Paul Craig Roberts – Var är skammen?

En översättning av Where Is The Shame

April 24, 2018
Paul Craig Roberts

Nu när Trump-, May-, och Macron-regimerna, utom allt rimligt tvivel, har bevisat att de är laglösa krigsförbrytare-regimer, vad är då nästa steg?

Kommer den ryska presidenten och utrikesministern fortsätta tala om “våra Västliga partners” och söka gemensam grund med bevisat laglösa kriminella? Vad skulle den gemensamma grunden kunna vara?

Hur kan andra regeringar acceptera USA:s, Storbritanniens och franska regeringar som medvetet ljög om en rysk kemisk attack på Skripals, samt om en syrisk kemisk attack mot Douma, samt därigenom riskerade ett tredje världskrig, och sedan själva attackerade Syrien baserat på en genomskinlig lögn, utan stöd av något som helst evidens? Hur, mer exakt, bedriver man diplomatiska relationer med krigsförbrytare?

Det gör man inte. Man drar dem inför rätta. Varför har inte Trump, May och Macron dragits inför rätta?

Anledningen är att världen har blivit psykologiskt betingade, likt Pavlov’s hundar, till att förvänta sig och acceptera Västs krigsbrott som ordinära vanliga drag i livet. Västs brott skyddas av prejudikat som etablerats genom decennier av att misslyckande med att ställa Väst till svars. Väst har kolonial-rättigheter i att utföra oförklarliga krigsbrott.

Hindrad i sin ansträngning att störta Syrien, så fokuserar nu Netanyahu Trump-regimen på att förnya Washingtons konflikt med Iran. Kommer Washingtons vasaller fortsätta att ge skydd till Washingtons brott, eller börjar vissa av européerna förstå att riskerna, som de tar åt Washington, överskrider de pengar som Washington betalar dem?

Var kommer Ryssland stå om Washington förnyar sitt angrepp på Iran?

Trots attackerna från luften, på sin Syriska bundsförvant, av USA, NATO och Israel, så har den ryska regeringen ännu inte funnit beslutsamheten att sälja in sina S-300 luftförsvars-system till Syrien. Syrien sköt ned 70% av USA:s missiler i den förra attacken med hjälp av föråldrade luftförsvarssystem från Sovjet-eran. S-300 skulle möjliggöra för Syrien att skydda sig självt från en attack från luften och därigenom reducera chansen av krig som kan bli resultatet av Israels och USA:a attacker på Syrien.

Rysk obeslutsamhet, kombinerat med resten av världens tolerans för USA:s pågående krigsbrott, tyder på att mer provokationer kommer att iscensättas, att mer laglösa attacker kommer att inträffa, samt att en fatal konflikt till slut kommer att nalkas.

Tänk på det här! Britterna är infångade i lögnen om Skripal. Washington, britterna och fransmännen är infångade i lögnen om den kemiska attacken av Douma, och det finns inga konsekvenser för de här regeringarna som iscensatte lurendrejeriet och sedan använde lurendrejeriet för att rättfärdiga sitt krigsbrott.

Hur kan det vara så att det amerikanska folket inte stör sig på sina regeringars 17 år av krig som helt uppenbart är baserade på uppenbara lögner? Hur kan det vara så att det amerikanska folket och de evangeliska kyrkorna är oberörda av de miljoner av oskyldiga människor i sju länder som har mördats, blivit lytta, föräldralösa och förflyttade av ett vinstdrivet US-militär/säkerhets-komplex och genom den neokonservativa ideologin i Israels tjänst?

Hur kan det vara så att USA:s medier är lika effektiva propagandaministerium för Washington som den tyska pressen var för Nazisterna?

Hur kan det vara så att de europeiska, kanadensiska och australiensiska regeringarna och medborgarna i dessa länder inte skäms för sitt deltagande i dessa brott som aldrig tar slut?

Var är Indiens röst? Kinas? Sydamerikas?

Varför är världen tyst vid åsynen av massiva, långsiktiga, pågående krigsförbrytelser?

Varför tror Rysslands regering att den kan ha ett partnerskap med en krigsförbrytar-regim? Varför skulle Ryssland vilja ha en sådan skamfull och nedsättande förbindelse?

Var är Rysslands motsvarighet till NATO?

Var finns det någon som helst beslutsamhet att sätta stopp för Västs kriminalitet?

Varför är världen nöjd med Washingtons väg mot världskrig?

–-
Bild på Paul Craig Roberts
Doktor Paul Craig Roberts var biträdande redaktör och kolumnist för den välkända The Wall Street Journal http://www.wsj.com. År 1993 rankades Forbes Media Guide Roberts som en av de sju toppjournalisterna i USA. President Ronald Reagan utsåg Roberts till biträdande finansminister för ekonomisk politik.

Roberts har inget emot översättningar och återpubliceringar av sina texter, men vill inte att kommentarsfälten ska användas av anonyma internettroll som angriper hans person, samt att de ska hålla sig till ämnet.
__
Kommentar från översättaren:
Kanske är det därför inte ens mutor hjälper för att få stöd i FN längre? Är världen helt enkelt trött på Israel-lobbyn och deras köpta krigsförbrytare i Washington?

6 reaktioner till “Paul Craig Roberts – Var är skammen?

 1. Jag försöker här svara något på Roberts frågor.

  Nästa steg är förmodligen mer kriminalitet, denna gång mot Iran eller något annat mål som inte kan försvara sig effektivt, ex. Nordkorea, Venezuela eller Kuba.

  Putin och Lavrov kommer sannolikt hjälpa de stater som ber om hjälp. Pengar från vapenexport luktar inte illa, något Europa kommit på. Krigen är lukrativa kortsiktigt.

  Acceptansen av denna fars beror sannolikt på skräck kombinerat med korruption. USA visar ganska öppet sin kriminalitet, likt en mafioso som skjuter rivaler helt utan maskering. Vasallerna tar pengarna och lyder psykopatin.

  Tack-o-lov har psykopaterna inget att tjäna på ett tredje världskrig. Dr. Strangelove är en komedi tack-o-lov, De tjänar mer på att försöka avrusta andra länder och först sedan invadera dem, ungefär såsom vilket rovdjur som helst inte självt vill bli skadat då det angriper bytesdjuret.

  Nej. Inte många av européernas ledande psykopater förstår riskerna som de tar åt Washington. Kortsiktigheten och narcissismen styr psykopaterna. De är rädda för massmediala drev och att mista de korruptionspengar som de idag håvar in på de processer som är igång. Sveriges förre statssminister är ex. numera ”senior rådgivare” för Bank of America.

  Rysk obeslutsamhet kan vara medveten. Rysslands oligarker säljer nog gärna ryska konventionella försvarssystem som de kan profitera på.

  Massmedia i USA har greppet så pass att när Joe Leno frågar folk på gatan vilket land de tycker att USA ska invadera nästa gång, så svarar de helt sonika ett land som medierna utpekar som ”diktatur” för tillfället.

  De evangeliska kyrkorna är förmodligen styrda av kryptosionister som vurmar för Israels olagliga invasion av det förlovade landet, genom gamla testamentets skrifter. Hatet mot muslimer är heller inte obefogat. Europa var länge under invasion från muslimer innan kristendomen förbjöd både islam och judendom, vilket medförde s.k. ”kryptojudar” i Europa.

  Det är inte så väldigt stor skillnad mellan sionismen och nazismen. General Golan från Israel har liknat Israels beteende mot palestinierna med nazismen. Den som dyker djupare i likheterna blir helt förbluffad. Hitler verkar ha läst de psykopatiska protokollen av sionister som tror sig sitta på visdom och Hitler blev förmodligen inspirerad av dem, eller arbetade kanske t.o.m. för dem?

  Psykopater skäms aldrig. Narcissismen är ett uppblåst ego som ger psykopaten rätten att ta för sig och förråda vem som helst. Av andra länders röster i frågan lär vi inte få något torrt på fötterna i vanliga medier och även om vi får det bör vi inte förvänta oss frälsning av dem heller. USA styrs av psykopati och har vetorätt i säkerhetsrådet. Så enkelt är problemet.

  Världen är inte tyst. Alternativa medier tar upp problemen.

  Rysslands och USA:s aggression kan vara en illusionism. Partnerskapet kan gå ut på ”god snut, dålig snut-taktiken” för att förblir i konstant konflikt. Det militärindustriella komplexet i varje kapitalistiskt land lever nämligen på konflikt. Alla nationer och folk betalar notan genom skattsedeln. Psykopaterna tar för sig.

  Endast USA:s eget folk kan nog få stopp på USA. Jag hoppas på en bred regnbågskoalition mellan demokratiska socialister och de gröna, samt andra små partier, ex. libertarianer för fred, som utser en presidentkandidat tillsammans, som kan sätta stopp för USA:s kriminalitet, samt ev. ett avslut på USA:s staters frihandel och ”race to the bottom” som undergräver USA:s demokrati i varje stat.

  Världen är inte nöjd med Washingtons väg mot världskrig, men jag tror inte heller att Washington vill ha totalt världskrig. Eliten tycks rörande enig om ständiga konventionella krig i land efter land för att föda det militärindustriella komplexets psykopater. Det är därför de är så måna om att framtida offer absolut inte ska kunna försvara sig med vare sig kemvapen eller kärnvapen, fastän de själva sitter på dem.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s