Jan Eliasson – Nästa partiledare för Socialdemokraterna?

Via Anders Romelsjö läser jag om hur Jan Eliasson verkar lägga grunden för Socialdemokraternas nya politik, vilket sannolikt kommer bli verklighet efter valet 2018.

När man kom in på flyktingkatastrofen var Eliasson mycket tydlig med att den hade kunnat mildrats, både i lägren runt Syrien och i flyktingströmmarna till Europa. Det var ett svek menade Eliasson att inte stora summor kanaliserades till flyktinglägren runt Syrien då språkfrågan där är avklarad och att många flyktingar kommer att återvända så fort kriget tar slut. Jag delar Eliassons bedömning, men kan inte undanhålla mig den beska kommentaren att det är precis vad (SD) hela tiden hävdat, låt vara med argument med obehaglig bakgrund. Det ter sig därvid tydligt att den av flera politiska partier i Europa omhuldade politiken ”asyl åt alla” inte har mildrat det desperata läget för majoriteten av flyktingarna runt Syriens gränser.

Han verkar ha gjort något som inte politiker vanligtvis tycks lyckas med, nämligen att lyssna på de som drar i nödbromsen. Han verkar ha lyssnat på Sverigedemokraterna eller så tyckte han som dem hela tiden.

Journalisten Monica Saarinen som använde det nedsättande ordet ”regim” om Syrien blev tydligen ständigt rättad av Jan Eliasson som konsekvent talade om ”regeringen i Syrien”, vilket är korrekt när man talar om en nationell regering som valts genom demokratiska val. ”Regim” kan man möjligtvis tala om när ett lands massmedia ägs till 95% av utländsk-lojala intressen som tillåts sprida såpass mycket dynga att demokratin i realiteten hjärnförsmutsas/hjärntvättas så pass allvarligt att den hamnar i kontrollen av ett fåtal oligarker.

Jan Eliasson är en svensk diplomat med starka förbindelser med Socialdemokraterna. Han var ordförande i FN:s generalförsamling 2005–2006 och var Sveriges utrikesminister mellan 24 april och 6 oktober 2006. Han var vice generalsekreterare för FN 2012–2016. Redan januari 2012 nämndes han som möjlig kandidat till partiledarposten i Socialdemokraterna.

Eliasson har arbetarbakgrund och han fick ofta följa med sin far på demonstrationståg i hemstaden under sin barndom. Redan i unga år blev han socialdemokrat, men har inte varit verksam i partipolitiken. Eliasson studerade på Hvitfeldtska gymnasiet och var utbytesstudent i USA åren 1957–1958. Blev han demokratisk socialist som Olof Palme i USA måntro? Förmodligen inte.

Detta är sannolikt en helt vanlig nyliberal uppkomling. Åren 1962–66 läste Eliasson nämligen vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och tog 1965 civilekonomexamen där. Vi får hoppas att han, även om han skulle vara en trögfattad nyliberal för girigbukarnas globala frihandels-agenda, inte är totalt trögfattad bara p.g.a. det, men ändå har förstått vad exponentialfunktion är för något, nämligen världens viktigaste sak, en sak som endast tycks vara inkorporerad i Vetenskapliga partiet och i Sveriges Ekologiska Demokratiska Socialister… märkligt nog är väl ändå värt att tillägga, nu när den socialdemokratiska skutan nu tycks vilja visa att den kan svänga istället för att störtdyka.

Eliasson var ordförande i Anna Lindhs Minnesfond 2007–2011. Det kan ligga honom i fatet då fondens värde under honom minskade till ca en tredjedel, enligt Dagens Industri och Expressen:

”…Jan Eliasson tog över ordförandeskapet i fonden 2006, efter tidigare statsministern Ingvar Carlsson. Då fanns 5,7 Mkr i stiftelsekapital. När han efterträddes av Mona Sahlin 2011 hade kapitalet krympt till 2,1 Mkr, enligt Expressen”

Det luktar inte jordgubbstårta. Vi får anta att lögnmedia ändå talar sanning i just detta fall, då det annars vore enkelt att motbevisa. Min slutsats är således att Socialdemokraterna vänder i invandringsfrågan p.g.a. trycket från medborgarna, samt kommer gå på Rysslands linje om att respektera FN:s regler, samt kommer sluta stötta terrorismen och statsterrorismen utförd av Obama-regimen.

Kommer de bli demokratiska socialister igen, likt Olof Palme, med Jan Eliasson? Ytterst tveksamt. Kommer han bli ekologisk på riktigt? Tveksamt. Kommer samhället bli mindre korrupt med Jan Eliasson. Tveksamt.

4 reaktioner till “Jan Eliasson – Nästa partiledare för Socialdemokraterna?

 1. Har i princip helt tappat förtroendet för nästan allt vad etablisemangs-partierna står för. Vi har ju inte ens demokrati i detta land längre. Bara politiska oligarker som inte längre har öron för folkvijan och folkopinion. Problemet är, att de tycks ha fått för sig att opinionsbildningen kommer från folket. Emmertid kommer den opinionsbilden från borgerliga liberalmedier, där censur mot inlägg som inte passar liberal-politrukerna ständigt råder.
  Alla ser och folket skiker från åhörarläktarn:” Det är något som är fel och galet i detta land”, men det är inte någon i riksdags-salongen och talarstolen som lyssnar. De är bedövade av egenrättfärdighet och nästan blinda för allt utanför kammaren och den liberala mediakvarnen, som ger dem självbekräftelse på vilka de är.
  De är tom så korkade att de låter sig styras av opinionsbildningen i dessa liberala fulmedia.
  Deras världsbild kommer från det fulmedia tillhandahåller och fulmedia ger dem bekräftelse på att de är ömsesidigt beroende av varandra.

 2. Professionella yrkeslögnare och storhycklare i svensk media.

  Löfven går i dag ut och varnar för cyberattacker och SK hybridkrigföring från främmande makt. Nu i gemenskap av USA, i anklagelseakterna mot Ryssland (för att kapa Clinton-administationens mejl-servrar) .
  Man påstår sig nu ha upptäckt ”säkerhetshot mot Sverige” och vill därför genomdriva en digital upprustning mot detta hot. Hur hotet i praktiken ser ut och hur omfattande det är beskrivs inte vidare.
  Detta i samklang med militärens underrättelsetjänst (Must) utan att man på något trovärdigt sätt kan lägga fram bevis om skuldbördan (som antas vara Putin).
  Försvarsmakten hakar på de Ryss-hatande propagandaivrarna givetvis, eftersom det vankas rejäla skattemedel till upprustning.
  Must varnar nu allmänheten för ”Påverkans-operationer och desinformationskampanjer” som om det vore någon ny slags företeelse? Löjeväckande uppgifter kan man tycka, (men uppgifterna ska väl tjäna som motiv för höjda anslag ur statsbudgeten)
  Svensk militär och underrättelsetjänst har ägnat sig åt propaganda och signalspaning sedan 50-talet för USA:s räkning. Det är inget nytt.
  Även Svensk liberal propaganda-press har i alla år hållit i taktpinnen för USA:s räkning mot ”ELAKINGEN” I ÖSTER oavsett vem som suttit vid makten.
  För svenska folkets räkning och i underkastelse mot USA, har den svenska politiker adeln tjänstvilligt överräckt och tillhandahållit datalagringsuppgifter från svenska internet-servrar till FRA (försvarets radioanstalt) därefter till NSA under ett antal år.
  I en intervju i december i SVT (agenda) uppgav chefen för militärens underrättelsetjänst (MUST) Gunnar Karlsson, att Ryssland kontinuerligt driver ”påverkansoperationer” i Sverige.
  Herre Jösses!. Man frågar sig, ”pågår inte påverkansoperationer kontinuerligt mot svenska folket av Svenska mass-medier kanske?
  I det sammanhanget räcker det det att gå till den Svenska ” USA-lierade liberalpressen” som under många år ägnat sig åt att underblåsa ”hat-kampanjer” nästan dagligdags mot Ryssland (för USA:s räkning), förutom alla andra propaganda kampanjer mot olika politiska inrikes och utrikes företeelser. ” SVENSK PROPAGANDA- MEDIA SKA BARA HÅLLA KÄFTEN” och lägga sig ner och ruttna bort.

  Det är skrämmande att tom våra ”politiska företrädare” alltför lättvindigt låter sig bli offer för liberalmediernas propagandakampanjer och inrättar sin politiska världsbild och budskap efter vad dessa idiotmedier tillhandahåller och dessutom fattar sina beslut utifrån, bara rakt upp i trynet (glufs, glufs).
  Den som inte deltar i Ryss-hetsen och Putin-hatet bli utfrysta och ifrågasatta av mediernas självpåtagna roll, att agera som INKVISITOR och kasta skit på alla som inte delar liberalmediernas USA-stödda världshegemoniska drömmar ( if you dont are with us, you are with the terrorists).
  Medierna agerar både som jurist, domare och bödel, utan minsta ansvar och tar sig rätten att att förse avvikande uppfattningar med munkavel (censur, refuseringar och publicitets-vägran),allt emedan lögnerna och svin-foder-leverantörerna i Liberalmedia får härja fritt över land och folk.

  I det liberala Orwellska”sanningsministeriet är” Putin aggressiv och Ryssen elak, Det bara är så, för så har det varit i mins 50 år, för det har USA och NATO sagt! ”Basta”.
  Några bevis eller vettig argumentation behövs inte. Det räcker att hänvisa till ”TT”, AFP, NBC, CNN eller liknande som källa (förutom alla tjänstvilliga proffs-tyckar-puckon i Liberalhoran) för att inte tala om alla liberala tanke-smedior och USA-finansierade lobbyorganisationer och PR-byråer i EU, man hämtar material ifrån.
  Frånvaro av intelligens är ett utomordentligt hjälpmedel till politisk medieförströelse och hjärntvätt. Ju dummare i huvudet desto enklare blir budskapen.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s