Vetenskap – Strålskyddstiftelsen försvarar sig mot monopolkapitalismens bulvanorganisation VoF

Det är föreningen Vetenskap och folkbildning som återigen tycks ha gjort bort sig i sin utnämning av årets förvillare. Vetenskaplighet kräver visserligen skepticism, men definitivt inte mobbning, förvillande härskarteknik, personförföljelse eller uthängning på order av sexbrottsdömda monopolkapitalister med fingrarna i monopolkapitalets syltburk. Man ska i allmänhet hålla sig till sak inom vetenskapen, inte person, även om vi kände oss nödgade att göra ett undantag idag då det kan vara av allmänintresse vad VoF är för något egentligen.

”Föreningen Vetenskap och folkbildning uppvisar alla tecken på att vara en så kallad frontorganisation, en bulvanorganisation, för den industri som säljer trådlös teknik och som betraktar Strålskyddsstiftelsens information som ett hot. Bland annat agerar Vetenskap och folkbildning genomgående i frågor som handlar om tredje part, exempelvis den industri som känner sig hotad av en fri debatt om hälsorisker med elektromagnetisk strålning, och man ägnar sig även intensivt åt att smutskasta forskare, läkare, politiker och organisationer som Strålskyddsstiftelsen, som pekar på hälsoriskerna.”

”Föreningen [Vetenskap och folkbildning] hånar och kränker även skadade människor som vittnar om hälsoproblem med strålningen och angriper de journalister som objektivt skriver om hälsoriskerna. Föreningen motarbetar också demokratiska spelregler, bland annat har man upprepat arbetat för att förhindra att Strålskyddsstiftelsen får hålla föredrag eller får informera riksdagsledamöter.”

”Forskningen som visar allvarliga hälsorisker med strålning från trådlös teknik är omfattande och växande. Att redovisa vetenskapliga resultat är inte ”skrämselpropaganda”. ”

”220 vetenskapsmän och många läkares ställningstaganden är inte heller ”skrämselpropaganda” lika lite som Europarådets rekommendationer i resolution 1815. Det är vetenskap och fakta.”

Mer om VoF:
http://newsvoice.se/category/politik-2/vetenskap-och-folkbildning-2/
http://newsvoice.se/2016/12/20/fake-news-reportrar-publicerar/
http://aretsforvillare.nu/2016/11/vetenskap-och-folkbildning-nomineras-arets-forvillare/

”Istället framträder en bild av en förening [VoF] karakteriserad av alltifrån sexbrottsdömd ordförande till intern styrelsekritik som understryker att föreningen bedriver förvillande härskarteknik och personförföljelse.”

Mer om saken:
http://newsvoice.se/2017/03/14/stralskyddsstiftelsen-bluff-pr-bolag/

6 reaktioner till “Vetenskap – Strålskyddstiftelsen försvarar sig mot monopolkapitalismens bulvanorganisation VoF

 1. Man undrar varför det behövs en strålskyddsstiftelse, som går på tvärs mot strålskyddsinstitutet?
  Vilka är de forskare och läkare som ingår i stiftelsen och vilka är dess intentioner.
  Det kan ju finnas sociala liksom ekonomiska faktorer och intressenter som vill ha ett erkännande av sjukdom och hälsorisker som vill dra nytta av sådana diagnoser och behandlingar. Någon kan vara intresserade av att försälja ”foliehattar” eller skapa oseriösa behandlingsmetoder mot elsjuka och strålnings-hypokondri
  Man kan ju inte på fullt allvar hävda, att det tex finns de som är överkänsliga och blir sjuka av hemelektronik och andra inte utan några vetenskapliga belägg, som kan bekräfta sanningshalten i det som påpekas. Det måste vara enkelt att verifiera genom fysiska studier och blindtester som kan bekräfta eller dementera sådant.

  1. Du behöver inte undra varför det behövs en strålskyddsstiftelse. Du kan undersöka saken.

   Du behöver inte undra vilka som ingår i stiftelsen eller vad de har för intentioner. Du kan undersöka den saken.

   Jo. det kan vara svårt att få erkännande av sjukdom om den är svår att bevisa, så har vi grottekvarnen som gärna jagar människorna också.

   Jodå någon kan vara intresserad av att försälja skadlig medicin som gör människor mer sjuka eller skapa oseriösa behandlingsmetoder för pengar. Det är effekten av kapitalismen inom vården.

   Hypokondri är också en sjukdom som är mycket verklig för individen. Att meddela patienten detta är således inte konstruktivt.

   Hemelektronik innehåller ofta bromerande flamskyddsmedel och kan skapa stress. Stress är skadligt.

   Det är min egen uppfattning att dessa människor som upplever problemen gärna verifierar genom fysiska studier och blindtester som kan bekräfta eller dementera sjukdom och vad den beror på.

   Alla vill ha hälsan.

 2. Har du något belägg för det senare. Inte bara en personlig uppfattning.
  jag talade inte om bromerade flamskyddsmedel.
  Jo jag anser det är intressant att veta vilka personer och intentioner som finns med i strålskyddssiftelsen.
  Siftelsen kan nämligen bestå av personer som påstår/menar sig vara drabbade, men av helt andra orsaker än strålning och magnetsjuka. Människor kan må dåligt av helt andra skäl. Tex neuroser, psykisk sjukdom, trubbel i arbetslivet och av sociala skäl eller av amalgamförgiftningar och matvaror mm. Men för att få ett slags bekräftelse så misstar de sig kanske, vara drabbade av elektromagnetism, eftersom tidningar och medierna har publicerat detta som en förklaringsmodell fast det sannolikt kan vara ”fakenews”, alltså ren trams.
  Däremot ska man nog inte betvivla att de mår dåligt på något sätt. Men inte av det som dessa personer kanske tror sig vara drabbade av.

  Av det skälet är det av betydelse att veta hur stiftelsen kommit till och vilka intressenter som ligger bakom. Det förefaller sannolikt att det är någon slags patientorganisatiom som producerar inlägg på nätet för att få acceptans för sin hållning.

 3. VoF fungerar troligen som en politisk-trojan åt de stadsbärande partierna och kapital- intressenterna. Det har du säkert rätt i.
  Det är uselt att vetenskapen ska stå under påverkans inflytande , men det går nog knappast att göra någonting åt, eftersom all forskning kostar pengar. Vetenskapen värderar egentligen ingenting, den konstaterar fakta eller avfärdar. Men det är alltid någon som ska värdera nyttan av resultaten.
  Hur forskning och vetenskap ska bedrivas och finanseras är är dessvärre en politisk fråga och när den blir politisk, så vet man inte längre om forskning och vetenskap blir ett nyttoverktyg för någons ideèr eller politiska värdegrunder.
  Universiteten protesterar ofta mot att politik, industrin och kommersiella intressen försöker att styra forskningen åt ena eller andra hållet genom ansag (för egen räkning). Det är ett problem.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s