Normkritiken är legitimerad, men inte kritiken mot den – Vart kommer det att leda oss?

Johan Hakelius artikel i Fokus ”Tvärsäker är norm får mig att börja fundera kring vad som är att betrakta som humanism och normkritik.  Det är intressanta fenomen som uppstår när normer ifrågasätts. En man som blivit uppsagd menade tvärsäkert, enligt Hakelius, att han alls inte är ohyfsad och oförskämd men bara fransk. Försvaret gick ut på att:

”Fransk kultur är »direkt och uttrycksfull«, medan kanadensisk är »konfliktundvikande«.”

På samma vis har rätten att kalla en kvinna för ”en gammal hora” hävdats handla om LGBTQ-rättigheter, enligt Hakelius. När mannen anmäldes för ärekränkning så hävdade mannen diskriminering på grunden att han var en ”fräck, högljudd och irriterande homosexuell”, vilket gav honom rätten till andra normer när han uttryckte sig.

Sveriges radio verkar ”föredömligt” (?) ha tagit normkritiken till sig vad gäller ex. Kakan Hermansson. Hon har inte avskedats för följande kommentarer:

”…men män är ju typ som utvecklingsstörda barn... “
”– Var är alla rasifierade? Det gör mig fruktansvärt förbannad över att se hur många vita vi är som sitter här. Vi representerar inte Sverige.”

Eller som Kakan Hermansson sade om polisen:

”Det va ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv”.
”Kämpa Stockholm idag och för alltid. Glöm ej = ACAB (All Cops Are Bastards). Dom skyddar nassarna inte oss”.

Det är väl endast genom normkritik, där vi inser att Hermansson kanske påverkats negativt av ex. anarkister och radikalfeminister, som Sveriges Radio, män, ”nassar”, poliser och vita i allmänhet kan acceptera hennes hat mot män, ”nassar, poliser och hennes rasism mot vita? D.v.s. se henne som ett offer för den miljö som närt henne, eller ev. ADHD, en förklaring som förklarar allt?

ADHD, en ”neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som utmärks av nedsatt exekutiv förmåga” som kännetecknas av ”ouppmärksamhet, hyperaktivitet och impulsivitet”.

De senaste arbetsgivarna, Metro, som satt henne i exekutiv position, verkar numera ha försett Hermansson med ett strikt manus på Källkritikens dag.

Kanske är det normkritik som resulterat i att fler ADHD-journalister inte behöver svara på några svåra frågor från publiken? Kanske i det goda syftet att inte någon av dem ska trilla dit p.g.a. sin ADHD och sedan får be om ursäkt, likt Hermansson?

Kanske är normkritik svaret på varför så många medier inte vill ha några kommentarsfält alls? Då riskerar kanske ADHD:n hos journalisterna att blomma ut i full dager och de kan då inte hålla sig inom den ohövliga PK-norm som faktiskt, märkligt nog, anses vara fullkomligt mentalt frisk?

Kanske politikerna snart kommer inse att normkritik även kan avskaffa lagen om hets mot folkgrupp på samma vis som lagen om ärekränkning? I framtiden kommer kanske ingen oordning uppstå vid ohövligheter, men istället en normkritisk medkänsla? Kommer vi bara le medkännande med sympati, likt någon form av Jesus-figurer eller buddhistmunkar? Ska man hoppas det?

Föreställ er en rasist som använder samma normkritiks-taktik för att få uttrycka sig enligt följande! Hur skulle det kunna bli?

Låt oss antaga att en rasist med ADHD säger ”Du är en liten h*r-n*ger” till en kortvuxen mörkhyad kvinnlig promiskuös arbetskamrat i ett sammanhang där han är irriterad och verkligen tycker det. Han blir INTE avskedad, inte för att arbetsgivaren då riskerar stämning för diskriminering, men av ren medkänsla, såsom på Sveriges Radio. Istället får rasisten be om ursäkt och skylla på normerna i den minoritet av nationalsocialister, som han tillhör.

Kanske rasistisk komedi rentutav måste ses med ett normkritiskt öga så att vi kan ha medlidande med komikern som skapar den? Här ett exempel för att illustrera, men skratta inte! Det är inte tänkt att du ska skratta, men känna normkritisk medkänsla med rasisten/rasisterna som skapat den!

Bild till vänster på färgad pojke med texten COOLEST MONKEY IN THE JUNGLE på tröjan. Till höger en orangutang med texten COOLEST (raderat ord som kan uppfattas som ohövligt) IN THE GHETTO.

Rasisten skulle vidare kunna hävda att han är ett norm-offer för sin uppväxtmiljö och sin oxytocin-nivå, ett hormon som inte alltid leder till PK-beteende, eller kanske skylla på ADHD och t.o.m. få kokain-liknande substanser utskrivna för att mildra symptomen som orsakar den rasistiska komedin?

Vill man ens föreställa sig vad en pensionerad IS-soldat skulle kunna gå iland med i Sverige utan straff om normkritiken får utveckla sig ett tag till? Kommer massmord på kafirer som utförs på rituellt vis kunna ursäktas med normkritik och ADHD? Skulle någon ens bli förvånad om rättssystemet faktiskt började fungera så i framtiden?

Ingen normal människa ser väl det mesta av ovanstående som annat än ohövligt, ev. lagbrott eller ev. mentalsjukt, men ohövligheten i sig genomsyrar så mycket mer i fulmedierna idag. Hoppsan? Sa jag ”fulmedia”? Har jag ADHD? Jag kallar fulmedierna för ”ful”, för att de är fula i sitt sätt att ljuga, vilseleda och bedra, inte direkt på p.g.a. deras ADHD-ohövlighet. Det är inte tänkt som nedsättande, men enbart som objektiv information för alla som fortfarande hjärnförsmutsar sig med dem.

Fulmedierna ljuger och förvrider medelst olika former av osanning, förmodligen fullt medvetet eller p.g.a. ADHD. Hur ska vi då i framtiden kunna ursäkta dem innan vi som folk tvingas förse dessa ADHD-journalister och deras ADHD-chefredaktörer med varsin förmyndare som hjälper dem att bli hövliga? Genom normkritik och diagnosen ADHD naturligtvis, vilket förklarar allt, och skapar medkänsla och sympati för ADHD-medierna.

Hakelius är hövlig. Alla former av ord som kan framstå som ohövliga eller kan skapa kränkthet existerar inte i hans text, eller har raderats, men vem vet vad han tänker? En dold ADHD? Skrattade du till åt bilden ovan så är det kanske låga doser av kokainliknande substanser nattetid som gäller i framtiden? – Man ska inte skratta åt rasister med ADHD. Det är ohövligt, i alla fall enligt normen.

De är väl endast de som kritiserar normkritiken som man inte kan ha medkänsla med och som måste utsättas för repressalier eller avskedas, likt Kajsa Ekis Ekman, eller kanske de som inte kan känna medkänsla och tolerans med ADHD-offrena, kan man tänka?

Bild på Vernon Howard
”Sanningen gör inte ont, snarare så är det vårt motstånd mot dess budskap som orsakar smärta.”
/ Vernon Howard Källa: Wikiquote

”Truth does not hurt, rather, it is our resistance to its message that causes pain.”
/ Vernon Howard Source: Wikiquote

Det är f.ö. intressant att läsa om olika hypoteser om orsaken till ADHD, vilka jag kort sammanfattat här:

 • Genetiska orsaker p.g.a. att man kan se en ärftlighet på ca 45-90 procent.
 • Exponering av giftiga substanser.
 • Hjärntrauma.
 • Attraktion till ADHD-beteende [kanske genom nya slags normer?] vilket skapar ökad ADHD i genpoolen.
 • Misshandel, infektioner eller berövande av social kontakt under första levnadsåret.
 • En obalans mellan fritt respektive bundet dopamin.
 • Nedsatt produktion av noradrenalin och dopamin.
 • Ohälsosam diet med högt intag av socker och fett under graviditet.
 • Samt hypotesen att det är en ren hittepå-diagnos.

I vilket fall som helst så vill jag framföra min medkänsla till alla som drabbats, det  är naturligtvis heller inte alltid lätt att själv känna till om man drabbats,vilket John Cleese helt riktigt påpekar, men jag undrar samtidigt om det inte ligger en hund begraven här?

Är det verkligen journalister som Kajsa Ekis Ekman som är kritisk mot normkritiken som bör avskedas, medan ADHD-journalisterna får jobben av ADHD-chefredaktörer kontrollerade av ADHD-ägare? Vilka är det som ska leda Sverige? Vilka låter du dig ledas av? Jag anser att det tål att tänka på.

 


8 reaktioner till “Normkritiken är legitimerad, men inte kritiken mot den – Vart kommer det att leda oss?

 1. Går ”normer” och normkritik bara ut på att ”tänka rätt” vid ett givet tillfälle? Vad som är norm i dag betyder ju inte att det är norm i morgon eller om 10 år eller så. Syftar inte norm på något slag av tillfällig personlig eller politisk moral?

 2. Om Normer

  Ja, t.ex. sprider PK-medierna (MSM) moraliska ” normer” omkring sig genom den välkända ”åsiktskorridoren”. Där svenska folket ska uppfostras till att tänka ”rätt”.

  Man får inte säga/skriva ”n*ger” och glassen får inte kallas ”Nogger” för det kan ju rimma på något, som inte är ”politisk korrekt” och ”zig*nare” heter ”romer” eller ännu bättre EU-medborgare och vuxna icke-flyktingar kallas ”baaarn”! Och Islam är något vi alla ska pådyvlas genom mediernas och journalistikens ”snyftkampanjer” från politiska ”åsiktsbroilers”.

  När vanligt folk blir förbannade på medie- och ”norm”-kampanjerna och inte röstar på propagandamakarna eller vägrar läsa slaskmedia ”von oben”, ja, då anser norm-skaparna att demokratin är hotad.

  Men s.k. ”populister” är legitimt att rikta hatkampanjer mot och demonisera och skriva ner. Det är ”NORM”.

  1. Jo. Riktigt. Fulmedierna har sina politiska agendor som de kallar för normer. Ekis har noterat att det inte ens handlar om frigörelsen från normer, d.v.s. att människor själva kan välja vilka de vill vara, men faktiskt att försöka pådyvla oss alla nya makabra normer som går stick i stäv med tidigare normer.

   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/02/27/konsroller-journalism-aftonbladet-sager-upp-kajsa-ekis-ekman/

   Ekis som drog ner brallorna på hela genusdagiset kunde tydligen inte tolereras av fulmediernas ägare, eller så var det kanske nödvändigt att plocka bort kommunisten Ekis innan valspurten, eller är det bara ett illusoriskt spel med fulmedia som måste vaktas till varje pris för att flytta bort fokus från viktigare saker.

   Fulmedierna är inte moraliska eller korrekta, vilket jag visat, men sysslar med omoral och är klandervärda, ex. förhärligar illegala imperialistiska krig, bedriver hatpropaganda utan evidens, vilseleder, undanhåller fakta och far med olika former av osanning.

   Folket uppfostras till att tänka fel på så många olika plan och det är helt evident att det är så, vilket jag och flera andra visat med övertydlighet, men trots kritiken bättrar de sig inte, men fortsätter mala på som idioter. Det är ouppfostrat av dem att inte rätta sig enligt uppenbara bevis och evidens.

   Jo. Visserligen ska man kalla människor vad de vill bli kallade (om de faktiskt är vad de vill bli kallade), men naturligtvis kommer inget ord för ”n*ger” någonsin duga för de lättkränkta som saknar självrespekt, men man ska inte anpassa sig efter de lättkränkta.

   Mörkhyade som har självrespekt reagerar mot detta. Jag träffade ex. Anders i Göteborg som kallade sig ”N*gern från Norrland”. Namnbytet på glassen ”Nogger” är pricken över i. Z*genare eller romer, kvittar mig lika. Låt dem kalla sig vad de vill! Det är samma folk ändå.

   Vad gäller ”baaarn” måste du bara se den här! https://www.youtube.com/watch?v=LTfcH-Lqy4Y

   Det där med massimporten av den extrema aggressiva formen av islam, s.k. Wahhabism/salafism, samtidigt som klassklyftorna ökar genom frihandelns ”race to the bottom”, är förmodligen en medveten plan för att splittra arbetarklassen medelst sekterism. Det är naturligtvis fullkomligt omöjligt att integrera sådana extrema sekter in i ett modernt land. De vill inte integreras i samhället, likt vilken sekt som helst, men att vi ska göra om våra länder, enligt deras extrema islamism.

   De stackare som flytt krigen som skapats av denna extrema islamism är naturligtvis också förbannade på deras shariapoliser i förorterna. sekten vill sprida sig, naturligtvis. Görs våra länder om enligt deras sekts idéer så försvinner vår upplysta kultur och det blir naturligtvis INTE någon ”mångkultur”, men medeltida monokultur, precis som i Saudiarabien och Qatar.

   Förmodligen vill de även med detta apspel distrahera medelklass och underklass in i konflikt så att eliten kan kontrollera oss bättre och inte angripa eliten och deras feta arvoden, men även ev. för att kunna starta ett inbördeskrig som eliten skor sig på. Den ökande kriminaliteten ser jag som en slags början på ett inbördeskrig.

   Men det finns ljusningar. Monopolkapitalismens åsiktsmonopol är hotat nu, p.g.a. Internet och att vi talar med varann. Nya medier finns nu. Elitens skällsord ”populism” mot verklig demokrati där folket ex. organiserar sig, inför mer inslag av direktdemokrati och ex. folkomröstar om politikernas löner, det gillar naturligtvis inte eliten alls och spottar och fräser ”populism!”.

   Eliten pratar sig ständigt varm för sin oligarkiska korrupta form av ”demokrati” där de gömmer sina förmögenheter i skatteparadis, konst och antikviteter av skatteskäl. Och fastän de rike ser varthän det barkar, antingen mot krig eller deras egen giljotinering, likt Lars Bern och SD-eliten, så är de så himla rädda för progressiv skatt, eftersom de själva tillhör den översta grädden. Ja. Det är synd om de rike för de kommer alltid känna sig fattiga.

   Skulle ”de fattige rike” få demokrati på riktigt, inte få kriga med sina trupper och inte längre hade råd att vaska champagne så skulle de förmodligen bli fullkomligt tokiga och slänga sig ut från höga byggnader eller mörda socialistiska statsministrar.

 3. Det finns svenska sekter också: https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/knutby-artikel/42761-sara-och-svarta-ankor/ .

  Att ”Kristi brud” väntar på Jesus återkomst är intressant, särskilt eftersom Jesus redan har återkommit i ett flertal fall. Det mest trovärdiga exemplaret jag stött på är:

  https://inricristo.org/inri-cristos-most-complete-and-enlightening-interview/

  …men att han kommer gifta sig med henne finner jag osannolikt.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s