BE FREE PAY CASH – Kontantupproret är kontanternas röst i Sverige

Kontantupproret tycker att det är viktigt att kontanter finns kvar som betalmedel vid sidan av alternativa lösningar. Kontantupproret anser att frågan om kontantförsörjningen ska behandlas i en demokratisk process och INTE överlåtas åt det privata banksystemet att besluta om. Kontantupproret anser också att en offentlig aktör ska stå som garant för att kontanter ska vara tillgängliga i hela Sverige.

Bakom initiativet står Säkerhetsbranschens ordförande Björn Eriksson, som tidigare varit Sveriges rikspolischef och landshövding i Östergötland.

Kontantupproret är ett löst sammansatt nätverk av intresseorganisationer, politiker, intressenter och privatpersoner. Stöttar Kontantupproret gör bland annat Hela Sverige Ska Leva, PRO, SPF, Sveriges Hembygdsförbund, Sveriges KonsumenterTorg och Marknadshandlarnas Ekonomiska Riksförening och Småföretagarnas riksförbund.

Även Richard Stallman, som är en pärla för allas vår frihet vad gäller anonyma internetbetalningar, fri hårdvara och mjukvara m.m., är inne på samma sak.

Stallman vill motverka digitalisering av pengar i en kampanj i Indien med knappar med texten ”DON’T BE TRACKED PAY CASH” som betyder ”BLI INTE SPÅRAD BETALA KONTANT”, men kanske vore det bättre att vända budskapet med positiva ord till ex. :

BE FREE
PAY CASH

VAR FRI
BETALA
KONTANT

Stallman menar att de som vill göra något bra bör tala med lokala företag som gör knappar och köpa ca 50 till 500 knappar och sälja dem till de som håller med om budskapet för ca 2 till 3 gånger inköpspriset. Jag tycker det är en bra idé.

Jag undrar om man inte enkelt kan göra ekologiska knappar av horn eller ben eller trä som man skriver text på också, eller kanske t.o.m. fästa texten på en kapsyl som sedan fästs i klädesplagget med ett mynt (alltså kontanter) från andra sidan? Då kan man passade nog få kontanter intill sitt eget hjärta om den fäst i en T-shirt i sommar.

Kanske kan man t.o.m. kombinera tekniken? Skriva på ett något större stycke trä, horn eller ben, sedan fästa detta på en kapsyl som sedan fäst i en T-shirt med ett mynt på insidan? Nu var jag allt kreativ, men man bör nog skydda sin T-shirt mot kapsylens vassa kanter på något vis ex. med ett annat tygstycke!
Skiss på en alternativ ekologisk mynt-knapp-skylt-lösningT.o.m. silversmycken i formen av ett mynt med denna text i halskedja skulle kunna tänkas vara en storsäljare, särskilt kanske om den har silvervikt och silverhalt ingraverat? I Laos lärde jag mig av en silversmed att silver känns igen på ett högt och mycket karaktäristiskt ”ping” när det vibrerar, samt inte är magnetiskt.

Silversmycke av mynt påminner mig om naturfolken i Asien som i sina dräkter ibland påminde om samer i färgvalet, samt ibland utsmyckade sig med de silvermynt de fick från fransmännen som då var ute på kolonialt rövarstråt i Indokina. Så slås jag av fler slogans:

PROTECT
INTEGRITY
PAY CASH

SKYDDA
INTEGRITET
BETALA
KONTANT

Egna idéer eller kommentarer är varmt välkomna!

En reaktion till “BE FREE PAY CASH – Kontantupproret är kontanternas röst i Sverige

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s