Fejkade Nyheter & Bedrägeri? – Manuel Knight har grundlurat folket tillsammans med svenska medier

Nya Tider – Utbildaren Knight lever på en myt om sig själv. Det är anmärkningsvärt att svenska fejkmedier inte källgranskar sitt innehåll, men kanske mer anmärkningsvärt är att medierna inte ens velat erkänna sina fejkade nyheter ens när de informerats om sin belägenhet. Frågan är nu följaktligen om de som i god tro köpt hans tjänster kan återfå en del av det belopp som de spenderat, men även om medierna måste anses medansvariga och ersättningsskyldiga likaså?

Bedrägeri i svensk lag

Annonser

2 reaktioner på ”Fejkade Nyheter & Bedrägeri? – Manuel Knight har grundlurat folket tillsammans med svenska medier

 1. Groundhogs här, vi som driver bloggen Manuel Knight News.

  Precis som det skrivs här nu, så är det anmärkningsvärt att medierna inte vill ta sitt ansvar för att man under lång tid spridit ”fake news” om Manuel Knight. TidningsUtgivarnas vd, Jeanette Gustafsdotter, har ju i samtal med Sveriges Radio:s Kulturnytt personligen gått i god för att den svenska journalistkåren ”tar sitt ansvar, granskar och informerar”. Det där löftet har visat sig vara synnerligen ihåligt, för inte med ett ord har någon journalist eller någon redaktion gått ut med beklagande över att man lurat sina läsare/lyssnare/tittare. Skandalen ligger inte primärt i att man har blivit lurade av mästermanipulatören Manuel Knight, utan i att man nu bara sitter tysta och detta trots att det har gått 1½ månad sedan Magasinet Filter gjorde stor offentlighet av Mr Knight, den fantastiske bluffaren som lurat hela Sverige.

  Att juridiskt få medierna i Sverige till att bli skadeståndsskyldiga för dubbel försumlighet, lär inte gå, men moraliskt vilar det kvarnstenar runt deras halsar. De tiger fast de borde gå ut med stora varningar för att anlita Manuel Knight, denne svindlare och charlatan. Det hjälps inte, att vårt hopp nu står till att Den Nye Presidenten blir ordentligt briefad över hur det ser ut i Sverige: alltså en nästan helt enad svensk press kritiserar Den Nye Presidenten för att han far med osanningar i sina tweets, alltmedan man väljer att inte låtsas om att man under två decenniers tid låtit en militär bedragare slippa granskas för dennes ”fake news”! Snacka om att kasta sten i glashus!

  Man skall inte glömma att det är public service-bolaget Sveriges Radio som varit (är!) värst när det gäller att sprida Manuel Knights osanningar och som sedan 1½ år med aktiva åtgärder mörkar att man vet om att Manuel Knight är en bedragare. Detta har vi bevis för!

  Margot Wallström har nog en del att svara på när kollegan Rex Tillerson ringer henne och frågar varför Sverige genom Manuel Knight sprider lögner om USA. Ingen ”Tim” har dödats av irakiska soldater, ingen fritagningsoperation för att hämta ut Manuel Knight resp kvarlevorna efter ”Tim” har skett. Detta är lögner som än i denna dag (12/3) kan höras genom att lyssna på Manuel Knights Sommar-program från 2008.

  Vår länkadress är: www.http://manuelknight.blogspot.com/

  Liked by 1 person

  • Ihåligt var ordet. Det är så ihåligt att det finns god plats för skogsmurmeldjur.(Groundhogs)

   Jag anser INTE att de slarvlögner som presenteras av Trump ligger på alls samma nivå.

   Han vet att han granskas ändå torkar han sig inte i arslet innan han skiter inför medierna. Och varför skulle han göra det? Publiciteten blir till slut ändå bra.

   Lögnerna granskas och i slarvlögnen finner man ändå ut vad han menat. Ingen försöker dölja något.

   Det här är å andra sidan inga slarvlögner men riktigt stinkande lögner som dessutom sedan dolts av ordbajsare med vetskap om att de varit med och skitit i det blå skåpet tillsammans med ordbajsaren nummer ett.

   Det är möjligt att Trump inte kommer uppfylla alla vallöften han gett, men mannen verkar verkligen göra sitt allra bästa.

   Republikanen ska ha sin chans INNAN folket väljer ex. Bernie Sanders, Tulsi Gabbard eller Jill Stein nästa val (förhoppningsvis i en ny demokratisk koallition förhoppningsvis med nationell protektionism som en del av detta).

   Gilla

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.