Analys av Donald Trumps attack mot korruption och brott mot mänskliga rättigheter den 21:e december

USA:s president Donald Trump undertecknade den 21:e December 2017 en ”Verkställande order för blockering av tillgångar för människor involverade i allvarliga brott mot mänskliga rättigheter eller korruption” enligt Vita husets hemsida. Jag hoppas att ett nytt FN kommer ta den här rollen i framtiden så att lag och ordning även drabbar individer i världens i särklass mest mest kriminella regim, samt de individer i Sverige och Storbritanniens som är ansvariga för människorättsbrottet mot Julian Assange, enligt FN.

Julian Assange har genom Wikileaks dessutom presenterat läckor som inte enbart varit Donald Trump mer behjälpliga än skadliga, ex. mot Hilary Clinron, men även presenterat läckor som utgör utmärkta evidens av både korruption och brott mot mänskliga rättigheter. Innan valet var dessutom Donald Trump väldigt insiktsfull om problemen med USA:s regims egna människorättsbrott och kriminalitet, framförallt Hillarys och Obamas kriminalitet.

De individer som nämns i Donald Trumps verkställande order är följande:
(Jag har sökt lite mer info i eget intresse om deras brottslighet och funderat lite djupare om olika orsaker att just dessa individer valts ut)

1. Mukhtar Hamid Shah

Enligt en amerikansk briefing är Mukhtar Hamid Shah en pakistansk kirurg som var ledare i olaglig organhandel och deltagit i kidnappning, kvarhållande och avlägsnandet av njurar från pakistanska arbetare. Vi hoppas att även israeliska ansvariga kirurger för illegal organhandel kommer plockas i framtiden av Mr. Trump och att alla hederliga israeler och amerikanska judar kommer applådera samtidigt, helt utan att Israel-lobbyn drar i antisemitism-megafonen.

2. Angel Rondon Rijo

Enligt El Caribe åtalades den dominikanske affärsmannen för att vara den person som ansvarat för att leverera 92 miljoner dollar i mutor från Odebrecht till dominikanska tjänstemän för tilldelning av infrastrukturarbeten. Se upp med korruption i framtiden, kära affärsmän! Får vi hoppas att affärsmännen bakom världens största korruption i världshistorien går samma väg?

3. Dan Gertler

De läckta Paradispapprena avslöjade att Glencore lånade ut enorma summor pengar i utlovade andelar till en skatteparadisfirma som ägdes av israelen och diamantaffärsmannen Dan Gertler efter att han värvats för att hjälpa till att säkra ett samarbetsavtal med det statskontrollerade mineralbrytningsföretaget Gécamines i den Demokratiska Republiken Kongo.

4. Maung Maung Soe

Enligt Aljazeera lär Amnesty international ha evidens mot denne burmesiske Generalmajor. Han skall på ett oproportionerligt vis ha varit inblandad i några av de värsta brotten mot Rohinga-minoriteten i Burma som förmodas ha utförts för att avskräcka Harakah al-Yaqin (en muslimsk trosrörelse) numera även kallad Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA), från att begå fler islamistiska rituella mord på burmeser, medelst machetes. Tips: Vi har säkert några oproportionerligt våldsamma våldtäktsmän i skägg som har sökt asyl i Sverige, Tyskland och Frankrike som säkert medverkat i IS  och senare som s.k. ”moderata rebeller”. Hjälp oss gärna med fler namn Mr. Trump!

5. Yahya Jammeh

Aktivister för mänskliga rättigheter har krävt, enl Aljazeera, att den f.d. gambiske presidenten, ledare för det anti-koloniala, religiöst konservativa högerpartiet i landet hålls ansvarig för påstått maktmissbruk, inklusive tortyr och frihetsberövande av politiska motståndare. Det får mig att fundera på om Mr. Trump inte kan ha lite arbete kvar med de ansvariga för alla oskyldiga offer i Guantanamo. Ligger Obama och Hillary pyrt till nu? Nåväl. Gambia styrs nu av något som kan liknas vid globalistiska högersossar som Obama och Hillary, vilket borde glädja det internationella monopolkapitalet.

6. Sergey Kusiuk

Enligt amerikanska myndigheter var han ledare för insatspoliser i Ukraina vid den USA-finansierade färgrevolutionen där, vilket senare ledde till Ukrainas delning p.g.a. att ryssar i vissa regioner i landet var mycket mer rysk-lojala än EU-lojala. Det påstås att Kusiuk skall ha attackerat fredliga demonstranter och att hans polisstyrka skall ha pryglat aktivister och att han deltog i dödandet av aktivister [eller CIA-operatörer?]. Han ska dessutom ha beordrat förstörelsen av dokumentation som kan relateras till händelserna. Han verkar numera gömma sig i Moskva, samt förmodas understödja rysk insatspolis mot liknade amerikansk-stödd aktivism där.

7. Benjamin Bol Mel

Enligt Radio Tamazuj övervakar han det thailändska-sydsudanesiska byggföretaget ABMC, som har tilldelats kontrakt för tiotals miljoner dollar av Sydsudans regering. ABMC påstås ha mutat tjänstemän på hög nivå, och Sydsudans regering hade inte en konkurrensprocess för att välja ABMC att göra vägarbete på flera vägar i Juba och i hela södra Sudan. Även om detta vägarbete hade slutförts bara några år tidigare, budgeterade regeringen tiotals miljoner dollar mer för underhåll av samma vägar.

8. Julio Antonio Juárez Ramírez

Han är anklagad för mordet på två journalister i Guatemala. Han har tillhört ett nationellt konservativt parti som utger sig för att varken vara höger eller vänster och som förmodligen sätter ”Guatemalas konservativa först”. Enligt engelska Wikipedia har dödandet varit vanligt i Guatemala sedan slutet av inbördeskriget 1996. Morden har ofta kopplingar till dolda säkerhetsapparater, organisationer av nuvarande och tidigare militärmedlemmar som är involverade i organiserad brottslighet. De har numera ett något mindre inflytande, men dödandet fortsätter. I juli 2004 dömde den interamerikanska domstolen guatemalanska arméstyrkor för massakern på 188 Achi-Maya-indianer. Det var domstolens första dom mot den guatemalanska staten för någon av de 626 massakrer som utfördes under 1980-talets brända jordkampanj. I dessa massakrer var 83% av offren Maya-indianer och 17% latinos.

9. Goulnora Islamovna Karimova

Enligt engelska wikipedia lär hon ha tagit över 1 miljard dollar i mutor från skandinaviska och ryska telekomföretag som vill ha engagemang på den uzbekiska marknaden. 2016 beslagtog amerikanska justitieministeriet 850 miljoner dollar som kanaliserades genom korrupta affärer av Karimova. Karimova utreds i Uzbekistan för korruption, även om hon nekar till brott. Enligt BBC var Karimova placerad under husarrest i Tasjkent, Uzbekistan i november 2014. I januari 2017 rapporterade The Wall Street Journal att Karimova hade förhörts i december 2016, angående anklagelse för penningtvätt av schweiziska åklagare, medan hon satt under husarrest i Tasjkent, enligt en advokat som deltog i mötena.

(Det kan vara av visst intresse att hennes far, Islam Karimov, tidigare, efter ett extremistiskt mordförsök på honom, har bekämpat extremism tillsammans med USA, men att dessa relationer försämrades med början av Massakern i Andizjan vilket korrelerar med USA:s påbörjan av understöd till proxy-terrorism för att störta suveräna stater, inkl. demokratier som Syrien, i kortsiktigt geopolitiskt intresse.)

10. Slobodan Tesic

Serben Tesic lär vara bland de största återförsäljarna av vapen och ammunition på Balkan. Han spenderade nästan ett decennium på FN:s reseförbudslista eftersom han bröt mot FN:s sanktioner mot vapenexport till Liberia, enligt amerikanska myndigheter. Får man gissa att han sålde Ak-47 till rörelsen för demokrati i Liberia? Det måste man förstå att vapenförsäljning till auktoritära diktaturer av USA och Sverige är ok, men inte försäljning till demokratiska rörelser i Afrika! Kommunism! (ironi) Nåväl. Tesic lär, enligt uppgift, direkt eller indirekt, ha mutat tjänstemän genom högtidsresor, betalning av barns utbildningar vid västskolor eller universitet, samt använt stora mutor för att säkra kontrakt.

11. Artem Yuryevich Chayka

Han är son till den ryska justitieministern och lär, enligt Before it’s News, ha använt sin fars förbindelser för att vinna statligt ägda kontrakt. Intressant nog träffade Chayka den ryska advokaten Natalia Veselnitskaya före hennes engagemang i det ökända Trump Tower-mötet, som arrangerades av Fusion GPS-medarbetaren Rob Goldstone. Ett möte som många tror var ett av flera komplotter som användes av Obama-administrationen för att motivera avlyssning av Donald Trumps presidentkampanj. Notera att Donald Trump Jr. lär ha stängt ned Trump Tower-mötena när Natalia Veselnitskaya började diskutera att upphäva sanktioner under Magnitsky-akten, d.v.a. exakt den lagstiftning som Donald Trump nu använder mot Artem Chayka.

12. Gao Yan

Enligt Human Rights First var Gao Yan en ledande kinesisk polisansvarig som var involverad genom befälsansvaret i det godtyckliga kvarhållandet, tortyren och döden av människorättsaktivisten Cao Shunli. Enligt Reuters,säger människorättsgrupper att Cao torterades och nekades sjukvård. Kinesiska utrikesdepartementets taleskvinna Hua Chunying har, enligt Reuters, meddelat att Kina motsätter sig USA:s sanktioner mot andra länders medborgare utifrån sina egna nationella lagar. Hon uppmanar USA att opartiskt och objektivt se på Kinas utveckling av mänskliga rättigheter och sluta upp med att utse sig själva till människorätts-domare”. Hon menar att Kinas polis upprätthåller allmän säkerhet i enlighet med kinesisk lag.

13. Roberto Jose Rivas Reyes

USA:s finansdepartement menar att Rivas, som är ordföranden för Nicaraguas högsta valrådsförsamling, ska ha samlat på sig en stor personlig rikedom, inklusive flera egendomar, privata jetflyg, lyxbilar och en lyxbåt. Rivas har beskrivits av en nicaraguansk riksrevisor som ”ovanför lagen”, med undersökningar in i hans korruption, vilken lör ha blockerats av nicaraguanska statliga tjänstemän. Han lär också ha begått valfusk som underminerat Nicaraguas demokrati. Det sista påminner definitivt om korruptionen av DNC av Hillary Clinton och hennes kumpaner mot Bernie Sanders i demokraternas primärval. Nicaragua har varit en permanent demokratisk socialism med ortga vid makten, förutom efter det val då USA:s allierade, Contras, hotade landets befolkning med massmord om deras kandidat Violeta Chamorro inte skulle vinna.

USA:s finansdepartement lär ha sanktionerat ytterligare 39 personer för påstådda brott mot mänskliga rättigheter och korruption i totalt 52 rättsfall. Den verkställande ordern menar att förekomsten och allvaret av brotten mot mänskliga rättigheter utanför USA har blivit så omfattande och grova att de hotar stabiliteten i de internationella politiska och ekonomiska systemen.

I sammanhanget finns det en intressant teori från Fulcrum News, nämligen att denna order skulle vara början på något nytt i USA, men personligen är jag tveksam till den något sekteristiska och fantasifulla teorin, men man kan ju alltid hoppas på att Trump lyckas med det som artikeln antyder. Det var i alla fall en härlig upplevelse att läsa den och fantisera om möjligheterna, definitivt något för alla med öppen och fantasifull läggning.

7 reaktioner till “Analys av Donald Trumps attack mot korruption och brott mot mänskliga rättigheter den 21:e december

 1. Och vem som äger den juridiska rätten att utdöma rätt påföljd. Ska det vara den politiskt tillsatta
  EU-domstolen eller någon annan politisk influrerd instans eller en ”massmedia-domstol” styrd av Amerikanska PR-byråer och kapitalintressenter som nu. Ungefär som man har gjort med ”elake ryssen” och Putin (dömd på förhand av Washingtons administations hycklare) som man gjorde med Saddam Hussein på en ren lögn?

  1. USA har genom denna lag gett sig själva möjligheten att döma individer av annan nationalitet och på sätt berövat dem både kapital, framtida möjligheter till korruption och friheter.

   Det är i stort sett mycket bra i många fall, även om det inte är perfekt. Iran dömde på liknande vis ex. Salman Rushdie till döden för kätteri genom en ”fatwa”, vilket vi i sekulära/ateistiska länder givetvis ser som mycket klandervärt, men visst är han en medveten provokatör av Islam.

   Vi i Sverige/EU skulle givetvis kunna göra som USA och även döma amerikaner för de människorättsvidriga brott eller den korruption som vi har evidens för och sedan givetvis, begränsa dem, konfiskera deras egendom och begära utlämning till Sverige/EU för bestraffning.

   Det skulle rentutav kunna gynna alla demokratier och hela världen om människorrättsvidrighet och korruption beivrades av alla länder på detta vis.

   Personligen tror jag det är bäst med en internationell omutad rättsinstans med lagar som har stor internationell enighet, med krav på stor enighet om lagarnas utformning behövs heller ingen vetorätt.

   Ett nytt FN utan veto-rätt är förmodligen det första steget mot en sådan fullt fungerande domstol där alla länder och individer bedöms lika enligt en gemensam lag.

   Då skulle man kunna döma även höga politiker och tjänstemän när de ex. bryter mot internationell rätt i framtiden.

   Propagandistiska drev, som de mot Putin av västs monopolkapital, är naturligtvis dåliga. Det förstår vem som helst.

   Det vi behöver är gemensamma internationella lagar som har stor internationell enighet och som beslutas i demokratisk ordning och som gäller alla och som upprätthålls genom juridiska korrekta processer som är oberoende av monopolkapitalets intressen och inget land ska ha vetorätt mot dess domar. Det skulle kunna leda till världsfred och nedrustning av alla kärnvapen och till slut även nedrustning av konventionella vapen.

   Är det möjligt? Jo. Jag tror det, men det kräver politisk vilja också, men hos folket möter det nog inget som helst motstånd. De flesta är för lag och ordning, men folket måste rösta för fred, hederlighet, lag och ordning också.

 2. Fn utan vetorätt låter bra. Men det räcker då att ett större land som tex USA Kina eller Ryssland lägger in sitt veto så det spricker väl också?
  Det vore nog de stora länderna som skulle vägra att låta en majoritet av mindre länder skulle tillåtas dominera de större även om dessa skulle utgöra en majoritet.
  Föresten vem kan inbilla sig att inte en domstol inte kunde köpas och kontrolleras av andra med makt och pengar. Ingen människa står utanför sina sympatier och ideal. Ingen kan stå neutral och utan påverkan. Alla är beroende av något eller någon, så även en domstol och den ”lagstiftande makten” som utgörs av (just det), politiker.
  Det finns egentligen ingen ”demokratisk ordning” eftersom den alltid definieras av de som innehar makten. Det är inte ”moralen” som utformar lagarna, utan ”statsnyttan vinst och egoistiska egen intressen.
  Makthavarna tar så mycket från människor som de bara kan och vågar, av pengar, egendom, självständighet, frihet och integritet, ända tills de riskerar att passera gränsen för uppror eller röstvägran. Det råder ett slags politisk kannibalism mellan partierna för att med löften och mediebedrägerier fånga upp dem de sedan ska bedra genom sin mediateater och deras hycklande politiker i fulmedierna. USCH!

  1. Min och många andras tanke är ett nytt FN genom nybildning, inte genom votering och USA:s självklara veto.

   Varför ska de mindre länderna inkl. Ryssland och Kina låta sig domineras av USA när de kan skapa ett nytt och mer funktionsdugligt FN?

   Korruption är alltid ett problem, men den är alltid bekämpas på olika vis, ex. genom ett system som lottar fram domare, nämndemän och jury inför varje process och förblir anonyma.

   Den ”lagstiftande makten” såväl som den dömande kan utgöras av folket. Det är bara att folket röstar för det, men det har de inte gjort i någon större omfattning. De har heller inte varit aktiva för detta. Istället stödjer de monopolkapitalets skapade kontrollerade oppositioner som presenteras av monopolkapitalets press..

   Klart att det finns en ”demokratisk ordning” men inte om folk tror på fulmediernas illusionism där de uppmuntras att välja mellan pest, kolera eller rabies.

   Det är ”moralen” som utformar lagarna, men den är låg hos folket som inte vill inse att staten är deras gemensamma penningpung som de kan ha bättre kontroll över.

   Statsnyttans vinst är ett egoistiskt intresse såväl som altruistiskt.

   Visst tar makthavarna på olika sätt från oss medborgare, men vi har placerat dem där.

   Uppror eller röstvägran löser knappast saken, men att vi informerar människor om deras belägenhet.

   Folket måste inse att psykopaters kannibalism genom löften och mediebedrägerier måste läggas åt sidan, samt att nya bättre partier måste omforma demokratin, inte genom en monopolkapitalistisk mediateater, men genom nya kanaler och från mun till mun.

   Tala med dina grannar, dina vänner och din familj!

 3. Den sk ”demokratin” är blott ett ”mediabedrägeri” som kontrolleras av de som har makten över medierna och tankeprocessen.
  Först när medierna är i folkets händer i stället för kapitalet dvs ägarna av medierna, kan en possitiv utveckling ske. Sannolikt inte förr. Kapitalet äger den större delen mediemarknaden. Alla är beroende av ekonomiska medel för sin drift att komma ut med info och desinfo, så även public-service ( tv-licens) eller så tar det ut det via skatten, utom ofinansierade Internet sidor och bloggar.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s