Kritik – Växjö var aldrig Europas grönaste stad – Får nu plats 33 av 290 vid svensk granskning

Växjö, staden där jag är uppvuxen, har storvulet skrutit om att de är Europas grönaste stad. Det var inte sanningen.

Växjöpartiet

Vissa individer i Växjös politikeradel har narcissistiskt och grandiost utgett sig för att vara ledarna för en ”grön” ”miljökommun”, som även kallats för ”Europas grönaste stad”. Detta är en propaganda-lögn. Växjö kommun anser sig, trots den uppenbara lögnen, enligt sin egen hemsida, ha kommit ”långt” i miljöarbetet, men organisationen Aktuell Hållbarhet ansåg ändå att hela 32 andra kommuner i Sverige var bättre än Växjö.

Växjö kom endast på plats 33 av 290 kommuner!!!Data för bedömningen samlades in från Vattenmyndigheterna, Boverket, Kolada, Miljöfordon Syd, Ekomatscentrum, Håll Sverige Rent, Naturskyddsföreningen och SKL. Här är kriterierna som användes av Aktuell Hållbarhet för att göra rankningen av Sveriges miljöbästa kommun 2018.

Växjö var INTE ens utsedd till Europas grönaste stad någonsin, men enbart EN AV TRE som utsetts av EU-kommisionens floskel-fyllda och självmotsägande formuleringar:

”Vinnarna [Oslo, Leuven & Växjö] visar väl etablerade register över höga miljömässig standarder och ett engagemang att…

Visa originalinlägg 485 fler ord

2 reaktioner till “Kritik – Växjö var aldrig Europas grönaste stad – Får nu plats 33 av 290 vid svensk granskning

 1. Växjö kommun skyddar inte naturen för befolkningens behovs skull och eftersträvar inte bevarandet av naturvärden såsom stadsnära naturstigar, sjöar och rekreationsområden i befolkningens intresse.

  Den borgerliga alliansen och särskilt Moderaterna ser som sin uppgift att exploatera medborgarnas naturvärden med byggnation enbart för ekonomisk vinning och för en ekonomisk elit ska ha tillgång till sjöutsikt med svindyra hyror och bostadsrätter för att få in kapital till kommunen.

  Man begär ”dispens” hos regeringen för att bygga naturnära runt våra sjöar i trevliga naturområden som stadsborna alltid uppskattat, helt emot Naturskyddsföreningen och lagens skrivelser om 300 meter från strand. Man bygger hemska höghuskomplex och saboterar därmed stadsnära natur.

  Moderater i kommunen menar ”att strandskyddet är en långtgående inskränkning av äganderätten” och en reglering som begränsar ”markägarens frihet att råda över sin egen fastighet” … och ett betydande hinder för kommunen som vill bygga bostäder i attraktiva områden.

  MEN, kära Moderater! Kommunen består ju av medborgarna i staden. Det är ju deras intressen som ska värnas, inte kommunfullmäktiges önskan att sälja ut vad befolkningen önskar behålla och uppskattar. Det är inte bara kommunfullmäktiges mark utan 90000 medborgare som ska säga sitt.

  I sin sanslösa propaganda för att exploatera sjönära stadsmiljö, försöker Moderaterna blanda bort korten med att jämställa Naturvårdsverket dispens för vissa landsbygdskommuner med dispenser för städer, något som Naturvårdsverket givetvis motsätter sig, med rätta.

  I Växjö poppar det ena efter det andra höghuskomplexet upp som jättesvampar ur jorden. Motivet verkar vara att ”förtäta staden”, som man säger från ett idiotiskt arkitekthåll. Man undrar till vilken nytta då och i vems intresse? Ja, inte i medborgarnas intresse. Den saken är klar.

  Gilla

  1. Jag ser inte ned på ekonomisk vinning, men jag misstänker att det är en ytterst kortsiktig vinning att förfula och förstöra i önskan om ohållbar tillväxt.

   300 meter från strand kan man kanske behöva dispens för ibland, men man behöver fan inte bygga så inihelvete nära stränderna i mitt i staden för det. Husen invid Trummen som ligger 20 meter från stranden är riktigt vidriga. De har helt klart förstört för cyklister och gångtrafikanter som ständigt tvingas passera eländet.

   Låt oss inskränka Moderaternas ”äganderätt” nästa val! De har tillsammans med resten av politikeradeln pungslagit 90% av folket. Jag tycker vi ska skatta tillbaka de pengarna! Kanske vi bör inrätta en strandnära beskattning på de som vill förpesta staden genom att bo så så att kommunen kan köpa tillbaka lägenheterna och jämna dem med marken? Nåväl. Det är min dröm att de jämnas med marken, men Växjös medborgare måste också få säga sitt.

   Politikeradeln gjort så att staden expanderat katastrofalt ohållbart populationsmässigt, men visst ska alla medborgare få säga sitt. Då gäller det att rösta på ett parti som vill ge folket medbestämmanderätt, ex. Växjöpartiet.

   Jo. Moderaterna tycks vara duktiga på att blanda bort korten för folk.

   Gilla

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s