Kajsa Ekis Ekman & Rickard B. Turesson – Varför går vi inte ­tillsammans på första maj?

Kajsa Ekis Ekman frågar sig via lögntidningen ETC:Varför går vi inte ­tillsammans på första maj? En befogad fråga. Hon besvaras av Rickard B. Turesson med – Tillsammans till vilket pris som helst? Debatt om reformism och revolution. Jag skulle vilja ge båda debattörerna rätt.

Ekis har rätt i att mycket lite kan ske utan samverkan i en demokrati. Många av de här partierna verkar vara fullkomligt livrädda för mentalt frisk samarbetsförmåga och verkar snarare vara för allt avvikande som kan splittra och skapa oenighet, i stället för att enas om några få principer.

Ekis har även rätt i behovet av direktdemokrati. Den kräver ett mycket medvetet folk som är både öppet och skeptiskt vetenskapliga i sitt sätt. I dagens hjärnförsmutsade fulmedia-situation är den inte att rekommendera. Först måste vi inrätta lagar/utbildning som kan bekämpa olika former av osanning.

 Turesson har rätt i att enhet måste upprättas på principiell grund. Grunden kan inte vara principer som splittrar folket. Jag vet att Ekis, om någon, har förståelse för detta. Ekis kritiserade en pådyvlad princip om normkritik och blev uppsagd av den klandervärda högertidningen, eftersom den förmodligen lever på att splittra folket och skapa konflikt.

Lösningen på problemet är uppenbar, nämligen att alla tillsammans diskuterar principiella grunder och principer som kan ena folket. Grunden ska helst vara så väl genomtänkt att den dessutom kan locka med sig folk ur högerns konservativa led och i SD:s led, anser jag.

Grunden ska inte enbart locka folk ur vänsterleden, men samtidigt göra att folk ur högern, t.o.m. SD, kan känna sig lockade och framför allt känna sig välkomna.

Det ska vara tilltalande för den konservativa gamla damen, den gruppvåldtagna kvinnan, hon som precis blivit rasist, men även för de som skickar barn till skolan där Achmed precis kallat dottern för hora, för att hon inte bär slöja! Dessutom måste det vara normalt välklätt, propert och stadigt! Aldrig skränigt eller slamrigt! Så kan ett samhälle enas någorlunda, tror jag.

Vilka principer borde då kunna ena nästan hela samhället, kanske 70-95%?

Jag har några förslag:

 1. Ja till ALLA RIKTIGA flyktingar som kan bli nya svenskar!
 2. Ja till nationell självständighet, yttrandefrihet, demokrati och återställd välfärd!
 3. In med hederligheten i politik och medier!
 4. Ekologisk hållbarhet för Sverige!
 5. Fred. Ja till konsekvenser för de som begår krigsförbrytelser i världen!
 6. Solidariska långsiktiga bistånd via UNHCR.
 7. Ja till det sekulära vetenskapliga samhället!
 8. Politikerlöner som bestäms av folket!
 9. Nej till rasism.

2 reaktioner till “Kajsa Ekis Ekman & Rickard B. Turesson – Varför går vi inte ­tillsammans på första maj?

 1. Hederlighet i politik och medier, kan man glömma.
  I annat fall måste man stifta lagar som gör lögner brottsliga med påföljd. (omöjligt).
  Hela den svenska propaganda-apparaten är uppbyggt på lögner, manipulation och utvald information. Staten och dess institutioner ägnar sig åt bedrägeri och vilseledande . Gynnar vissa grupper mot belöningar, andra grupper utsätts för sanktioner och straff av olika slag, slavlöner och andra undantag som svältpensioner indragna bidrag, nedskärningar av sjuklön, a-kassa och kontrollfunktioner.
  Rättsstaten är en myt. Lagarna stiftas av en politisk adel, byråkratin är statens hora. Allt är korrupt och ruttet genom lojalitet och arvodessystem.
  Man spanar på folk, avlyssnar deras kommunikation och tel, bank-tillgodohavande, övervakar allmänheten genom kameror och mobiler och man åsiktsregistrerar alla och säljer det till USA och andra länder. Den personliga integriteten är upphävd. Nu gäller George Orwells (1984) i kubik. Om man har kontroll över massorna kan man styra dem med ”rätt” eller tillrättalagd information. De kritiskt tänkande är dock svårare att kontrollera.

  Men nu vill man föra ut sina politiska budskap ( i brist på läsare och TV-tittare ) på Facebook i stället (kostar mindre) för att kunna propagera och dupera. Därför har Facebook fått bygga ut sin spioncentral i Umeå till 10000 kvadratmeter. (undrar om det finansieras av skattemedel också?) Till det politiska budskapet från partierna hör en ”svans”, av regionala kommunpolitiker och sympatisörer, som kan påstå, lova och ljuga om precis vad som hest, i sina respektive partiers namn ”utan” partiledningen har något som helst ansvar för det som proklameras.
  Allt är som upplagt för bedrägeribudskap för att fånga röster. Äcklet blir bara värre och värre!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s