Glada Nyheter – Regeringens helomvändning har lett till minskad invandring

Det är förmodligen hårdare lagstiftning och gränskontroller som har lett till att invasionen av ekonomiska migranter från tredje världen till Sverige håller på att helt avstanna.  År 2016 har bara 28 939 migranter sökt asyl i Sverige enligt Migrationsverket. 2015 var det hela 163000 asylansökningar. Det är en minskning på hela 80 procent. Anledningen till minskningen är förmodligen hårdare svensk lagstiftning samt EU:s avtal med Turkiet.

Applåder till regeringen. Det går framåt. Kommer det verkställas ordentligt med avvisningar, då det nu saknas asylskäl, kan Sverigedemokraterna får det riktigt tufft i valet 2018. Socialdemokratins störtdyk kan kanske avstanna något även om de fortfarande envisas med sin nyliberalism efter Olof Palmes frånfälle?

Men det positiva är att Sverige förmodligen inte längre ses som ett attraktivt land att migrera till eftersom det inte går att få permanent uppehållstillstånd längre, samt att familjeåterförening med s.k. ”ankarbarn” kraftigt har försvårats. Särskilt migration från Afghanistan har minskat kraftigt.

Socialdemokraterna verkar ha tagit till sig folkets kritik och har med en hårdare invandringspolitik nu bevisat att det är fullt möjligt att nästan helt avreglera den ekonomiska migrationen från tredje världen till Sverige. Om man kommer nå Israels och Saudiarabiens protektionistiska totalstopp är väl tveksamt, men det är glada nyheter att det går i rätt riktning nu för Sverige.

Källa: NMR – Regeringens helomvändning har lett till minskad invandring

3 reaktioner på ”Glada Nyheter – Regeringens helomvändning har lett till minskad invandring

  1. Ping: Rakryggad regering tvingar strax Migrationsverket att visa följa en rimlig budget | Vetenskapliga partiet

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s