Schweiz – Kraftigt ökad minnesförmåga att vänta för papperslösa migranter?

Världens mest demokratiska land, det direktdemokratiska Schweiz, har hittat en intelligent lösning för de papperslösa asylsökarna. De ska bo under jorden utan fönster och utan mobiltäckning tills de börjar minnas vilka de är och var de egentligen kommer ifrån.

Jag anser att det är mycket rimligt att utreda vem som ansöker om asyl ska kunna beviljas. Det är naturligtvis även bra att undersökningar om personen kan göras utan att personen kan försvinna eller meddela andra individer om vilka frågor som ställts. Handlar det om en kriminell individ eller en terrorist är det naturligtvis ett ganska tryggt sätt att hantera saken. Även vad gäller uppsamlingen, väntan på transportdatum och själva deportationen innebär ju i dessa fall rimligen också att någon typ av säker häktning är nödvändig.

Upplevelsen kommer dessutom sannolikt ha en avskräckande effekt på illegal invandring och med stor sannolikhet leda till att många papperslösa migranter kommer undvika Schweiz. Direktdemokrati verkar helt klart öka medborgarnas intelligens. Läs mer om saken på Nya tider! Nya tider är en av de papperstidingar som växer snabbast i Sverige!

Kommentera enligt kommentarsreglerna