Några saker som Vetenskapliga partiet önskar av de skribenter som placeras i vår RSS-feed

De bloggare/medier med högst relevans får högst poäng och placeras högst i vår högerspalt. Vi viktar relevans efter följande kriterier:

Du är motiverad att sätta freden först. Skriv om fred och uppmärksamma fredliga människor! Då blir du relevant för barnen och framtidens generationer.

Gör inte som de irrelevanta fulmedierna när du påstår saker, men var motiverad att länka till trovärdiga rapporter, göra citat, källgranska och lägga in korrekta och detaljerade källhänvisningar! Det är lite jobb, men tänk på att de som läser din blogg förtjänar evidens. Det ökar din egen relevans.

Du är motiverad till öppenhet och kritik som håller sig till sak och sanning, vetenskapliga evidens och matematiska bevis. Du är därför motiverad att ha ett modererat kommentarsfält.

Du är motiverad att sätta dig in i olika former av osanning så att du alltmer sällan nedlåter dig till dem själv, men även kan hjälpa andra, när andra använder osanning omedvetet.

Du är motiverad att din blogg ska hålla sig till journalismens etiska regler och gör dig inte klandervärd och bisarr genom s.k. ”presstitution”.

Du är motiverad att göra reklam för fredlig vetenskaplig politik. Du har ex. lagt upp Vetenskapliga partiets RSS-feed på din egen blogg. Så här lägger du upp en RSS-feed i din egen WordPress-blogg:

1. Skriv in ditt bloggnamn följt av /wp-admin/

https://bloggnanmn.wordpress.com/wp-admin/

2. I menyn till vänster välj ”utseende”-”widgets”

3. Leta upp boxen som heter ”RSS” längre ned på sidan.

4. Håll nere vänster musknapp och dra den ut till högerfältet där du vill ha den, eller dubbelklicka på den.

5. Ange RSS-flödets URL som du vill publicera i högerspalten d.v.s.

https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/feed/

6. Ge flödet en titel. I det här fallet ”Vetenskapliga partiet”

7.  Ange fler önskemål och klicka sedan ”spara”.

Du är motiverad att återpublicera/reblogga våra alster, göra egna relevanta kommentarer, samt publicera våra kommentarer eller trackbacks/pingningar.

Du är motiverad att kommentera och citera våra bloggposter, berikande med relevanta frågor, konstruktiv kritik eller beröm när vi gör något bra, eller tillför evidens som ev. saknas.

Du är motiverad att använda WordPress.com eller WordPress.org eftersom denna programvara är fri och öppen, s.k. GPL och rekommenderad av FSF.

Du är motiverad att länka till relevanta inlägg i dina boggposter och kommentarer! Använder du en WordPress-blogg ökar dessutom chanserna att du får svar på dina egna kommentarer på våra kommentarer på andra WordPress-bloggar. Vi tycker att dialog i kommentarsfält är viktigt och ökar relevansen.

Du är motiverad att undvika länkar och skripts till de plattformar som censurerar eller shadowbannar människor p.g.a. människornas fredliga, nationella eller socialistiska världsbild, ex. p.g.a. den inte stämmer överrens med plattformens ägares världsbild.

Du är motiverad att undvika onödiga spionerande ofria okända skripts i allmänhet och att din egen blogg ska fungera väl med NoScript aktiverat.

Du är motiverad att moderera din blogg och dess kommentarsfält så att den blir tydlig, mer sann, laglig, trevlig och relevant för läsarna, gärna med hakparenteser som hjälper kommentatorer att bli bättre på att kommentera.

Du är motiverad att undvika internettrolling, näthat och nätmobbing. Håll dig till sak, inte person! Gör gärna satir på olika fenomen, men försök hålla dig inom brottsbalkens ramar vad gäller hets mot folkgrupp och vad gäller ärekränkning! Försök hålla din blogg positiv och konstruktiv! Om du säger något negativt, försök då säga fem positiva saker också!

Du är motiverad att bli relevant för både oss och för sökmotorer genom tydliga rubriker om vad dina inlägg handlar om, samt anger gärna ett utdrag eller inledande mening som summerar innehållet något. Kom i håg att tagga och kategorisera dina inlägg!

Du är motiverad att ha riklig styckeindelning i text och kommentarer så att det blir lättläst för alla och skriv 100% av texten på god svenska. Ha gärna väl översatta texter och citat från utländska källor, gärna med originaltexten bifogad under. Inga snabböversättningar av Google Translate alltså!

Du är motiverad att undvka Klickbeten. Ex. Rubriken ”Grisens kärna” räcker inte. Det bör alltså minst i det här fallet vara ex. ”Grisens kärna – Varför vi borde förbjuda dogmatisk extremism” eller liknande.

Du är motiverad att skriva mer än två relevanta inlägg per vecka!

Du är motiverad att göra ditt bästa för kritiskt tänkande ex. genom att vänta med att publicera och ex. meditera en stund för nya infall som gör din artikel bättre! Försök vara självkritisk genom hypotetisk-deduktiv metod!

Du är motiverad att vara objektiv, d.v.s. att försöka se saken från flera synvinklar, ex. att det finns två officiella versioner om vad som skett i Ukraina och i Syrien, samt beskriva dem så objektivt som möjligt innan du drar din egen slutsats. Eller om du skriver något negativt om islam, försök då även se något positivt, ex. tag upp en vettigare och mer modern inriktning inom islam ex. Bahá’í, eller peka åtminstone på de goda exemplen som begått apostasi.

Du är motiverad att i möjligaste mån kalla människor för det som de vill bli kallade, eller om det skulle vara osant, använd då i vart fall något som beskriver sanningen mer objektivt! Vänsterpartister är oftast, och vill oftast, bli kallade för antingen ”socialister” eller ”kommunister”. Då är det också hövligt att kalla dem för det, utan att man gör det på ett nedsättande sätt.

Socialdemokraterna däremot är numera för kapitalismen och EU-frihandeln, men även vapenexport till diktaturer, samt extremistiska olagliga krig, ex. mot demokratin Syrien, vilket undergräver både socialism, demokrati och fred, alltså ungefär en slags lightversion av de borgerliga partierna.

Mer passande och sant är således att ex. kalla Socialdemokraterna av idag för ”De imperialistiska monopolkapitalistiska Socialdemokraterna” eftersom enbart partinamnet, p.g.a. av dess två delar, skulle vara direkt vilseledande.

Sanningen gör inte ont för dem, men kan hjälpa både dem och andra som vilseletts av dem. Sanningen är inte ohövlig men kan hjälpa oss alla att bli mer öppna och skeptiska till våra egna osanningar.

Du är motiverad att använda mer sanna, tydliga ord eller benämningar om saker. Det gynnar det upplysta sakliga demokratiska samtalet, fred och enhet mellan människor och lögnaktiga benämningar och partier försvinner då.

Motsatsen, vilket är att använda felaktiga beteckningar på saker, landar lätt i förvirring, käbbel och kaos. Använd ex. INTE vaga tveksamma, nedsättande och osanna hittepå-ord som ex. ”vänsterliberal”, ”islamofobi”, eller ”antisemitism”!

Du är motiverad att länka till trovärdiga källor, alltså helst inga länkar till välkända vilseledande medier såsom DN eller annan monopolkapitalistiskt ägd media som vilseleder medvetet, ibland inte ens till Wikipedia om den är politiskt vaktad och tveksam, vilket politiskt laddade ord ofta är, särskilt på Svenska Wikipedia som ofta är extremt politiskt snedvriden och styrd.

I undantagsfall ange gärna en rel=”no follow” inuti länken till sådana artiklar som är lögnaktiga och som du inte vill stegra i relevans. Du kan ibland också länka till dem via Web Archive, eller unv.is. I bland kan det vara bättre att hänvisa till en kritiserande blogg. Vetenskapliga partiet vill nämligen gynna bättre uppslagsverk, journalism och medborgarjournalism genom att det länkas till dessa istället. Web Archive samt Convertinmp4 kan även ersätta Youtube åt dig och ge dina läsare möjligheten att ladda ned filerna som du skapat eller vill länka till.

Du är motiverad att undvika scripts eller länkar till sociala medier såsom ex. CIA:s spionerande Facebook, Youtube, eller FSB:s VK eller det snuttifierade Twitter som förstör det normala samtalet, men länka givetvis gärna till vetenskapliga publikationer, WordPress-bloggar eller människors egna domäner eller intressanta forumtrådar, helst baserade på fri programvara (GPL).

Du är motiverad att använda ett blogg-format som kan läsas och kommenteras lätt med script och bilder frånslagna genom ex. Firefox med tillägget NoScript, ex. WordPress.

Du är motiverad att vara sparsam med bilder och bildstorlek så att sidan blir snabbladdad för mobiltelefonanvändare! Använd gärna länkar som hänvisar till större bilder, data eller diagram eller små klickbara bilder som minskar datamängden.

Du är motiverad att skriva eller översätta väl underbyggda konspirationsteorier som analyseras skeptiskt! Vi har själva slutat tro på många av massmedias välrepeterade, men dåligt underbyggda, konspirationsteorier, men var observant på att du kan behöva undersöka saker djupare så att du får viss kompetens på det du undersöker! Klickbeten på Youtube innebär oftast inte att du får någon högre kompetens.

Skriver du ex. om Molnsådd eller kondensstrimmor bör du ha viss kompetens om ångtryck för den uppgiften, eller åtminstone intervjua eller ta hjälp av någon med denna kompetens innan publicering, även söka efter ”debunking” om ämnet och läsa, fundera och försöka falsifiera, innan du publicerar.

Se även Kommentarsregler.

 

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s