrämsel som är värre än extremisters skrämsel är det enda som har viss potential att fungera? Eller är skrämseln till för att aktivera ödlehjärnan/ödlekomplexet så att soldaterna känner dominansen och därför lyder bättre och då är förberedda på kamp och flykt bättre? Det kan annars kanske vara svårt att förstå i ett mer civiliserat intellektuellt resonemang, speciellt när man läser några av generalens förmodade favoritcitat ur Meditationer av Marcus Aurelius.

Världen och amerikanska soldater tycks behöva förbereda sig på mer kaos. Det verkar som om Donald Trump tänker invadera Iran. Den nya försvarsministern anser i alla fall att Iran är det stora problemet i området enligt Engelska Wikipedia, inte de extremistiska salafisterna eller wahhabism-islam, vilket stammar ur Saudiarabien.

Det kan bero på att Iran inte underkasta sig vare sig ryssare eller amerikanare, likt Saudierna, men vill stå som en självständig nation. Wallstreet och det militärindustriella komplexet, vilka gillar kaos applåderar helt säkert det nya ledarskapsvalet.

2 reaktioner till “Tänker Donald Trump invadera Iran? – USA:s förmodade försvarsminister har smeknamnen ”Galna hunden”, ”Krigsmunken” och ”Kaos”

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s