Forskningsfusk – Lösningen – En kraftig utvecklad direktdemokratisk form av ekonomi

Det är forskaren och läkaren Anders Romelsjö som har ett förslag på en lösning mot det korrupta forskningsfusket, vilket drabbat både socialistiska stater såväl som kapitalistiska stater. Hans lösning: En kraftig utvecklad representativ demokratisk och direktdemokratisk form av ekonomi.

Jag tror att mänskligheten behöver ett annat, demokratiskt ekonomiskt system där vi gemensamt och planmässigt kan utnyttja jordens resurser nu och för framtiden. Detta innebär inte planhushållning i diktatorisk form, utan en kraftig utvecklad demokratisk form av ekonomi, där kreativitet givetvis också ska belönas. Då kan vi snabbt få bort fattigdomen och reellt ta itu med miljöfrågorna. En socialisering innebär att befolkningen runtom i världen, vanligen via valda representanter ibland med direktdemokrati, får kontroll över våra gemensamma tillgångar, en förutsättning för rättvis och rationell användning av dessa.

När man tror, d.v.s. har en hypotes, finns det bara ett sätt att veta, nämligen att prova och mäta resultatet på ett sätt som går att falsifiera eller bekräfta. Vid en snabb titt på dagens representanter tror jag personligen mer på den direktdemokratiska vägen om man vill undvika korruptionen, alternativt att representanterna som väljs på något vis garanterat har den motivation och karaktär som krävs för jobbet som politiker.

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s