Nackdelen med desinformation – Lögnen kan ogillas oavsett politisk tillhörighet

Efter en liten analys av journalisten Martin Klepkes attack mot vänstern via Atonbladet, samt Anders Romelsjös svar och citat av den, vilket var bra då jag inte läser Aftonbladet, framstår det som om Martin Klepke befinner sig i ett mentalt tillstånd som skulle vara svårt att undkomma för vem som helst. Betänk att Martin Klepke utsatts för oapterade bomber i sin egen trädgård, oavsett vem som placerat dem där och i vilket syfte.

“I boken Tackla hatet Om näthat hot – och hur du skyddar dig (Ordfront, 2016), av Rebecka Bohlin, träder Martin Klepke fram och berättar om sin utsatthet för näthat och hot. Han har bland annat utsatts för en bomb (som inte var apterad) i sin trädgård.” (citat ur Wikipedia)

Mordhot i kombination med konfliktskapande näthat, från okända internettroll, eller människor som blivit av med sina pensioner och arbeten i den nyliberala/borgerliga EU-cirkusen, eller av nationalsocialister, kan naturligtvis leda till att ödlehjärnan/ödlekomplexet tar överhand i hjärnan så att man går in ett slags ”stabsläge”. Martin Klepke befinner sig, enligt min egen analys av hans text, sannolikt i ett kamp-tillstånd där fienden måste definieras tydligt och domineras.

Så i stället för att fråga sig varför “vänstermänniskor” som Anders Romelsjö, republikaner som Donald Trump och “socialkonservativt” SD-folk (ofta f.d. besvikna socialdemokrater) är eniga i att fulmedia vilseleder, blir försvarspositionen hos Klepke att de gått i “ohelig allians”, men någon “ohelig allians” måste det alls inte vara. Lögnen kan nämligen ogillas av alla möjliga skäl oavsett politisk tillhörighet.

Lögnen kan naturligtvis ogillas av den som utsätts för den, men även skapa sympati för den utsatte. Yttermera kan lögnen ogillas eftersom människor ofta söker en sannolik bild av sin omgivning, en bild som är till för att de ska kunna fatta rätt beslut i vår demokrati, men även i sina egna liv. Lögnen och korruptionen kan t.o.m. hatas så mycket att vänsterfolk röstar på vad som helst, t.o.m. en republikan, i ren protest.

I kampen om ”sanningen” verkar det (just nu) som om det måste finnas en väldefinierad fiende för Martin Klepke som (just nu) arbetar för den nyliberala utlandsägda (förmodligen strax nedläggningshotade) tidningen Aftonbladet, vilken idag fortfarande förleder ljuger och förvanskar grovt, samt naturligtvis av den orsaken alltmer kommer ignoreras av den del av folket som vill ha mer objektiva nyheter, för orsaken att läsa nyheter är faktiskt att läsa sannolika berättelser om verkligheten, såvida man inte har satiriska mål med sin läsning, ex. vill hänvisa till tidningen Löken som skriver om att bananen är den mest använda frukten för att simulera telefonsvarande.

Kanske kallas dessutom Klepke, felaktigt alltför ofta, för “vänster” i detta näthat, något han kanske gärna identifierar sig med (spekulation), men blir då kanske störd av att en uttalad vänsterman då är emot honom, samt mot Aftonbladet och deras fullkomligt osannolika s.k. “sanningar”.

För att hjälpa Klepke bör vi först inse att det finns olika skalor inom politiken och att människor kan befinna sig på olika nivåer i dessa skalor, inte enbart vänster högerskalan, d.v.s. den skatte/social-politiska skalan, Det är inte ovanligt att folk befinner sig på fullkomligt obalanserade nivåer på dessa olika skalor heller givetvis.

Så för att skilja på åsikterna tydligt, så att det blir lättare för Kelpke och andra som kanske behöver det, kan man försöka dela upp åsikterna och studera dem i olika grupperinger enskilt. Några exempel:

1. Vänsterpartiet verkar fortfarande vara för införseln av Boko Haram-krigarna och de numera välrakade flyende IS-soldaterna, vilka plötsligt inte längre verkar tro på 72 jungfrur i himmelriket men vill ha välfärd i Europa via gummibåt i Medelhavet. Massmigrationen som inte löser grundproblemet är Vänsterpartiet för även om barn skulle dö på kuppen i Medelhavet, samt att de illegala smugglarna ska få tjäna storkovan, samt att det för in problemet med extrem islamistisk doktrin in i Sverige. Vänsterpartiet är dock emot en av orsakerna till folkvandringarna, nämligen de nyliberala och borgerliga krigen, samt den frihandel som berikar de giriga få på 99% av folkets bekostnad. Vänstern är emot Vladimir Putins politik på många områden, eftersom Putin är en nationell konservativ kapitalist. Vänstern, likt SD, är internt oenig i den väldigt demokratiska men något olagliga (enl. FN) återföreningen av Krim med Ryssland. Vänsterpartiet är samtidigt emot när USA, på betydligt allvarligare vis, bryter mot FN:s stadgar och andra avtal.

2. Sverigedemokraterna är något mer fredliga än Vänstern och är inte för införseln av IS-folket, terroristerna, men hjälper dem gärna lokalt med mer effektiva bistånd, men vill kanske lite diskriminerande särskilt hjälpa de som är värst utsatta av IS, nämligen de med mer kristna värderingar, samt andra minoriteter och hjälpa dem mot den extrema islamistiska doktrinen genomförd av salafister, kallad för wahhabism. SD är även för att hjälpa de allra fattigaste lokalt, d.v.s. de som inte har råd att betala för smugglingen över Medelhavet. SD är även emot orsaken till folkvandringarna, nämligen de nyliberala och borgerliga krigen, men SD är inte emot den frihandel som berikar de giriga få på 99% av folkets bekostnad. Men SD är, likt Vänsterpartiet, internt oenig i den väldigt demokratiska men något olagliga (enl. FN) återföreningen av Krim med Ryssland.

Oenigheten mellan SD:s medlemmar internt och V:s medlemmar internt beror sannolikt främst p.g.a. den fulmedia-desinformation som vänstermannen Anders Romelsjö, men även andra oavsett politisk åsikt, försöker motverka, genom att granska fakta objektivt. Oenigheten beror sannolikt även på internettrolling på ex. Avpixlats forum, där internettrollen försöker sätta “vänster” på allt som Aftonbladet, Nato och Bilderberggruppen ligger bakom, vilket kan få vem som helst att bli förvirrad eftersom krig, stödjandet av frihandel, terrorister, nyliberalism och borgerlighet inte är något traditionellt “vänster” alls även om de nyliberala partierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet felaktigt ofta hamnat under den beteckningen när högerfolk resonerar.

3. Den sida Aftonbladet valt i diskursen (just nu) och som Klepke tillhör idag, ägs av de utländska intressen som stöttat IS-folket, terroristerna, nämligen Nato och USA, som visserligen gärna hjälper människor lokalt, men kanske lite diskriminerande särskilt hjälper det islamistiskt indoktrinerade IS-folket som skapar konflikt i det sekulära demokratiska Syrien. Aftonbladet är likt Vänstern för införseln av IS-folket in i Sverige och kallar de som kritiserar den extrema islamistiska doktrinen för islamofober precis som många i Vänsterpartiet gör, helt utan att veta något djupare om vad egentligen islamofobi, islamkritik eller ens vad islams texter faktiskt föreskriver. Aftonbladet är för orsaken till folkvandringarna, nämligen de nyliberala och borgerliga krigen och även för den frihandel som berikar de giriga få på 99% av folkens bekostnad precis som SD. Aftonbladet är på samma sida som alla riksdagens partier i dessa frågor, utom SD och och i vissa fall alltså också vissa tillhörande “vänstern” såsom Anders Romelsjö.

Jag ser vad kapitalisterna gör, men min egen fråga är vad Aftonbladet, George Soros och Bilderberggruppens folk egentligen vill åstadkomma?

Kelpkes artikel tar upp teorin om att det finns en anti-judisk konspiration, och sannerligen, när man tittar på deltagarna i Bilderberggruppen kan man faktiskt tro att denna galna konspiration existerar, för väldigt många av deltagarna har faktiskt judisk bakgrund.

Personligen tror jag inte att de resterande medlemmarna är hemliga kryptojudar, ej heller att dessa judar verkligen tror på Demiurgen, snarare att det Bilderberggruppens medlemmar har gemensamt helt enkelt är psykopati och gemensamma giriga korrupta intressen, vilket naturligtvis är orsaken till det odemokratiska hemlighetsmakeriet. Den religiösa och etniska bakgrunden är sannolikt helt underordnad, men man vet ju aldrig, kanske är sekten Frimurarordern inblandad i spektaklet? Judarna murade ju de första pyramiderna och Bilderberggruppens verkställande utskott skulle s.a.s. kunna utgöra toppen av den pyramiden.

Det kan även vara så att de senaste i raden av skapade konflikter i Mellanöstern, genom proxy-arméer, skapats just för att få flera gemensamma intressen att sammanfalla hos de medverkande i Bilderberggruppen. Man kan ex. räkna på intäkterna hos det ”militärindustriella komplexet” som de äger stora delar av, samt inkludera nya boenden och återuppbyggandet efter krigen eller den olja som nu kanske olagligen kommer kunna utvinnas ur Golanhöjderna, i beräkningen.

Vilken mammon-dyrkande tillväxt-ekonom eller tillväxt-politiker skulle inte bli knäsvag och tala i tungor inför dessa siffror jämfört med den nedväxt som vetenskapliga partiet förespråkar?

Det numera välrakade IS-folket, som den gudibehaglige Demiurgen tycks ha övergivit, flyr nu från olagligt invaderade IS-områden till de fredliga delarna av Syrien och vill sannolikt vidare till Europa och odla sina skägg och sprida sin doktrin här. George Soros vill tydligen ha dem i EU, men tydligen inte i USA Israel eller Saudiarabien.

Men framförallt tjänar naturligtvis Soros pengar på alla de spektakel han anordnar. Hur skulle han annars kunna vara så rik som han är? Nej. Han är naturligtvis inte helt dum i huvudet, den där Soros, ej heller hans kompisar, i alla fall inte kortsiktigt inför nästa kvartalsrapport. Kan Soros och Bilderberggruppen kasta in Europa i flyktingkaos, rasism och krig kommer det sannolikt tillfredställa honom på flera olika plan.

4 reaktioner till “Nackdelen med desinformation – Lögnen kan ogillas oavsett politisk tillhörighet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s