Korruption i USA:s kongress – Feta och lyckliga alligatorer som trivs förbannat bra i träsket

Republikanen Ken Buck jämför kongressens ledamöter med en familj av ”feta och lyckliga alligatorer som trivs förbannat bra i träsket”. Jag noterar att detta utgör ytterligare bevis för exakt det som Noam Chomsky tidigare påstått. USA är ingen demokrati.

”Han beskriver hur en kongressledamot tvingas betala för varje utskottspost – och får att ha råd till det måste han ägna sig åt ”fundraising”, penninginsamling från rika lobbyister, pengar som naturligtvis inte kommer utan villkor. Utskotten graderas A, B, C… på en prislista och en plats i något av de fem A-utskotten, t ex utskottet som hanterar kongressens arbetsordning, kostar 450 000 dollar. ”

Det är inte underligt att ett träsk fullt med moralfilosofiskt imbecilla alligatorer är ett mycket farligt land som inte beter sig som en demokrati borde. Det amerikanska folket måste vakna och stödja Bernie Sanders falang inom Demokraterna, anser jag, för jag tror uppriktigt sagt inte att en republikan kan ändra på den saken, inte ens Ken Buck, som nu alltså ringer i varningsklockan.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s