Ekonomi – Valuta – Kan myntfoten skydda oss i framtiden?

När alla andra länder i vår omvärld tog bort myntfoten var det inga större problem. Nästan ingen har heller upplevt det som något större problem att hela världen subventionerat USA genom att använda deras pengar vid transaktioner, förutom de som anser att USA bör bojkottas helt, men när nu Kina och Ryssland har pengar med reellt värde, genom myntfot och allt fler länder byter till riktiga pengar, så är naturligtvis frågan om inte vi också bör fokusera  på riktiga pengar i Sverige, för att skydda vår egen valuta?

Dollarn ligger naturligtvis speciellt risigt till eftersom om ingen i världen, utom USA:s folk, längre kommer behöva den, vilket innebär att det ganska plötsligt kommer finnas för mycket dollar och då kommer värdet kanske att börja störtdyka, vilket kan leda till att allt fler kommer rusa mot växlingskontoren med sin allt mer värdelösa dollar?

Men hur ska vi gå till väga exakt? Det får mer kompetenta ekonomer svara på, men jag misstänker att vi inte längre kan vara bundna till EU och Eurons värdelösa papperslappar i sådana fall, eller att hela EU måste införa myntfoten igen i sådana fall? Kanske bör vi använda svenskt guld från våra gruvor i norr eller kanske silver som vi hade innan i våra mynt, för att säkra värdet på vår valuta?

För hur gör vi om andra länder som vi handlar med inte vill ta vår valuta, men kräver valutor med reellt värde eller kräver ädelmetaller i utbyte? Ja, då är det nog bäst att vi har dem tillgängliga.

En reaktion till “Ekonomi – Valuta – Kan myntfoten skydda oss i framtiden?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s