Den internationella storfinansen hjälpte Hitler – Idag hjälper Vänsterpartiet storfinansens söndrande av nationen

Anders Romelsjö återpublicerar ett gästblogginlägg av Brage Norin, med innehållet att den internationella storfinansen hjälpte Adolf Hitler. Detta betvivlar jag inte. Även om man givetvis får vara skeptisk till det, som Lasse Anckarman är i denna konversation, så finns det givetvis ett övertydligt intresse av att tjäna pengar på krig, såsom storkapitalets ekonomer tjänar pengar idag på de vidrigheter som pågår, vilket ekonomen John Perkins varit en del av och vilket han numera som aktivist berättar om, och vilket även den sociale ingenjören och planekonomen Jaque Fresco noterat och reagerar på med orden:

”Den här skiten måste bort!”
/Jaque Fresco

”This shit’s got to go!”
/Jaque Fresco

Jag håller med. Den här skiten måste bort. För att inte se den lilla 1%-iga klubb som rektalpenetetrerar folken med dumheterna måste man vara blind och döv och sakna känsel för blindskrift samtidigt eller vara helt medvetslös. På vänsterns olika bloggar brukar dock speciellt en sekts extrema doktriner och resulterande vidrigheter ofta komma alltför lindrigt undan, anser jag.

Vänsterpartiet t.o.m. förtrycker sina egna ”sekulära muslimer” då de tar upp problemet, som ex. då Amineh Kakabaveh påpekar saken. Anders Romelsjö marscherar dock inte helt i takt med denna s.k. ”vänster” och visar ofta på den oheliga alliansen mellan USA:s militärindustriella komplex och de som följer den extremt odemokratiska doktrinen i Syrien, en extrem islamism som är allt annat än ”moderat” i betydelsen måttfull.

Därför är det för mig något märkligt med den totala frånvaron av islamkritik, samt den flitiga användningen av den felaktigt använda floskeln islamofobi, från hela det politiska mitten-höger-spektrumet, inkl. ”vänstern”, en vänster som borde veta bättre och modigt vara motiverade att angripa precis alla olika typer av sekteristiska opiater och rena lögner som fördummar folken! Vänstern har en utmärkt grund att stå på dessutom, en grund som självaste Karl Marx levererat:

karl-marx-80x80
”Religionen är de förtryckta varelsernas suckar i en hjärtlös värld, liksom den också är anden i en andefattig situation. Det är ett folkets opium.”
/Karl Marx Werke 1, sid. 378: Till kritiken av den av den hegelska rättsfilosofin. (1844)

karl-marx-80x80
”Att avskaffa religion som människors inbillade lycka är att kräva deras verkliga lycka. Att försöka förmå dem att överge sin vanföreställning om sina villkor är att försöka förmå dem att överge de villkor som kräver vanföreställningar. Religionskritik är därför i grund och botten kritik av den dal av tårar där religionen utgör glorian.
/Karl Marx

Men svara mig gärna på varför Marx är så osynlig i vänstern idag?

Varför måste vänstern förknippas med krav på öppna gränser och en så omfattande och rabiat form av massinvandring som möjligt? Marxisterna såg väl inte invandring som ett självändamål någonstans i världen innan Soros och grabbarna borta i USA kom på att Europa skulle fyllas med muslimer från Mellanöstern och svartaste Afrika? Snarare var det väl exporten av upplysning och demokratisk socialistisk evolution till deras egen frigörelse som diskuterades?

Varnade inte Engels för att en mångetnisk arbetarklass kommer få svårare att organisera sig? Skulle inte Marx själv ha föraktat arbetare som genom migration omintetgjorde arbetarklassens landvinningar i andra länder? Och vad för positivt skulle Marx ha att säga om dagens ”papperslösa” ekonomiska migranter?

Har vänstern feltolkat Karl Marx?

karl-marx-80x80
”Arbetarna har intet fädernesland. Man kan icke fråntaga dem vad de icke har. Då emellertid proletariatet till att börja med måste erövra den politiska makten, upphöja sig till nationell klass och konstituera sig självt som nation, så är det självt ännu nationellt, om också ej i samma mening som bourgeoisin.”
/Karl Marx och Friedrich Engels i Kommunistiska manifestet (1848)

Tror vänstern att vi bör avskaffa nationerna? Nejdå. Vänsterpartiet vill ju skydda arbetare i alla nationer genom att ta oss ur frihandelns förslavning och stärka folken och deras nationella självständighet. Det är ju också en del av vänsterns nyvunna miljömedvetenhet att stoppa onödiga transporter.

Men varför arbetar då det s.k. ”vänsterfolket” åt storkapitalets smutsiga globalister i just denna fråga om massmigration som saboterar för vänsterns landvinningar och numera får folket i Sverige att i ren panik att rösta på det frihandels-ivrande och Nato-ivrande Sverigedemokraterna? Kommentera gärna! Speciellt om du har uppriktiga svar på mina uppriktiga frågor.

[Edit 28 dec] Det slår mig när jag läser Tommy Hanssons blogg om varför kommunister och islamister numera befinner sig i ohelig allians att det kan bero på Jan Myrdals mycket tragikomiska retoriska kullerbytta i samband med Salman Rushdies fatwa utfärdad av Irans ayatolla genom vilken Jan Myrdal och kanske många inom Vänstern kan ha gjort det fatala misstaget att gynna fiendens fiende, helt utan djupare analys av det vidriga innehållet i fiendens fiendes doktriner.

En reaktion till “Den internationella storfinansen hjälpte Hitler – Idag hjälper Vänsterpartiet storfinansens söndrande av nationen

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s