Vetenskapliga partiet byter från det Google-ägda Youtube till Internet Archive

Jag har precis testat att ladda upp en liten kort video till Internet Archive (förrut kallat för Wayback Machine). Det gick inte att spela upp videon direkt på sidan, av någon anledning, men det gick bra att ladda ned via länken MPEG4-länken på sidan direkt.

Det passar Vetetenskapliga partiet utmärkt, eftersom det hövligaste ändå alltid är att erbjuda nedladdningen direkt av mpeg4-filen, och inte tvinga folk att köra scripts på sina datorer, eller hur? Då får dessutom folk ner hela filen på datorn och kan köra den hur många gånger de vill, även vid senare tillfällen då de ev. inte är uppkopplade, eller om de vill spara Gigabytes.

Vill man köra Youtubeklipp utan att köra osäkra scripts på datorn så måste man ex. använda https://www.convertinmp4.com/ och det är betydligt omständligare än att köra Internet Archive direkt.

Eftersom jag, tråkigt nog, inte fick mycket feedbackmitt första maj-tal om ekologi och ekologisk hållbarhet via Youtube (endast en ynka kommentar) så får vi väl se vilken feedback jag kan få på den här lilla korta videon nu via Wayback Machine.

Så ett tack till alla dessa hedersamma människor på Internet Archive och WordPress, som hjälper oss alla att komma bort från Youtube. Om ni en vacker dag skulle sätta upp ett fungerande enkelt fritt krypterat web-mail-system baserat på donation, som kan köras utan scripts och tillfredsställer både mig, FSF och Richard Stallman, så skulle jag alls inte bli förvånad.

De webmail-system som listas på FSF, som jag provat, duger i min mening inte riktigt än, främst p.g.a. ägarförhållandena samt placeringen av servrarna i mindre demokratiska nationer, där ofta integriteten satts ur spel av mindre demokratiska krafter. Tack på förhand ärade och hedervärda programmerare! Må ni belönas rikligt med donationer!

Mer om vad som pågår i Sverige vad gäller censur och integritet:
https://newsvoice.se/2018/04/07/nyd-och-newsvoice-sammanfattar-besoken-hos-google-dn-expressen-och-microsoft/

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s