Yttrandefrihet – Använder du Reddit, Facebook eller Twitter? – Varför bör du byta ut dem?

Du behöver inte ha samma åsikt som någon annan för att vara för alla människors yttrandefrihet. Att vara för yttrandefriheten är att vara för demokratin i sig.

mahatma_gandhi_80x80

”Evolution av demokrati är inte möjlig om vi inte är beredda att höra den andra sidan.”
/ Mahatma Gandhi

”Intolerans, oartighet och hårda ord….. är tabu i alla goda samhällen och strider helt klart mot demokratianda.”
/ Mahatma Gandhi (Källa: Citat om Demokrati)

Jag anser att svensk yttrandefrihet har lagts på en rimlig nivå, enligt lagen, där uppvigling och ärekränkning riktad mot en person eller hets mot folkgrupp är olaglig, men där egna åsikter, upplevelser och egna känslor får beskrivas fritt. Massmedias ägarförhållanden är en annan sak som jag anser att vi behöver se över.

Jag har tidigare varit inne på ämnet sociala medier, men jag har inte berört alternativen för de läsare som känner ett stort behov för social interaktion via sådana, förutom då vad gäller WordPress.com, som har utmärkta ägarförhållanden och principer, och som Vetenskapliga partiet därför valt att använda. Vi ser ingen större anledning att alls använda snuttifierad eller starkt kontrollerad social media.

Genom Nordiska Motståndsrörelsen läser jag nu att yttrandefriheten på olika kommersiella sociala medier i praktiken är starkt förvriden, på olika vis, men finner samtidigt att det finns alternativ. Jag tror att det kan intressera de läsare som ev. använder sociala medier flitigt, så vida ni redan inte funnit WordPress.com.

En svensk anonym kvinna som är emot s.k. ”politisk korrekthet” och är en anti-feminist skriver i kommentarsfältet att det nu finns ett alternativ till Twitter som heter Gab, men hon nämner även fler orsaker att byta till bättre alternativ:

Twitter har under åratal fungerat som en fristad för pedofiler att sprida barnborr. Vidrigt! Även I$I$ propaganda och kommunikation har och flödar fortfarande fritt på Twitter.

Pizzagate aka PedoGate däremot censureras på Twitter. Så ni ser vad det är för typ av människor som äger Twitter och vad dom anser acceptabelt och vad dom anser oacceptabelt. Tortyr av barn och vuxna är acceptabelt att dela på Twitter, nationalism (om det gäller vita nationer) är det inte.

Hon rekommenderar även att man istället för Reddit kan använda alternativet Voat. Den svenska anonyma kvinnan menar att det är:

”Mindre censur där samt inte ägt av en person som tänder på kannibalism.”

MySpace som numera kontrolleras av Time Inc. får sig också en känga:

”MySpace förresten, kommer ni ihåg det? Det är väl ingen som använder det längre tänker man då. Så hur har dom råd att fortsätta med den misslyckade sidan? Jo MySpace är numera en front för pedofiler att marknadsföra deras aktiviteter ifrån.”

Jag undersökte saken och fann följande från Techcrunch och tror att båda företagen Facebook och MySpace helt enkelt är tvingade att ta tag i saken p.g.a. människors påtryckningar. MySpace verkar dessutom efter uppköpet av Time Inc. och visselblåsaren Joseph A. Ripp vara betydligt mer noggranna med företagets moral och innehåll.

Allting är utsatt för förändring. Tills vidare väljer vi alternativet WordPress.com framför Facebook och MySpace.

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s