Ekobrott? – Vad håller Liberalerna och Carl Bildt på med på Gotland? – Fler fisande sillar?

Nyheter idag – Försvarsmaktens vädjan till politikerna: ”Behövs 6,5 miljarder” – Idag fick de 500 miljoner.

Det intressantaste är att en stor del av dessa pengar verkar gå till ett besynnerligt uppköp av en ubåtshamn på Gotland där den minst sagt intressante ryska oligarken Vladimir Antonov, som lyckats undkomma utlämning från London till domstol i Litauen och nu befinner sig i Moskva, av någon outgrundlig anledning lagt ett bud på hela 82 miljoner kronor!!! Besynnerligt. Ubåtshamnen såldes av staten under den Socialdemokratiska regeringen år 2004 till Visbyföretaget Skälsö AB till ett pris av 18 miljoner kronor, enligt Nyheter idag.

Sajten Nyheter idag har avslöjat att Carl Bildt är styrelseledamot i bolaget Fustator (vilket vi själva visserligen inte funnit något evidens för när vi sökt på företagsnamnet) som via Visbyföretaget Skälsö AB utbjudit en gotländsk ubåtshamn till försäljning, enligt Nyheter idag. Kan det möjligtvis vara så att Carl Bildt med hjälp av oligarken driver upp priset i kör med Liberalerna för att göra sig en rejäl hacka under bordet? Nåväl. Låt dem då köpa hamnen för 82 miljoner och sitta på en oanvänd hamn en stund tills priset kanske sjunker ned mot 18 miljoner! Låt dem göra en rejäl förlust!

För frågan är väl ändå varför man behöver en ubåtshamn på just Gotland och varför just denna? Det måste ju finna massvis med andra lämpliga hamnplatser för u-båtar utmed Sveriges enormt långa kuster, platser som dessutom kan hållas hemliga, vilket rimligtvis kan tänkas vara av stor vikt då speciellt u-båtar är tänkta att förbli osynliga, särskilt för ryssar, men naturligtvis för alla andra imperialistiska stater också, även om fisande sillar kommer kunna se dem.

Det är ju dessutom helt oförklarligt att ens utländska medborgare får äga någonting svenskt över huvud taget, anser jag. Där är thailändarna intelligentare. Där är det leasing i 100 år för mark och bostäder eller att 51% av företag måste ägas av thailändare. Gifter man sig med en thailändare och har barn i landet har man betydligt mer rättigheter, men inte en sekund innan dess. En garanti för assimilation/integration. En garanti för harmoni.

Och vad har hänt med statens rätt att konfiskera och betala rimligt marknadsvärde förresten? Det får ju var och varannan människa göra när det exempelvis ska byggas nya motorvägar. Ska vi då samtidigt låta någon rysk efterlyst oligark dränera Sveriges statskassa? Är det inte illa nog ändå? Tänk vad hemvärnet skulle kunna göra för Sveriges totalförsvar för 82 miljoner! Vad skulle det räcka till? Kanske hundra tusen maskingevär till hemvärnsgubbar? Det kan nog snart behövas såsom Erdoğans retorik börjat gå mot EU. Och förresten, vad skulle några ubåtar kunna sätta emot en invasion ändå, särskilt om de lätt kan förföljas från en välkänd hamn? Ubåtar kan väl dessutom gå in i vilken hamn som helst?

Något för Ekobrottsmyndigheten kanske? Nåväl. Nu har de meddelats.

En reaktion till “Ekobrott? – Vad håller Liberalerna och Carl Bildt på med på Gotland? – Fler fisande sillar?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s