Medborgerlig samling – Den borgerliga dödsstöten mot Miljöpartiet

Via Morpheus blogg finner jag att Miljöpartiet nu utsätts för en borgerlig konservativ invandringsskeptisk attack från Josefin Utas och ”Medborgerlig framtid”.

”I februari 2016 lämnade Josefin Utas Miljöpartiet för att byta parti till Borgerlig Framtid. Partibytet fick stor uppmärksamhet – och i samband med det skrev hon en debattartikel i Expressen som fick omfattande spridning i sociala medier. På partiets extrastämma senare samma år bytte partiet namn till Medborgerlig Samling och då valdes Josefin Utas även in i partistyrelsen som andre vice ordförande.”

Partiet vill, likt det högervridna EU-positva Miljöpartiet, ha miljöprofil, trots att vare sig socialisters, nyliberalers eller borgares tillväxtvurm bevisligen aldrig kan leda till Vetenskapliga partiets ekologiska balans med naturen.  Skillnaden mellan MP och det nya partiet verkar således, i det väsentliga, vara att de är tydligt positiva till samverkan med både SD och borgerligheten.

”Vänster/mitten-falangen” i det alltmer högervridna trötta Miljöpartiet verkar i stort sett ha gett upp men har i alla fall orkat med en lista som de inte själva verkar tro på :

”Vilka utsikter har den alternativa listan att antas på kongressen i slutet av maj? Obefintliga förstås. Men några namn kan säkert ta sig in – om inte så lär konflikten som finns i partiet snarast öka. Kommer däremot flera in så är det en signal till partiledningen att man har kongressens stöd att värna ideologin och driva förhandlingarna i regeringen hårdare. En sorts omstart med bättre internkommunikation, bättre interndemokrati, aktivare opinionsbildning och skarpare ton i den aktuella politiska debatten. Visa att man inte är ett dotterbolag till den löfvenska socialdemokratin. MP kan mer, kan bättre. Är bättre!”

Vetenskapliga partiet är det miljömässiga socialistiska alternativet som samtidigt är Sverigevänligt och världsvänligt på riktigt. Jag tolkar det så att de borgerliga krafterna vill dra ut de borgerliga invandringsskeptikerna ur Miljöpartiet för att sänka Miljöpartiet totalt under 4%. Jag tycker det vore tråkigt för den gröna rörelsen även om den blivit pinsamt borgerlig.

Jag vill därför tipsa både MP och detta nya borgerliga parti om att de bör valsamverka sig in i riksdagen och inte göra om Kristdemokraternas misstag att vänta på sitt inträde i decennier innan de använde förståndet och valsamverkade sig in i riksdagen.

Annonser

2 reaktioner på ”Medborgerlig samling – Den borgerliga dödsstöten mot Miljöpartiet

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s