Könsroller – Journalism – Aftonbladet säger upp Kajsa Ekis Ekman

Att det går dåligt för lögnmedierna när folket vaknar, det är lätt att förstå. Vi har full förståelse för att de ljugande massmedierna måste säga upp journalister när läsarna lämnar dem för bättre alternativa medier. Aftonbladets verkar nu ha sagt upp Kajsa Ekis Ekman, en av Vetenskapliga partiets favoritjournalister, sannolikt eftersom hon är särdeles vaken.

Att Aftonbladet förmodligen valt att behålla Lena Mellin är talande, men alls inte förvånade för oss, eftersom Mellin kanske passar bättre in i den monopolkapitalistiskt ägda tidningens agenda?

Men vad har då Ekis gjort för att bli uppsagd officiellt?

Ekis har tydligen tagit upp könsfrågan kritiskt i sin artikel ”Könet i knoppen” i Aftonbladet (Som vi länkar till via https://web.archive.org/web/20180220070412/https://www.aftonbladet.se/kultur/a/wE8VAP för att inte ge de som sprider lögner medvetet onödiga reklamintäkter.)

Ekis klargör att könsfrågan egentligen inte är så komplicerad. Vi bör helt enkelt skilja på kön som bestäms av kromosomer och könsroller som bestäms av omgivningen och av individen självt. Följande formulering av Ekis klargör problemet i dagens könsdiskurs:

Bild på Kajsa Ekis Ekman
”Och riskerar inte denna ”progressiva” hållning att i stället bli till en extremt konservativ syn på kön – bara att då samhället förut tog bort klänningarna från barn med penis, nu behåller klänningen men tar bort penisen? Könsrollerna bevaras, men underlivet ska bort. Kvar är dock idén om att en person med penis ej bör ha klänning, vilket inte är frigörelse från biologism utan motsatsen.”
/Kajsa Ekis Ekman

Att människor som upplever sig vara ”progressiva” anklagas för att vara ”konservativa”, därför blir kränkta, samt klagar hos Aftonbladet, är lätt att förstå, men att man kränker människor kan man aldrig förhindra om man analyserar fakta, tänker självständigt, ifrågasätter och tycker saker med de fakta man har vid handen, särskilt inte när folk kanske vill bli kränkta och vill skaffa sig fiender som de kan hata, d.v.s. faktiskt har ett problem i knoppen … och en ”utmaning” kommer, som vi alla vet, sällan ensam.

Är det en rimlig orsak för uppsägning eller bara en illusion?

Ekis, som har könet kvinna och könsidentiteten cis-kvinna, är naturligtvis alls inte en fiende till ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige) men det kan naturligtvis uppfattas så ifall människor som leder ROKS har frusit fast i omöjliga åsiktspositioner och inte kan hantera osäkerheten och ilskan som kan komma när man utmanar sina egna åsikter.

Artikeln av Ekis är, enligt min mening, hjälpsam för precis alla, inte enbart för ROKS. Artikeln ger precis alla en möjlighet att komma bort från en felaktig problemformulering som lett till en slags genusdagis-sekterism som blivit heltokig i Sverige, enligt min mening.

Att Ekis blivit utvald som offer för ROKS kan kanske också bero på det faktum att hon är en naturlig ledare med karisma och därför utgör en perfekt boxboll för många av de ledare som hon utmanar?

Det kan också vara väl tajmat av politikeradel och fulmedia-adel inför valet 2018 att inte föda en äkta demokratisk socialist/kommunist vid sin barm som faktiskt har verklig potential att på allvar leda människor till både jämlikhet och jämställdhet i samhället, d.v.s. exakt det som ”kaviarvänster”, ”kaviarhöger” försnillat tillsammans med George Soros.

Ekis är en mentalt stark, intelligent, kritiskt ifrågasättande individ som söker sanningen, d.v.s. den naturliga fienden för varje sektledare som lever på lögner och konflikt. Vad vore nu det allra värsta Ekis skulle kunna göra mot Aftonbladet? Hm. Låt mig meditera djupt och fundera! … …

Det allra värsta som Ekis skulle kunna göra mot Aftonbladet och alla andra lögntidningar är nog faktiskt att bli en ledande politiker, att hon ev. startar ett parti eller leder ett befintligt parti, d.v.s utnyttjar sitt kändisskap maximalt som galjonsfigur.

För att få full effekt måste hennes ledarskap leda till en ny bred och intelligent fraktionerad vänsterrörelse som inte anpassar sig till monopolkapitalets agenda, men som ger människor verkliga vänsterval som de kan identifiera sig med, vänsterval som utgör ett verkligt politiskt hot mot Aftonbladets och monopolkapitalets agenda.

Det går inte längre för den riktiga vänstern att leva i hybris om att folket en dag ska inse hur förträfflig vänstern är i alla aspekter. Det är den inte. Vänstern måste bredda sig och det betyder inte att, som ex.  Sjöstedt sluta prata om EU-medlmskapet, eller som Kommunistiska partiet eller SKP splittrat gå till val med två minipartier i val efter val och fullkomligen ignorera existensen av 4%-spärren.

Nej. Enhet och fraktionering som kan locka nya väljare måste ske intelligent. Högerns alla riksdagspartier har förstått den saken, trots att deras intelligens inte alls imponerar. Så varför ska det vara så svårt för vänstern att förstå en så grundläggande sak?

Ekis har förstått, det har jag sett tydligt, så hon borde absolut leda ett nytt vänsteralternativ om vi på allvar ska kunna utmana både Aftonbladet och alla annan idioti som samhället infekterats med.

7 reaktioner till “Könsroller – Journalism – Aftonbladet säger upp Kajsa Ekis Ekman

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s