Klimatbluffen – Orsaken att Trump inte vill följa Parisavtalet

Donald Trump har visat irritation över Parisavtalets särbehandling av Kina, samtidigt som en högre CO2-halt numera inte anses utgöra något hot av allt fler forskare. Observationer stämmer helt enkelt inte med de berömda klimatdata-modellerna som utgjorde själva klimatbluffen. Tvärtom anses numera en betydligt högre koldioxidhalt i atmosfären vara välgörande för växtligheten. Ändå pågår de lögnaktiga mediernas massmediedrev mot Trumps Parisambitioner, helt utan någon bakomliggande klimatvetenskap.

Visserligen är det sant att Trump inte heller presenterar något vetenskapligt om saken på sitt Twitterkonto, sannolikt för att det inte ingår i hans kompetensområde. Jag kritiserar inte det. Man ska inte ge sig in på saker man inte helt förstår. För att avläsa data och diagram och kunna analysera dem rätt krävs viss kompetens på området. Trumps poäng verkar helt sonika vara USA:s rika kapitalisters väl. America first. Punkt. Jag respekterar det. Röstar folket höger ska de få det. Demokrati kallas det.

Den sannolika orsaken för motståndet mot Trump i denna fråga vet ni som läser denna blogg redan. Klimatbluffen är en del av en politisk globaliseringsagenda skapad av monopolkapitalet, medan Trump är protektionist och vill skydda USA från orättvis frihandel och massinvandring, allt medan han fortsätter gynna det militärindustriella komplexet i USA med lägre skatter och fortsatta krig, sannolikt för att undvika total ekonomisk katastrof, eller t.o.m. för att trygga sin egen presidentpost, kanske t.o.m. sitt eget liv och även sin familjs liv.

Men globaliseringen lär inte vänta medan USA försöker återhämta sig ekonomiskt från Obama. Kina och Ryssland fortsätter med de visserligen organiska, men icke-ekologiska globaliseringsplanerna. Många tillväxtgalna ekonomer som inte förstår problematiken med tillväxt är givetvis pigga på att kliva på det tåget likt vilken religiös sekt som helst.

USA verkar inte få vara med i Kinas eller Rysslands globaliseringsplaner och det är enkelt att förstå. USA och GB-CIA har inte betett sig mentalt stabilt vad gäller atomvapen och vem vill göra affärer med en mentalt instabil oligarki?

Det är sannolikt därför som många av de mentalt störda girigbukarna på Wall street och krokodiler i Washingtons träsk helt säkert tuggar fradga och via sina medier i väst spottar denna fradga omkring sig i form av nedsättande ord mot både Donald Trump och Vladimir Putin. Det fungerar dåligt.

Det intelligentaste man kan göra är sannolikt att avskärma sig från konflikten genom att undvika dessa medier, bojkotta och undvika de mentalt sjuka ländernas produkter, verka för balanserad partipolitik, välja objektivare medier, välja neutralitet, alliansfrihet, ekologi, totalförsvar och kanske preppa en aning med konserver, vatten etc. och hoppas på fred.

Läs mer om saken: Klimatupplysningen – Paris, MAGA, OBOR och medierna

10 reaktioner till “Klimatbluffen – Orsaken att Trump inte vill följa Parisavtalet

 1. Det är inte lätt att veta vad som är sant om hur vi människor påverkar naturen och vad som är till fördel i ett visst avseende, kan vara negativt ur ett annat perspektiv. Om CO-2 ökar kan det kanske vara bra för grönskan, men dåligt för vatten, fisk och koraller, jordbruk etc. Men det är rimligt att anta att den ständigt växande tillväxten och miljöförstöringen har en negativ påverkan.

  Jo, alla i Europa vill nog att det ska bli varmare, i Afrika och Mellanöstern kallare. Men den globala uppvärmningen (om det nu är tecken på ett objektivt faktum) kommer det att leda till ökad nederbörd globalt. Åtminstone i norra Europa men kanske brist i Afrika eller översvämningar. Med ökad temperatur är det logiskt att större mängder vattenånga avdunstar från haven och utfaller som regn. Var det hamnar och varför beror på vindar och havsströmmar.

  1. “Glömda var de elementära reglerna för logik, de extraordinära påståenden kräver extraordinära evidens och att det som kan hävdas utan evidens kan också avfärdas utan evidens.”
   /Christopher Hitchens

   “Forgotten were the elementary rules of logic, that extraordinary claims require extraordinary evidence and that what can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence.”
   /Christopher Hitchens

 2. Det är alltså inte säkert att ökad global temperatur leder till mer sol och ”bättre” väder (oavsett vad ordet ”bättre” står för). Ökad molnighet kan leda till nedkylning av luftmassan, eller skapa växthuseffekter som kan smälta upp permafrosten (i aktiska områden) och som i sin tur kan släppa ut stora mängder metan och koldioxid i luften med oerhörda konsekvenser.

 3. Vatten i atmosfären kan ha flera effekter. Nattetid bevarar den värmen som en fillt. I molnfri öken är skillnaden i temperatur väldigt stor. Den globala uppvärmningen är inte särskilt simpel. Men det är oklokt att låta den fortsätta.

  Jag tror att vi som människor kommer att kunna uppfinna ny teknologi så att vi kan fortsätta leva på en allt varmare planet. Kan man ha ishallar i öknen på arabiska halvön och tropiska simhallar i snötäckta scandinaviska halvön så är inget omöjligt för mänskligheten.

  Jordklotet kommer att bli väldigt annorlunda i framtiden. Buckminister Fullers ”spaceship Earth” kommer få en dubbel betydelse i framtiden.

  1. Det där är spekulationer. Ingen kan förutsäga framtidens klimat. De som påstår något sådant är garanterat ovetenskapliga lögnare.

   Det finns för många osäkra parametrar, för att enbart nämna en, ex. supervulkaner.

    1. Vad darwinismen säger oss är att ingenting är säkert vad gäller den ena eller andra artens överlevnad. Människan var en gång nära att utrotas. Livet har redan fått börja om några gånger på planeten.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s