Kritiskt svar på Lena Mellins artikel ”Därför sprider högerextrema sajter lögner”

Eftersom jag inte länkar till eller betraktar välkänd lögnmedia normalt sett, så har jag här länkat till artikeln ”Därför sprider högerextrema sajter lögner” av Lena Mellin genom Wayback Machine. Det här är ett undantag eftersom hon kan ha gjort sig kriminell på kuppen, om nu inte arbetet för lögntidingen vore moraliskt illa nog, med tanke på märkvärdiga förändring som uppkommit alltsedan den såldes till monopolkapitalet.

Bör Lena Mellin endast kritiseras eller polisanmälas av de efterlevande? Det får de efterlevande avgöra själva. Här är gällande brottsbalk:

5 kap. Om ärekränkning

4 § Förtal av avliden skall medföra ansvar enligt 1 eller 2 §, om gärningen är sårande för de efterlevande eller den eljest, med beaktande av den tid som förflutit sedan den avlidne var i livet samt omständigheterna i övrigt, kan anses kränka den frid, som bör tillkomma den avlidne.

Men låt mig citera och kommentera artikeln för att mildra sorgen hos de efterlevande:

Att högerextrema sajter sprider lögner är ingen nyhet.

Att Aftonbladet inte enbart sprider lögner medvetet, men även skapar sina egna nyheter är välkänt och det är inte alltid någon ”högerextrem” journalist som avslöjat den saken, men självaste Dan Josefsson som genom Aftonbladets förlorade heder t.o.m. fick Bonnierfamiljens journalistpris för den bedriften, även om han smakligt nog tackade nej till priset, då Bonnierfamiljens DN och dess chefredaktör helt tydligt är en av Sveriges värsta förvillare.

Med dessa evidens arbetar Lena Mellin, enligt min mening på en av Sveriges alla högervridna högerextrema lögntidningar och är föjaktligen betydligt mer ”högerextrem” än Bechir Rabani, men visst var Rabani också höger socialpolitiskt, precis som den s.k. ”kaviarvänster” som han kritiserde, men ”extrem” var han inte enligt min mening förutom extremt modig.

Det är deras väl inövade taktik för att störta samhällsordningen med utomparlamentariska metoder.

Störta samhällsordningen gör ni på Aftonbladet så väl själva genom att medvetet, okritiskt och helt utan evidens eller framsläppt kritik, sprida och lyda monopolkapitalets välrepeterade lögner inkl. olika former av osanning.

Enligt Säpo-chefen Anders Thornberg finns omkring 3 000 personer som kan beskrivas som terrorister.

Två tredjedelar av dem bekänner sig till någon form av våldsbejakande islamistisk terror.

Den näst farligaste gruppen är den högerextrema vit makt-rörelsen. Därutöver finns den så kallade autonoma vänsterradikala som liksom de andra två grupperna använder våld.

Det är i det ljuset man ska se den 33-årige nu avlidne ”medborgarjournalisten”. Han och den högerextrema sajt han ledde har bland annat använt sig av metoden att uppsöka journalister i hemmet och konfrontera dem med olika påståenden.

Jag anser INTE att den avlidne Rabani, vilken kan vara mördad, ska jämföras med en simpel extremt sekteristisk terrorist eller med ”vit makt-rörelsen”! Rabanis bakgrund var palestinsk och han arbetade helt lagligt mot olika former av terror, terror som f.ö. Aftonbladet stöttat genom att ställa sig på monopolkapitalets sida mot Assads demokrati och mot Rysslands hjälp i enlighet med FN:s regler. Aftonbladet har alltför ofta ställt sig på de extrema kriminellas sida, precis som övrig fulmedia. Fy skäms!

Arbetet har inte varit framgångsrikt. Journalisten fick inte tag i sina intervjuobjekt men publicerade ändå de inspelade filmerna.

Filmerna visar enbart på journalisternas feghet, då de inte vågar svara på relevanta frågor som folket gärna vill ha svar på. Att Rabani uppsökte journalister i deras hem skiljer sig inte särskilt från fulmediernas journalisters uppsökande av svenska privatpersoner, som egentligen hade velat vara anonyma för att undvika repressalier från samhället för att de ställer relevanta kritiska frågor. Skillnaden är att Rabanis uppsökande var moraliskt högtstående något som förtjänar ett gott eftermäle.

Några dagar efter ett besök hemma hos Robert Aschberg avled den hatande journalisten. Ingenting tyder på att ett brott är begånget.

Vad för evidens har Lena Mellin för det påståendet? Hon borde rimligen undersöka risken för att en 33-åring som Rabani drabbas av hjärtinfarkt på det sätt som det skedde. Vi ska hjälpa Lena på traven eftersom hon helt tydligt inte vet hur man undersöker någonting alls.

Om vi tar en man mellan 30-34 år i Sverige så är det 3 st per år som dör av plötsligt hjärtstillestånd. Det innebär att vilken dag som helst är det 3/365 risk att någon ung svensk man i den åldern dör av denna åkomman. Det är således ungefär 1% chans varje dag alltså att någon enda svensk man omkommer i den åkomman. Det finns åtminstone 200 000 sådana män i Sverige i åldern 30-34 år. Alltså var risken för Rabani att han skulle dö den kvällen 1% multiplicerat med 1/200 000. Det blir cirka en på 20 miljoner att han skulle dö den natten av plötsligt hjärtstillestånd när han lade sig för att sova. Risken för att han blev mördad är naturligtvis överhängande.

Men ändå sprids nyheten på högerextrema sajter om att den israeliska säkerhetstjänsten låg bakom dödsfallet. Eller Robert Aschberg. Eller något eller någon annan förhatlig.

Är inte den spekulationen rimlig med tanke på Aschbergs judiska bakgrund och Rabanis palestinska bakgrund? Och den spekulationen kan väl vemsomhelst med en hjärna ha, eller hur? Den spekulationen är väl inte ”högerextrem”, men enbart hypotetiskt logisk. Själv är jag nog att beteckna som mer socialist än Vänsterpartiet och även den tanken har slagit mig. Jag fick en flashback av en skinhead-rakad Robert Ashberg som sparkade in en dörr på en passerande bil i Stockholm, en händelse som gör att jag inte ser honom som en helt stabil individ.

På en sajt hävdas att det finns flera teorier om orsakerna till dödsfallet. Det är den ena extremen, den moderata. På en annan slås fast att Aschberg är mördaren. Det är den andra extremen, den inte alls moderata.

Robert Aschberg har självfallet inte mördat. De som sprider lögnen vet såklart det. Ändå publicerar de för att det är deras taktik för att störta samhällsordningen med utomparlamentariska metoder.

Direkt efter att Mellin anser att påståendet om att Aschberg är mördaren är en extrem åsikt, så påstår hon själv helt oblygt utan analys eller evidens att den smått extreme Aschberg ”självfallet inte mördat”. Påståendet är naturligtvis precis lika korkat extremt som det första påståendet att han har det.

Ingen VET vem utfört mordet än. Visst. Förmodligen har Aschberg kall intelligens nog och pengar nog att få mord utförda av experter på sådant, inkl. eget alibi, ex. genom en säkerhetstjänst som har som standard att prygla palestinier, mörda dem och etniskt rensa dem från Palestina, kanske t.o.m. välja ut dem med tanke på organhandel, men har han gjort det? Förmodligen svårt att bevisa.

De vill ha ett annat samhälle där alla tycker som de gör. Och ett medel att nå dit är att försöka destabilisera etablerade medier, att minska tilltron till professionell underbyggd nyhetsförmedling.

Det är ju de Washington-styrda lögnmediernas egna lögner dygnet runt som gör att de måste avslöjas och destabiliseras för demokratins skull, för hur ska vi kunna ha en fungerande demokrati om folket serveras medvetna konfliktskapande lögner som aldrig analyseras, replikeras eller kommenteras kritiskt?

Lögnmedierna håller på med censur och refusering till oigenkännlighet, samt avstängning av kommentarsfält etc. samtidigt som lögnmedierna går krigsmaskineriets konfliktskapande ärenden och försöker förstöra vårt land och andra länder medvetet. Vad har vi då som folk kvar? Klart vi måste diskutera saken på annat håll och söka evidens på annat håll. Det är fulmedias eget fel.

Försvarets forskningsinstitut, FOI, publicerade nyligen rapporten ”Det vita hatet, radikal nationalism i digitala miljöer”.

I rapporten konstateras att det finns en mängd digitala fora i Sverige där företrädesvis män sprider hatbudskap, oftast invandrarkritiska.

Vad tror egentligen Mellin sker med ett samhälle där man massimporterar män med skev kvinnosyn, ofta från en pedofil kultur, sätter dem i ghetton, slussar in de vuxna ”baarnen” in i svenska skolor. Förväntar sig Mellin att folk, svenskar eller skötsamma invandrare och palestinier som Rabani, som råkar ut för eländet eller ser eländet ska hålla käften? Kasta inte sten i glashus Mellin! Du har varit en medskapare av eländet, dels genom stödet av imperialistiska krig och kalifat-terror, dels genom massinvandringen av icke-flyktingar, trafficking och social turism. Ta nu ditt ansvar!

Sajterna och grupperna bakom dem är nästan alltid fördomsfulla och sprider stereotypa och kategoriserade budskap. Grupperna är sammansvetsade vilket leder till att de blir alltmer extrema och att de distanseras från andra grupper.

Hatsymboler används såklart. Liksom citattecken trots att det inte handlar om citat utan för att markera att man starkt ogillar, eller snarare hatar, någonting.

Visst är det så, men det är ju exakt det som ni i lögnmedierna håller på med också, men de s.k. ”högerextrema” låser alls inte dig ute, såsom du låser dem ute, och det är därför jag anser att du och din lögnmedia är mer skyldig än dem till det som sker.

På Nordiska motståndsrörelsens sajt har antalet aktiva användare ökat med ungefär 500 personer per år och i oktober i år uppgick de till 4 451. Det är alltså inte en handfull tomtar vi talar om utan ganska många människor som vill sätta punkt för demokratin.

Ni ljuger för folk, förstör Sverige och marknadsför sedan själva NMR som fick 0,02% förra valet. Här gör du det återigen. Grattis! IQ Fiskmås? Vad tror du resultatet blir? Din kontrollerade opposition NMR är din skapelse, Mellin.

Det är allvarligt. Det är så allvarligt att alla vi andra måste lära oss deras metoder. Annars kommer vi varken upptäcka deras påhittade, förvridna buskap. Eller kunna motarbeta dem.

Det måste vi lära oss. Alternativet är inte ens att tänka på.

Jag håller med Mellin om att utvecklingen är allvarligt, men jag anser att den är självförvållad. Så fort som lögnmedia slutar ljuga och vi kan ha en evidensbaserad rapportering och öppen skeptisk diskussion så kommer vi alla vara med och rädda demokratin. Framförallt ska ingen journalist bli mördad och de efterlevande sedan ärekränkas eller skäligen misstänkta personer friskrivas utan kritiska frågor!

Mer kritik av Lena Mellin:

1. Joakim Andersen är akademiker med samhällsvetenskaplig inriktning och ideologisk bakgrund som marxist som numera ifrågasätter motsättningar mellan“höger” och “vänster”. Hans kritik mot Lena Mellin: https://motpol.nu/oskorei/2017/12/19/vem-ar-egentligen-extremist/

2. Fria Tider beskriver sig som frihetligt konservativ och uppger att man hämtar inspiration från paleokonservatism och paleolibertarianism. Deras kritik mot Lena Mellin: http://www.friatider.se/aftonbladets-lena-mellin-avlidne-bechir-rabani-var-en-hatande-journalist

Mer intressant:
https://lassewilhelmson.wordpress.com/2016/04/30/bechir-rabani-intervjuas-av-lasse-wilhelmson/

Annons

6 reaktioner till “Kritiskt svar på Lena Mellins artikel ”Därför sprider högerextrema sajter lögner”

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s