Inbördeskrig – Massinvandringen till Cottbus i Tyskland avstannar p.g.a. demonstrationer och våld

Enligt Samhällsnytt är det ökade demonstrationer och ett ökat våld som stoppat massinvandringen till Cottbus i Tyskland. Vissa av invånarna beskriver tillståndet i staden som ”inbördeskrig”.

Befolkningen i Cottbus hade 1976 mer än 100 000 invånare. På bara 13 år fram till1989 nådde Cottbus, främst p.g.a. brunkolsbrytning nästan 130 000 invånare. Cottbus har idag endast 100534 invånare. 6,1 % av Cottbus invånare har idag en migrationsbakgrund. Kolbrytningen norr om Cottbus ställdes in den 23:e december 201524048 människor i Cottbus är idag arbetslösa (Januari 2018).

Den överväldigande majoriteten, d.v.s. 82,3% av invånarna i Cottbus, tillhör inte någon religiös gemenskap. Ett tydligt tecken på intelligens. Således verkar inte konflikten bero på religiös sekterism, men sannolikt bero på fåtalet kriminella element. Det är rimligt att anta att kriminaliteten och även rasism har ökat i takt med ökad arbetslöshet och drogmissbruk i EU:s race mot välfärdsbottnen.

I det här fallet kan jag enbart rekommendera Cottbus och Tyskland att inse den gemensamma fienden, nämligen EU-medlemskapet och monopolkapitalismen som gör att arbetstillfällen försvinner till låglöneländer, samt att de arbeten som blir kvar inte delas mellan invånarna solidariskt. Naturligtvis förbättrar inte massinvandringen situationen, men även där är EU och monopolkapitalismens imperialistiska krig och brist på protektionism grundproblemet.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s