Gerillamarknadsföring – Glassföretaget Ben & Jerry’s ägs av Unilever

Blev du känslomässigt engagerad av glassföretaget Ben & Jerry’s? Det är lätt hänt. Det här är ett mycket vanligt marknadsföringstrix för Ben & Jerry’s. Gerillamarknadsföring kallas det också ibland. Syftet med gerillamarknadsföring är att skapa en unik, engagerande och tankeväckande effekt som gör att det blir ett spritt samtalsämne och skapar viral spridning.

Benämningen gerillamarknadsföring kommer från begreppet gerillakrigföring och bygger på principen att en liten specialiserad styrka kan attackera sina mål på ett framgångsrikt sätt genom att använda sig av okonventionella strategiska och taktiska metoder.

Man använder sig av en kombination av flera olika marknadsföringsmetoder för att på så sätt öka genomslagskraften. Utmärkande för marknadsföringsmetoden är användandet av moderna medier och flera kanaler för att nå ut till sin tilltänkta målgrupp.

Betänk gärna följande när du köper glass från Ben&Jerry! Vinnaren är ägaren Unilever som registrerat sig i skatteparadisen USA och Nederländerna. Unilever är välkända för missvisande marknadsföring vad gäller ex. energidrycken Red Bull och Becel pro-active.

Greenpeace har kritiserat Unilever för att tillåta kvicksilverutsläpp. Stark kritik har riktats mot de drygt 25 000 barnarbetare som Unilever i stor skala har utnyttjat.

En hudkräm från Unilever ställdes in efter rasande protester från en kvinnorättsorganisation. Kampanjen innehöll en reklamfilm där kvinnor med mörk hy som hade blivit ratade av män och arbetsgivare fick ljusare hud och nya pojkvänner efter att ha använt hudkrämen från Unilever.

Betänk gärna följande när du köper glass från Ben&Jerry! Unilever har mottagit kritik från Greenpeace som anmärkt på att Unilever köper Palmolja från Indonesiska företag som skövlar regnskog. Ben & Jerry har även innan uppköpet av Unilever varit ett kontroversiellt företag.

Mer intressant:
http://jinge.se/allmant/kaka-glass-jonas-sjostedt-hjalper-spelbolag-att-salja.htm
https://toklandet.wordpress.com/2018/06/05/vad-sager-ben-jerrys-till-alla-som-tvingats-aka-en-tur-med-deras-karlekstag/

Aktivistiska glassjättens Sverigechef bor samman med afghanledaren

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s