Några saker som Vetenskapliga partiet önskar av de skribenter som placeras i vår spalt

De skribenter med högst relevans försöker vi placera högst i vår högerspalt. Vi viktar relevans efter följande kriterier:

 1. Du är motiverad att sätta freden först. Skriv om fred och uppmärksamma fredliga människor! Då blir du relevant för barnen och framtidens generationer. Andra ämnen som gör din blogg relevant är vetenskap, ekologisk hållbarhet, välfärd, yttrandefrihet och demokrati
 2. Undvikande av att länkar till lögnaktiga medier och fula sociala medier som censurerar, eller bedriver ”shadowbanning” eller ”deboosting” mot sanningssägare, visselblåsare, granskare och dissidenter, eller inte respekterar människors rimliga friheter och integritet, gör din blogg mindre relevant.
  Du kan skriva om fenomen i dessa medier, analysera lögnerna och presentera sanningen relevant, men du bör alltså undvika att länka till dem. Att läka till dessa irrelevanta medier gör dem nämligen till relevanta i sökmotorer, vilket är omoraliskt och inte kan leda till mer sanning och fred. Länka således hellre till bättre bloggar, helst WordPress-bloggar som är öppna och fria, samt kan kommenteras av folket, samt gärna publicerar dina pingningar om de är relevanta för inlägget.
 3. Gör INTE som de irrelevanta medierna när du påstår saker, men var istället motiverad att länka till trovärdiga rapporter! Gör citat, översätt, källgranska och lägg in korrekta och detaljerade källhänvisningar! Det är lite jobb, men tänk på att de som läser din blogg förtjänar evidens! Detta ökar även din egen relevans.
 4. Du är motiverad till öppenhet och kritik som håller sig till sak och evident sanning, vetenskapliga evidens och matematiska bevis. Du är därför motiverad att ha ett modererat kommentarsfält så att kommentarsfältet håller sig till ämnet och sak, inte person, men du tar inte bort kommentarer bara för att du är oenig med dem, men försöker hålla dig till dina egna kommentarsregler.
 5. Du är motiverad att sätta dig in i olika former av osanning så att du alltmer sällan nedlåter dig till dem själv, men även kan hjälpa andra, när andra använder osanning omedvetet.
 6. Du är motiverad att din blogg ska hålla sig till journalismens etiska regler, samt gör dig inte klandervärd och bisarr genom s.k. ”presstitution”.
 7. Du är motiverad att göra reklam för fredlig vetenskaplig politik. Du har ex. lagt upp Vetenskapliga partiet som länk på din egen blogg eller länkar till inlägg som du gillar. Du kan lägga upp länkar på tre olika sätt (A,B,C) i din egen WordPress-blogg, samt meddela oss.

A. RSS-feed

(Var medveten om att ibland uppdateras inte RSS-flödet av oförklarlig anledning, eller så kan din blogg fyllas av irrelevanta inlägg från dessa bloggar, vilket sänker relevansen för din egen blogg och gör att du kanske missar något som är viktigt för dig och dina läsare.) För att lägga upp en RSS-feed:

1. Skriv in ditt eget bloggnamn följt av /wp-admin/

ex. https://bloggnamn.wordpress.com/wp-admin/

2. I menyn till vänster välj ”utseende” + ”widgets”

3. Leta upp boxen som heter ”RSS” längre ned på sidan.

4. Håll nere vänster musknapp och dra den ut till högerfältet där du vill ha den, eller dubbelklicka på den.

5. Ange RSS-flödets URL som du vill publicera i högerspalten exempelvis.

https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/feed/

6. Ge flödet en titel. I det här fallet ”Vetenskapliga partiet”

7.  Ange fler önskemål och klicka sedan ”spara”.

B. Lägg till en länk i sidospalten genom ”Link Manager”

1. Skriv in: https://bloggnamn.wordpress.com/wp-admin/

2. Klicka på ”Länkar” & ”lägg till ny”.

3. Fyll i fälten där och klicka sedan på ”Lägg till länk”

4. Upprepa steg 2 & 3 tills du är nöjd.

5. För att publicera länkarna, som du lagt upp i ”Link Maneger”, på din blogg så gå till vänsterspalten och välj ”utseende”-”widgets”

6. Leta upp boxen som heter ”Länkar” längre ned på sidan.

7. Håll nere vänster musknapp och dra den ut till högerfältet där du vill ha den, eller dubbelklicka på den.

C. Publicera en länk i din bloggpost

1. Starta ett nytt webbläsare-fönster eller en ny webläsare-flik oftast ett ”+” intill den flik du befinner dig på.

2. Skriv in: https://bloggnamn.wordpress.com/wp-admin/

3. Klicka på ”Inlägg” & ”Skapa nytt”, samt  ”klassisk redigerare” eller ”Blockredigerare”.

3. Skriv din bloggpost.

4. När du vill lägga till en länk så markerar du den länken genom att gå den fliken och välja länken i adressfältet och sedan välja att kopiera den länken.

5. Gå tillbaka till fliken/fönster för din bloggpost.

6. Markera texten som du vill göra om till en länk.

7. Klicka på kedja-länk-symbolen eller ”link” ovanför din bloggtext.

8. Klistra in länk-URL:en

9. Klicka ”Lägg till länk”

Om du byter från ”Visual”-läge till ”HTML”-läge så kan du se i detalj hur koden för din länk ser ut, d.v.s. ungefär så här: <a href="https://www.relevant-fredlig-blogg.se/kategori-fred/relevant-fredlig-text.html">Din fredliga text till den relevanta bloggpostens inlägg</a >

Den fredliga koden kan du sedan oftast kopiera och klistra in när du kommenterar på andra bloggar, om du vill länka på ett snyggt fredligt och relevant sätt.

Relevans skapas även om:

 1. Du är motiverad att återpublicera våra alster, citera oss, göra egna relevanta kommentarer, samt publicera våra kommentarer eller trackbacks/pingningar.
 2. Du är motiverad att kommentera och citera våra bloggposter, berika dem då gärna med relevanta frågor, konstruktiv kritik, eller beröm när vi gör något bra, eller tillför evidens som ev. saknas!
 3. Du är motiverad att använda WordPress.com eller WordPress.org eftersom denna programvara är fri och öppen, s.k. GPL och rekommenderad av FSF och gör att vår viktiga kommunikation med varandra fungerar som den ska.
 4. Du är motiverad att länka till relevanta inlägg i dina bloggposter och kommentarer! Använder du en WordPress-blogg ökar dessutom chanserna att du får svar på dina egna kommentarer på våra kommentarer på andra WordPress-bloggar, utan att behöva prenumerera på inlägg. Vi tycker att dialog i kommentarsfält är viktigt och att detta ökar relevansen.
 5. Du är motiverad att undvika länkar och skripts till de plattformar som censurerar eller shadowbannar människor p.g.a. människornas fredliga, nationella, vänsternationella eller socialistiska världsbild, ex. p.g.a. den inte stämmer överens med plattformens ägares världsbild.
 6. Du är motiverad att undvika onödiga spionerande ofria okända skripts i allmänhet och att din egen blogg ska fungera väl med ex. NoScript eller LibreJS aktiverat. (WordPress fungerar bra.)
 7. Du är motiverad att moderera din blogg och dess kommentarsfält så att den blir tydlig, mer sann, laglig, trevlig och relevant för läsarna, gärna med hakparenteser som hjälper kommentatorer att bli bättre på att kommentera.
 8. Du är motiverad att undvika Internettroll, näthat, hets och nätmobbing. Håll dig till sak, inte person! Gör gärna satir på olika fenomen, men försök hålla dig inom brottsbalkens ramar vad gäller hets mot folkgrupp och vad gäller ärekränkning! Försök hålla din blogg positiv och konstruktiv! Om du säger något negativt, försök då säga fem positiva saker också!
 9. Du är motiverad att bli relevant för både oss och för sökmotorer genom tydliga rubriker om vad dina inlägg handlar om, samt anger gärna ett utdrag eller inledande mening som summerar innehållet något. Kom i håg att tagga och kategorisera dina inlägg!
 10. Du är motiverad att ha riklig styckeindelning i text och kommentarer så att det blir lättläst för alla och skriv gärna 100% av texten på god svenska. Ha gärna väl översatta texter och citat från utländska källor, gärna med originaltexten bifogad under. Inga snabböversättningar av Google Translate alltså!
 11. Du är motiverad att undvika Klickbeten. Ex. Rubriken ”Grisens kärna” räcker inte. Det bör alltså minst i det här fallet vara ex. ”Grisens kärna – Varför vi borde förbjuda dogmatisk extremism” eller liknande.
 12. Du är motiverad att skriva mer än ett relevant inlägg per vecka!
 13. Du är motiverad att göra ditt bästa för kritiskt tänkande ex. genom att vänta med att publicera och ex. meditera en stund för nya infall som gör din artikel bättre! Försök vara självkritisk genom hypotetisk-deduktiv metod!
 14. Du är motiverad att vara objektiv, d.v.s. att försöka se saken från flera synvinklar, ex. att det finns två officiella versioner om vad som skett i Ukraina och i Syrien, samt beskriva dem så objektivt som möjligt innan du drar din egen slutsats. Eller om du skriver något negativt om islam, försök då även se något positivt, ex. tag upp en vettigare och mer modern inriktning inom islam ex. Bahá’í, eller peka åtminstone på de goda exemplen som har begått apostasi.
 15. Du är motiverad att i möjligaste mån kalla människor för det som de vill bli kallade, eller om det skulle vara osant, använd då i vart fall något som beskriver sanningen mer objektivt! Vänsterpartister är oftast, och vill oftast, bli kallade för antingen ”socialister” eller ”kommunister”. Då är det också hövligt att kalla dem för det, utan att man gör det på ett nedsättande sätt.
 16. Samtidigt ska man inte vilseleda, eftersom det är att ljuga. Socialdemokraterna är ex. numera för monopolkapitalismen och EU-frihandeln, men även vapenexport till diktaturer, samt öppet terroristiska extremistiska olagliga krig, ex. mot demokratin i Syrien, vilket undergräver både socialism, demokrati och fred, alltså ungefär en slags lightversion av de borgerliga partierna, eller ren fascism i ordets verkliga betydelse.
  Mer passande och sant är således att ex. kalla Socialdemokraterna av idag för ”De imperialistiska fascistiska monopolkapitalistiska Socialdemokraterna” eftersom enbart partinamnet, p.g.a. av dess två delar, skulle vara direkt missvisande eftersom EU-medlemskapet leder till motsatsen av socialism och demokrati.
  Sanningen gör inte ont för dem, men kan hjälpa både dem och andra som vilseletts av dem. Sanningen är inte ohövlig men kan hjälpa oss alla att bli mer öppna och skeptiska till våra egna osanningar.
 17. Du är motiverad att använda mer sanna, tydliga ord eller benämningar om saker. Det gynnar det upplysta sakliga demokratiska samtalet, fred och enhet mellan människor och lögnaktiga benämningar och partier försvinner då.
  Motsatsen, vilket är att använda felaktiga beteckningar på saker, landar lätt i förvirring, käbbel och kaos. Använd ex. INTE vaga tveksamma, nedsättande och osanna hittepå-ord som ex. ”vänsterliberal”, ”islamofobi”, eller ”antisemitism”!
 18. Du är motiverad att länka till trovärdiga källor, alltså helst inga länkar till välkända vilseledande medier såsom DN eller annan monopolkapitalistiskt ägd media som vilseleder medvetet, ibland inte ens till Wikipedia om texten är politiskt vaktad och tveksam, vilket politiskt laddade ord ofta är, särskilt på Svenska Wikipedia, som ofta är extremt politiskt snedvriden och styrd.
  I undantagsfall ange gärna en rel=”no follow” inuti länken till sådana artiklar som är lögnaktiga och som du inte vill stegra i relevans. Du kan ibland också länka till dem via Web Archive, eller unv.is. I bland kan det vara bättre att hänvisa till en kritiserande blogg. Vetenskapliga partiet vill nämligen gynna bättre uppslagsverk, journalism och medborgarjournalism genom att det länkas till dessa istället. Internet Archive eller VideoPress kan även ersätta Youtube åt dig.
 19. Du är motiverad att undvika scripts eller länkar till sociala medier såsom ex. CIA:s spionerande Facebook, Youtube, eller FSB:s VK eller det snuttifierade Twitter som förstör det normala samtalet, men länka givetvis gärna till vetenskapliga publikationer, WordPress-bloggar eller människors egna domäner eller intressanta forumtrådar, helst baserade på fri programvara (GPL).
 20. Du är motiverad att använda ett blogg-format som kan läsas och kommenteras lätt med script och bilder frånslagna genom ex. Firefox med tillägget NoScript, ex. WordPress.
 21. Du är motiverad att vara sparsam med bilder och bildstorlek, samt komprimera ljud och videosnuttar, så att sidan blir billig för mobiltelefonanvändare med begränsade Gigabytes. Använd gärna länkar som hänvisar till större bilder, data eller diagram eller använd små klickbara bilder som minskar datamängden.
 22. Du är motiverad att skriva eller översätta väl underbyggda konspirationsteorier som analyseras skeptiskt! Vi har själva slutat tro på många av massmedias välrepeterade, men dåligt underbyggda, konspirationsteorier, men var observant på att du kan behöva undersöka saker djupare så att du får viss kompetens på det du undersöker! Klickbeten på Youtube innebär oftast INTE att du får någon högre kompetens. Tvärtom kan du sänka din kompetens där. Var observant på Dunning-Kruger-effekten!
  Skriver du ex. om Molnsådd eller kondensstrimmor bör du ha viss kompetens om ångtryck för den uppgiften, eller åtminstone intervjua eller ta hjälp av någon med denna kompetens innan publicering, även söka efter ”debunking” om ämnet och läsa, fundera och försöka falsifiera, innan du publicerar. Bassam Al-Baghdadys översättning av Carl Sagans ”The Baloney Detection Kit” är också rimligt att överväga innan man publicerar något, OM man vill bli relevant.

  Se även Kommentarsregler.

 

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s