Värnplikten i Sverige har återaktiverats – Poängen med ett svenskt totalförsvar är att skydda människorna som bor i Sverige

Alla människor är olika lämpade för olika uppgifter i totalförsvaret. Skäms inte för vem du är, vad du tror på och hur du tänker! Var ärlig, särskilt mot dig själv! Det finns olika motivationsgrunder för att försvara sin egen nation, ta vapenfria uppgifter eller att vägra helt.

Alla kan ändra uppfattning med mer kunskap och genom att tänka efter i stillhet. Sök och läs på! Det som skiljer något från tidigare värnplikt är följande:

”Under värnplikten kan du skickas utomlands på övningar och repetitionsövningar utan möjlighet att påverka detta. Efter att lagen (1994: 588) om utbildning inom ramen för internationellt samarbete ändrades sommaren 2016 kan regeringen inte bara besluta om övningar för fredsfrämjande utbildning utan om all övning och utbildning inom internationellt samarbete.”

Lagen (1994:588) innebär alltså numera, om jag förstått saken rätt, att den som deltager i svenskt totalförsvar kan bli kommenderad att delta i utbildning i annat europeiskt land.

Yttermera intressant är lagen (1994:1809) om totalförsvarsplikt. Jag vet inte vad som gäller för värnpliktiga om Sveriges regering ex. beslutar att lagligen bidra medmandat från FN. Lagen verkar inte gå in på detta. Hur orden läggs i medierna behöver inte heller stämma med verkligheten. En FN-Insats för att skapa flygförbudszon, kan ex. snabbt bli en olaglig invasion och stöd av natos olaglig krig och stöd av extrem islamism, som det blev i Libyen.

Jag vet heller inte om den värnpliktige har ett eget val längre om det skulle bli krig. Då anses förmodligen ordervägran betydligt allvarligare än om den sker i fredstid, men rimligen borde varje svensk värnpliktig, även med utbildning och placering, kunna vägra att invadera andra länder. Hur det ligger till på den punkten vet jag inte.

Svenska freds och skiljedomsföreningen tar här upp några motivationsgrunder till vapenfri tjänst eller totalvägran. Min egen motivationsgrund idag att vägra utbildning skulle kunna vara att jag inte är enig i svensk utrikespolitik inkl. rysshets, samt att Sverige INTE kan anses vara demokratiskt så länge utlandsägda lögnmedier ljuger för folket dygnet runt åt monopolkapitalet.

Olika konflikter kan ha olika politisk grund. Vissa konflikter kan vara framdrivna av imperialism, ekonomiska intressen från det militärindustriella komplexet, kontroll över annat lands resurser, för att byta politisk regim och kan ibland motiveras med att regimens ledare ”måste bort”, utan att förklara varför, eller med en religiös extrem sekterisk motivering, ex. att sekten inte tillåter sekularisering och därför vill avskaffa demokratin, eller p.g.a. andra politiska politiska totalitära doktriner såsom nationalsocialism.

Totalförsvarets civila del är tänkt att skydda det civila samhällets funktion även mot andra hot som finns, ex. naturkatastrofer såsom supervulkanutbrott, asteroidnedslag eller radioaktivt nedfall efter ett kärnvapenkrig mellan stormakterna, eller olyckor likt Tjernobylolyckan. Det finner jag betydligt mer moraliskt korrekt idag, även vården av skadade finner jag moraliskt korrekt, så länge den inte understödjer olagliga invasioner.

Mer intressant:
Varför ingen invaderar det direktdemokratiska landet Schweiz som har en lång tradition av politisk och militär neutralitet:
Why was Switzerland not attacked during the two World Wars?
Why No One Invades Switzerland? – YouTube
Soldathandboken om psykologiskt försvar och om desinformation

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s