Kritik – Osanning, Ofrihet & Censur av högerns PR-konsulter som kväver Newsvoice

Högerns tankesmedjors PR-konsulter har olika retorisk förmåga, men de har en sak gemensamt. De är aktiva och flitiga. Deras nya avgud är pengar. Nu har de infiltrerat medborgarjournalismens domäner och t.o.m. börjat terrorisera vanligt folk genom mobbning och osann propaganda, vilket inte får dementeras, vilket hotar att sätta mentala handfängslen på sovande människor. -Vad bör göras?

Bild på Voltaire
”Så länge folket inte bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som vill tyrannisera göra det; för tyranner är aktiva och flitiga, och kommer hänge sig i guds namn eller under namnet av vilka andra gudar som helst, religiösa eller icke-religiösa, för att sätta handfängsel på sovande människor.”
/ Voltaire

”Skatt är stöld” är ex. en flitigt repeterad utsaga från högern. Det är naturligtvis inget märkligt med att högerns dumgirighet alltid kommer se sig sig själv som fattig, samt därför aldrig vill betala sin andel av samhällets utgifter, helt oavsett om vi andra gör det. De tycks gilla pengar lika mycket som de dumgiriga och mentalt efterblivna människorna i filmen Idiocracy.

Den giriga högern på Newsvoice vill helt tydligt ackumulera ännu mer förmögenhet än vad de redan tillskansat sig. Den giriga högern (10%) verkar ha gjort detta på folkets (90%) bekostnad de senaste decennierna, enligt Lars Bern via SwebbTV, som hänvisar till siffror från Credit Suisse.

Skillnaden mellan vanliga giriga marknadsliberaler ur hela det politiska spektrumet och höger-SD är väl enbart var svenska skattekronor skall läggas, på asylbaronsindusti eller på de redan förmögna. De är rörande eniga om EU-medlemskapets race mot botten.

Fastän den tekniske fysikern Lars Bern kallar sig ”libertarian”, vilket kan ses som en fredlig form av liberal, till skillnad från bomb-liberalerna, vilka vill att skattekronorna skall gå i fickorna på det militärindustriella komplexet, så kan ändå dessa människor få för sig att använda det nya kontrollordet ”Kommunism!” mot kritiken av förmögenhets-stölden från folket. Kommunisterna jublar.

Det som högern inte förstår är att även företagare tillhör det arbetande folket (90%), dessutom ofta bryr sig om ekologisk hållbarhet, hushållande med resurser i ett tillstånd av knapphet (d.v.s. ekonomi), att samhället skall vara tryggt, samt att företagare ofta alls INTE tillhör de 10% som kommer upp i politikeradelns och överklassens lönenivåer, även om de ofta sliter och pressar sig extremt hårt för att kunna konsumera hus, bilar och prylar som de alls inte behöver. Meditera på saken när ni tittar på vår vackra ros!

Röd ros

Trots att mitt kall är att skapa det bästa för framtidens generationer, med vetenskapliga rapporter som grund, så anklagas jag för att måla upp ”allt i en klasskamp”, att jag ska ”släppa kommunist-sargen” eller rentutav ge mig in i den giriga omoraliska ”matchen”, medan de själva fungerar likt fixaresorkar åt Krösus.

Vad högerns lågpresterande PR-konsult sannolikt menar är att jag ska bli en del av det omoraliska system som förvillar och stjäl från de fattiga och ger till de rika, bara för att jag med min kunskap skulle kunna göra detta. Så tänker psykopater, men jag anser att de lurar sig själva med sin korttänkta lögnaktighet och sin girighet.

Samhället blir i spåren av detta psykopatiska tankesätt nämligen allt mer ojämlikt. Vetenskapliga evidens pekar i samma riktning. Alla drabbas. Både rika och fattiga. Tilliten försvinner i samhället. Ojämlikheten har ett tydligt samband med ökad mordfrekvens.

Höger-SD försöker ofta dölja detta faktum genom att beskylla invandringen, men det är enbart en liten del av förklaringen. Hade samhället varit mer jämlikt och delat på jobben solidariskt så hade naturligtvis inte kriminalitet, sekterism eller nazism varit en lika lockande väg för människor. Integrationen hade naturligtvis fungerat bättre om vi hade delat på jobben och kunnat undvika segregeringen.

På Newsvoice härjar den extrema högern fritt. Det vore väl kanske OK om Torbjörn Sassersson INTE hade censurerat fullt relevanta kommentarer om sakens tillstånd på Newsvoice, medan Jan Norbergs halmdockor och nedsättande uttryck får härja fritt.

Sådant hade kunnat hämtas från vilken fulmedia som helst, medan mina fullt relevanta kommentarer i artikeln om frihet, med frihetscitat från Voltaire, censureras av redaktören Torbjörn Sassersson. Vad blir med dagens kurs trettio silverpenningar, Torbjörn? Vad kommer ske med dig om folket beslutar att du varit en brottsling mot friheten och vill ta fram giljotinen inom en snar framtid när det hela kollapsar?

Patrik Engellau är, helt klart, mycket skicklig på propaganda, medan Jan Norberg, i min mening kämpar med sin retoriska förmåga. Han tycks faktiskt motverka den marknadsliberala agendan med sin uppenbara tafflighet. Den som ev. betalar honom får, i min mening, ingen valuta för pengarna.

Min egen agenda är tydlig, öppen och drivs med sparade pengar ackumulerade genom arbete som maskiningenjör och lärare, samt ett avgångsvederlag efter EU-inträdet, då företaget satsade på Kina och Östeuropa, men mången höger-agenda tycks vara korrumperad genom svenskt näringsliv:

”Den Nya Välfärden (DNV) är en opinionsbildande svensk stiftelse som grundades som en nyliberal tankesmedja, understödd av bland annat Svenskt Näringsliv.” Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Den_nya_v%C3%A4lf%C3%A4rden

Högerns PR-konsulter är, som sagt, mycket aktiva och flitiga, men jag hävdar att detta INTE baserar sig på minsta långsiktig välvilja mot framtidens generationer, eller ens mot deras egna barn eller dem själva, även om de kanske försöker intala sig detta. Arvodena som betalas ut, för att de manipulerar folket, är inte direkt något som PR-konsulterna själva skryter med, men ibland finner man i alla fall klargörande evidens om källan.

Ackumulation av förmögenhet genom tillväxt, d.v.s. kortsiktig överdriven girighet, tycks i min mening utgöra dessa s.k. PR-”företagares” avgud, vilket bevisligen INTE är det bästa för framtidens generationer, men tvärtom helt evident garantin för naturens förödelse.

Folkets mentala handfängsel, såväl som företagares och överklassens mentala handfängsel kan tas av i valet 2018 av dem själva, helt utan att ta på ett nytt, men kommer de förstå hur de kan realisera sin verkliga frihet på riktigt? DET är kanske mer tveksamt? Det är nämligen svårt att förstå sin egen mentala belägenhet. Dunning-Kruger-effkten kallas det för.

På tal om kommunismens ofrihet så verkar ryssarna nu alltmer ångra Sovjetunionens fall Det säger i min mening ganska mycket om hur olika människor kan uppfatta floskel-ordet ”frihet” som högerns PR-konsulter är flitiga med att vifta framför det sovande folket.

Nu till frågan om vad som måste göras åt Newsvoice? Jag har olika tankar om den saken, men jag vill låta er läsare komma med förslag. Välkomna!

Mer kritik av Newsvoice och Torbjörn Sassersson som jag dock INTE kan ställa mig bakom:
http://www.vof.se/blogg/sanningen-om-newsvoice/
https://faktoider.blogspot.com/2014/06/newsvoice-allt-tokigt-pa-ett-stalle.html

9 reaktioner till “Kritik – Osanning, Ofrihet & Censur av högerns PR-konsulter som kväver Newsvoice

 1. Tankesmedjorna (nästan alla liberala och högervridna tillika sponsrade av näringslivet) har fått alldeles för stort utrymme i svenska massmedier.

  De levererar färdiga artiklar med inbyggda propaganda-agendor till intet ont anande massmeder eller med redaktörernas samtycke, som tar emot ”skiten” okritiskt eftersom de har behov av att fylla ut tidningen med något spektakulärt eller bara läsvärt, i något avseende, men lämnar sällan utrymme för genmälen eller granskande journalistik, eftersom nästan alla journalister fått sparken i press-dödens spår. De har länge tvingats fylla tidningarna med vad som helst – så väl lögner som propaganda, för att fånga läsarnas intresse och känsloliv.

  Hela etablissemangsmedia bär skulden till sin egen kollaps och trovärdigheten har gått mot noll. De har förvandlats till politiska trollfabriker för korkade kommunpolitiker som vill göra riksdagskarriär.

  Mediernas enda samhällsengagemang är pengar, prenumeranter och annonser och löjliga lokalreportage. De har egentligen ingenting av mänskligt värde eller kunskap att förmedla. De ger bara uttryck för den internationella politiska paranoian som pressbyråerna förser dem med.

 2. Den raderade kommentaren som tur nog INTE försvann i cyberrymden, eftersom jag temporärt börjat spara alla kommentarer som ev. skickas till Newsvoice:

  @Torbjörn

  Inga konstigheter? -Nä, så konstigt är det väl inte. Jag tror att minst hälften av textmassan på Newsvoice numera gör det åt olika intressenter mot betalning. De är s.k. ”PR-konsulter”. Kvaliteten blir naturligtvis därefter. Den marknadsliberala agendan lyser igenom … mer eller mindre …

  Engellau är, helt klart, mycket skicklig på propaganda, medan Norberg i min mening kämpar med sin retoriska förmåga. Han tycks faktiskt motverka den marknadsliberala agendan på det viset. Den som ev. betalar honom får, i min mening, ingen valuta för pengarna.

  Min egen agenda är tydlig öppen och drivs med sparade pengar ackumulerade genom arbete, men mången betald agenda är aktiv, flitig, men dold. Ackumulation av förmögenhet, d.v.s. kortsiktig överdriven girighet, tycks i min mening utgöra deras avgud, inte det bästa för framtidens generationer.

  ”Så länge folket inte bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som vill tyrannisera göra det; för tyranner är aktiva och flitiga, och kommer hänge sig i guds namn eller under namnet av vilka andra gudar som helst, religiösa eller icke-religiösa, för att sätta handfängsel på sovande människor.”
  / Voltaire

  Handfängslet kan tas av i valet 2018 av folket, helt utan att ta på ett nytt, men kommer folk förstå hur de kan realisera sin frihet på riktigt? DET är kanske mer tveksamt?

 3. 2019-03-24 skrev torbjörn sassersson via redaktionens e-postadress
  > Hej
  >
  > Du söker ett samarbete med mig och NewsVoice men verkar då och då hata
  > NewsVoice.
  >
  > Det blir lite svårt för mig att veta var du står. Sökträffen nedan hittar
  > jag när jag söker på mitt eget namn. Sökträffen är just nu etta på sid 2 på
  > Google.
  >
  > https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/tag/torbjorn-sassersson/
  >
  > Jag vet inte varför du taggar upp mitt namn så här. Förklaring?
  >
  > Hälsningar Torbjörn Sassersson, redaktör

  Mitt svar:

  Jag hatar inte Newsvoice eller dig och jag vill sammarbeta. Jag står på sanningens sida. Det bör vara vår gemensamma grund för samarbete. Jag tror faktiskt att du tycker det själv, Torbjörn.

  Riktiga vänner berömmer och kritiserar varandra, är ärliga och lyssnar på varandra. Jag berömmer ofta dig och Newsvoice och länkar till Newsvoice ofta, naturligtvis då det handlar om kvalitet, inte annars. Ibland orkar jag inte ens kritisera, men min kritik är ärlig och kan närsomhelst bli 100% positiv om du lyssnar på kritiken och förändrar det som kritiseras.

  Jag har full förståelse för att du ev. släpper fram högerns tankesmedjors PR-konsulter av ekonomiska skäl, Torbjörn. Jag menar det. Pengar luktar inte, som en gammal romare sade när han började avgiftsbelägga offentliga toaletter. Alla behöver pengar i vårt samhälle. Folk har räkningar att betala i detta extremt kapitalistiska samhälle och de kan ha fruar och barn som svalt konsumtions-propagandan. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/09/24/fejkad-propaganda-fran-nordkorea-vetenskapliga-partiet-grundlurade-av-slavko-martinov/ Dessutom får 90% av folket det allt sämre p.g.a. EU-medlemskapet.

  Visserligen är det tråkigt att du publicerar vad dessa PR-konsulter till synes dragit rakt ur sina arslen, utan källhänvisningar och utan rimlig nivå av objektivitet, samt att det sker repetitivt och utan medkänsla mot ex, Greta och hennes grundlurade föräldrar.

  Det är också tråkigt att denna repetitiva storvulna känslokyla sänker kvaliteten ner t.o.m. lägre nivåer än fulmedias, eftersom fulmedia ofta vet att utnyttja känsloargumentation när de vilseleder folket. Ibland tänker jag att de arbetar åt Wolodarski, eftersom det är så inihelvete tråkigt att läsa.

  Du vill tydligen heller INTE publicera hur man upptäcker skillnaden mellan lögn och sanning. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/
  Mycket oklart vad du kan ha emot detta, som skulle hjälpa dina skribenter, läsare och kommentatorer att bli mer uppmärksamma, sanna och mindre godtrogna, men även mer känslomässigt korrekta i sina texter, ex. mot Greta som är ett barn, men i kombination med vetenskaplighet och rationalitet.

  Att mina kommentarer helt sonika raderas ibland, utan ett meddelande om varför, är ett annat val som du gjort, Torbjörn. Oklart varför, för även om artiklarna (eller mina kommentarer) skulle vara lögnaktiga eller otillåtna på något vis, så har ändå kommentarsfältet varit relativt fritt. Så fritt att jag ofta förbluffas själv när jag läser en hel del skit som högerns PR-konsulter publicerar. När så dessa känslokalla PR-högerskribenter kölhalar Greta, ska de då inte själva kunna kölhalas i kommentarsfältet? Verkligen inte?

  Du klagar nu på att dina val har fått konsekvenser och kritiseras av mig i denna artikel:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/07/17/kritik-osanning-ofrihet-censur-av-hogerns-pr-konsulter-som-kvaver-newsvoice/

  Är min kritik inte sanningsenlig? Ljuger jag? Om du vill få positivare kritik på nätet, så bör du i min mening ta till dig kritiken och ändra på verkligheten, eller dementera ev. lögner, för min lojalitet är mot sanningen och vetenskapen, till förmån för framtidens generationer, och jag tycker att allas vår lojalitet borde vara detta som goda kamrater.

  Sanningen är aldrig problemet, enbart motståndet mot sanningen. Överväg att släppa på motståndet och känn befrielsen! :-)

  Jag föreslår att du publicerar mer sanningsenligt, mer balanserat, både höger- och vänsterperspektiv, samt med bättre vetenskaplig kvalitet, samt inte raderar folks kritiska kommentarer mot skribenterna eller mot Newsvoice, möjligtvis enbart tar bort de delar som ev. bryter mot kommentarsregler och lämnar meddelanden där ex. [ Red. argumentationsfelet ”skuld genom sammankoppling”] eller [Red. Länk raderad p.g.a. känd förvillarorganisation] etc. så att kommentatorerna vet vad som gäller och när de bryter mot reglerna eller varit lögnaktiga och hur.

  Killen som nyligen kritiserade dig och kallade dig ”Totte” släpptes fram. Du lät honom kritisera dig, eftersom den kritiken inte hade någon effekt på dig. Varför hade den inte det? Du tyckte inte att den var sann eller rimlig och den framstod kanske som mindre bemedlad. Då var det ok. Varför är inte kritik som du anser vara besvärlig välkommen? För att den är sann?

  Besvärligheten borde du kunna se som en signal om att du missförstått något, eller kanske vill förändra något? Klart man måste göra det ibland. Ingen är väl felfri. eller?

  1. Snabbsvar på en lång kommentar. Jag ska försöka svara längre längre fram.

   Några punkter.
   Mailet till dig var mellan oss och jag förstår inte varför du publicerar det offentligt.

   Jag är ingen maktperson med hög lön betalt av etablissemanget via mystiska antydda omvägar som ”högerns tankesmedjors PR-konsulter”. Du behöver inte hänga ut mig och jag har ingen aning om vad du skriver om.

   Jag upptäckte idag att flera av dina kommentarer fastnat i spamfiltret. Dessa är nu publicerade. Det gjorde jag innan jag läste din kommentar ovan. Vi som modererar kan bli bättre på att förklara varför kommentarer raderas, men oftast handlar det om angrepp mot enskilda individer eller judar. Det är inte tillåtet eftersom NV inte ska vara ett forum för sådant.

   Det är bar att du står på sanningens sida och det är bra att du har en plattform för det, din sajt.

   Det verkar som du vill framtvinga någon form av erkännande eller sanningsdeklaration. Vad ska jag erkänna? NV drivs under de förutsättningar som finns och motparterna är ofta mäktiga. Det som publiceras kan möjligen följa trender tex vilka som för närvarande läser NV. Ibland mer höger, ibland mer vänster, ibland mer filosofiskt.

   Det är lite komiskt att du ifrågasätter att jag publicerar kraftig kritik mot NV som Bittners utspel där han kallar mig Totte. Du tom ser det som något misstänkt.

   1. Denna kommentar har tyvärr också placerta i SPAM-filtret, Torbjörn. Fann den idag. ber om ursäkt för att jag inte kollat igenom detta tidigare. måste komma ihåg att kolla detta ständigt.

    Jag publicerar ditt mail offentligt eftersom det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta och att jag ville vara säker på att det var du som skickat e-posten, ingen annan, samt att textinnehållet inte har förvrängts på vägen, nu när det är som det är med Google och de andra plattformarna.

    Om du inte arbetar för ”högerns tankesmedjors PR-konsulter” varför får de då denna PR-höger och sosse-höger ett sådant enormt stort genomslag, medan min kritik av högersossen Habib inte ens kommer in? https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/03/25/debatt-kan-socialdemokraterna-bli-som-fredsduvan-olof-palme-igen/

    Inte heller vill du ta in de artiklar som avslöjar sanningen om samma högers alla lögner. Klart att du blir en misstänkt PR-konsult för högern. Förstår du inte det?

    Rekommenderar f.ö. redigerade kommentarer, med förklaring, inte raderade.

    Du behöver inte erkänna sanningen givetvis. Lögn är inte olagligt, men klart att det vore bra för dig själv och alla andra i Sverige om du är en sanningsenlig patriot. Ett annat handlingsmönster är också en väg, om prestigen är för stor för att erkänna sanningen. Meditation är bra för förändring.

    Du bestämmer givetvis vad som puliceras, men det har varit MYCKET känslokall PR-höger och lögner på sistone. Det kan förändras givetvis.

    Att publicera Bittners utspel är helt vanlig fulmediataktik. Fulmedia publicerar gärna mentalt insufficient kritik som ingen kan ta på allvar, eller skrattar åt. När det är verkligt slagkraftig kritik så mörkas det istället helt. Du gör exakt samma sak, anser jag, när du inte tar in min vänsternationella debattartikel och kritik av Habibs lögner som kallades ”analys” av en ”doktor” … – Jojo. Det låter när katten skiter, som min mor brukar säga när någon tom tunna bullrar en massa storvulen dynga.

 4. 2019-03-24 skrev torbjörn sassersson från redaktionens e-postadress:
  >
  > Det här blir problematiskt. Du postar alltså mitt mail till dig privat
  > offentligt.

  Mitt svar:
  Ja. Eftersom det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta och att jag vill vara säker på att det är du som skickat e-posten, ingen annan, samt att textinnehållet inte har förvrängts på vägen, nu när det är som det är med Google och de andra plattformarna.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s