Underrättelsetjänst – CIA och BND är eniga – Putin bedriver ingen desinformatinskampanj

Den liberala vänster-mitten-tidningen Süddeutsche Zeitung, som är den dagstidning i Tyskland som har flest prenumeranter, har enligt Anders Romelsjös bloggpost ”Süddeutesche Zeitung – Putin bedriver ingen desinformationskampanj!”, kommit fram till följande:

”Det finns dock analytiker på BND och BfV som till Angela Merkels förtret har integritet. Information om säkerhetstjänsternas 50-sidiga rapport som läckts till Sueddeutsche Zeitung kunde inte finna något som helst bevis på rysk desinformation.”

”Sueddeutsche Zeitungs avslöjande har gått nästa obemärkt förbi i västliga inklusive svensk media. Det passar inte in i bilden av ohämmad russofobi. Eftersom BND och BvFs rapport inte levererade vad som var tänkt är det sannolikt att den ännu hemliga rapporten aldrig blir offentliggjord, skriver Suddeutsche Zeitung. Och den resoluta Angela Merkel har beställt en ny undersökning, antagligen för att få fram det tillrättalagda resultat hon vill ha.”

Intelligent av den underrättelsetjänsten. De verkar ha förstått jobbet, nämligen att ge korrekta underrättelser. Det resultatet skulle rentutav kunna vara det som räddar Europa från kärnvapenkrig.

Süddeutesche Zeitung läser vi inte på nätet och länkar vi inte till eftersom den kräver script påslagna för att ens kunna läsas och scripts är ju som vi alla redan vet ofta fulla med all möjlig skit. Jag antar att deras chefredaktör blivit grundlurad till detta av någon illvillig programmerare.

3 reaktioner till “Underrättelsetjänst – CIA och BND är eniga – Putin bedriver ingen desinformatinskampanj

 1. Desinformation och militära yrkeslögner.

  MUST (millitärens underrättelse-tjänst) har i svensk media gått ut med ”påståendet” att det pågår spionage nyligen nära militära anläggningar i Sverige, som utförs av utländska operatörer/agenter, bla, bla, bla.
  Givetvis är detta bara LÖGNER, som syftar till att upprätthålla skräcken för krigs-risk, skapa propagandistiska hotbilder för NATO-anslutning. (underförstått att det givetvis ändå ska framgå att det är ”elake Ryssen” som är spöket), för det har ju FULMEDIERNA redan trumpetat ut sedan länge.

  Medvetet undviker MUST att ange vilka som skulle ligga bakom, ej heller anger man någon trovärdig källa utanför den egna militära intressesfären. Ej heller något som kan kollas upp och bekräftas objektivt.
  Man borde givetvis fråga sig om de i så fall inte kunde ta någon spion ”på bar gärning” i så fall. Vilket man i så fall skulle behöva göra för trovärdighetens skull.
  Nej! knappast.
  Allt är trams, propaganda och lögner, helt i överensstämmelse med USA-doktrinen om att det måste finnas en fiende (så de kan få avsättning för sin krigsproduktion). Det gäller att upprätthålla HOTBILDEN av en fiende för att kunna motivera ökade anslag.
  I en tidningsartikel för några månader sedan i (kvällsposten) gick man ut med liknande påståenden, men då på ”Gotland”, om att det setts främmande bilar med utländska registreringsskyltar i närhet till militära skyddsområden, och dessa ” främlingar” försökt skaffa sig information bland militär personal och soldater genom att fråga ut dem om känsliga militära uppgifter.

  Alltså! Det är så befängda påståenden att man är färdig att spy fram galla. Allt i propagandans tjänst.

  För det första: aggerar inte främmande underrättelsetjänst på sådant sätt som skulle verka misstänkt. För det andra: så skulle de aldrig köra runt i bilar med utlänska registreringsskyltar på Gotland om de skulle spionera. Så dumma i skallen skulle de aldrig kunna bli.
  3;dje: De skulle knappast höra sig för om uppgifter och information bland militär personal på eller i närhet av militärt område.
  För det 4:e: Millitär personal och soldater har inte tillgång till något som kan vara av intresse för främmande makt på Gottland, som de inte redan vet om. Dessutom utgör inte Sverige något som helst säkerhetshot som skulle vara av intresse för främmande makt i dess närhet.
  Gotland skulle vara tämligen ”ointressant” om det skulle braka till ett riktigt Stor krig mellan Nato och Ryssland (om så får spekuleras).
  . Några stridsvagnar där skulle knappast förrändra någonting alls.
  Konventionella krig utan kärnvapen är i princip uteslutet. Därför ska vi heller inte ansluta oss till NATO.
  Det är ytterst märkligt att man i Regering och Riksdag ”offentligt målar upp en bild” av Ryssland som ett potent hot mot Europa, medan man helt sonika förringar och förnekar att det faktiskt är NATO som utvidgat sin intressesfär mot Ryssland i stället för tvärt om. Att det sålunda är Ryssland som har anledning att känna sig verkligt hotade av Natos expansion.
  Det är LIBERALMEDIERNA som upprätthåller myten om krigshot och det sannolikt på order från USA och Washington.
  YRKESLÖGNARNA på MUST ska bara hålla käft, i stället för att styra politiken och propagandan i våra medier och informationskanaler. För när MUST går ut i offentligheten, så gör de det för ett enda syfte. Nämligen att försöka påverka opinjonen för ökade militära anslag och NATO-medlemskap inte av något annat skäl.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s