Valanalys – Diagram – Genom Palme-politik får Socialdemokraternas tillbaka sina väljare

Jag har tidigare noterat att Stefan Löfvén och Socialdemokraterna sannolikt är på väg mot total bottennotering. jag vill idag hjälpa Socialdemokraterna till viss insikt, om det är möjligt, särskilt vänstersossarna, d.v.s. de som gillar Olof Palme. Sossar har inte gått till SD för att de är högervridna, men för att de är Sverigevänliga.

Bild på stapeldiagram
Analys av Socialdemokraternas potentiella framtid i ett diagram.

För att vända trenden så tror jag att Socialdemokraterna måste bli mer vänsternationella och Sverigevänliga, som på Olof Palmes tid, samt inse att ett Swexit är en nödvändighet för att kunna bedriva en demokratisk socialistisk politik.

EU:s frihandel leder nämligen till det fortsatta racet mot bottnen, vilket kommer göra allt fler människor besvikna på Socialdemokraterna, när deras kanslihushöger gång på gång bedriver en borgerlig politik, när de sitter vid makten.

En annan sak som måste påbörjas är att utlänningar som begår grova våldsbrott, eller som ljugit om sin ålder, eller saknar asylskäl, eller förtrycker kvinnor, måste kastas ut ur Sverige. Gör inte Socialdemokraterna detta så kommer sannolikt partiet att fortsätta krympa, tror jag. Svenskar är solidariska mot människor som är riktiga flyktingar, förtryckta eller är riktiga barn, men inte med människor som missköter sig förtrycker eller utnyttjar oss.

Det asylsystem vi använde när vi gav asyl till riktiga flyktingar från ex. Chile, när de flydde tortyr, måste vi upprätthålla respekten för. Det är absolut nödvändigt med solidariteten både med riktiga flyktingar, med skötsamma invandrare och med svenskarna om vi inte vill se högerpartier som SD, AfS eller Medborgerlig samling växa.

Hur märkligt det än låter så måste S-politiker som kritiseras av denna höger faktiskt vara öppna och lyssna på dem och ta till sig av den kritik som de ger, inte enbart ställa sig i osunda motpositioner till den, för då förvärras enbart problemet. Deras kritik är värdefull och vi måste värdera den. Vilka delar av kritiken är sann, och vilka delar är inte sann? Undersök!

Det är absolut nödvändigt att Socialdemokraterna kan bedriva en verkligt demokratisk vänsternationell socialistisk politik om de sätter sig vid makten, anser jag, för annars försvinner inte enbart människors förtroende för Socialdemokraterna, men även legitimiteten i själva partinamnet.

Efter samtal med olika socialdemokrater så tror jag endast att en förändring inom Socialdemokraterna är möjlig genom en enorm entrism av riktiga rakryggade vänstersossar. Ca 80%, av de som medverkar i Socialdemokraterna idag, verkar nämligen vara högersossar. (Personlig uppfattning efter att ha mött dem i folkvimlet)

Riktiga demokratiska socialister måste således samla sig, organisera sig, göra om och sedan göra rätt, ex. genom ett nytt parti, ex. genom Vetenskapliga partiet. Kanske kan de kalla sig ”Vänstersossarna” eller ”Vänsternationalisterna” eller liknande och ansluta sig till Valsamverkanspartiet?

olof_palme_80x80
”Historien ger många exempel på att demokratin krossats av människor som sagt sig kämpa för ”verklig demokrati” och ”folkets egentliga mening. Insikten härom kan leda oss till en försvarsposition som döljer att demokratin är ett utomordentligt krävande styrelseskick. Det måste ständigt hittas nya vägar till vitalisering, till att nå ut till människorna och göra dem aktiva. Diktaturer bjuder ett maskineri av lydnad, slutet och till det yttre väloljat. Demokrati bygger på lojalitet, öppenhet och pulserande liv. Den måste därför ständigt vinnas på nytt.”
/ Olof Palme

Människor som i ren besvikelse övergett Socialdemokraterna vill ofta ha det jag talar om. Ni behöver alls inte tro på vad jag säger, men fråga dem i så fall! Gör som Palme! Tala med människor på gator och torg om det här! Det gör jag och jag vet hur glada människor blir när någon tycker nästan exakt som dem. Sedan, när du vet att det jag säger är evident, så kontakta mig kära vänstersossar!

Fler intressanta valanalyser:
https://newsvoice.se/2018/09/valfusk-valet-2018/
https://bodilbergh.wordpress.com/2018/09/09/och-dar-vann-annie-loof-valet/

Alliansen tar över med stöd av SD

S tappade flest röster där arbetslösheten är högst

Intressant om Fake News i valet 2018:

Gammal skärmdump från Avpixlat påstås bevisa valfusk hos Valmyndigheten

Valresultatet – ett utslag av fake news och lögner

8 reaktioner till “Valanalys – Diagram – Genom Palme-politik får Socialdemokraternas tillbaka sina väljare

 1. Och valanalysen för det egna partiet då? Valsamverkanspartiet har hittills fått 4 röster när 1/3 av valkretsarna är räknade. Fördelar sig nån av de rösterna på Vetenskapliga partiet?

  1. Slutlig rösträkning hos länsstyrelsen pågår. 2071 av 6325 valdistrikt räknade. Länsstyrelsen skall ha redovisat dessa röster senast två månader efter valdagen.

   val.se verkar inte ha ordning på sina siffror helt. Vi ligger under kategorin: ”Röster på partier som ej beställt valsedlar 2018” Den siffran anges som 199, men lägger man samman de som listas blir det enbart 92 röster. Skulle vi inte få fler röster än 4st måste jag gå ut och undersöka bland medlemmarna om var de röstat och hur de röstat.

   Vi har bara en kandidat detta valet, kandidaten för Vetenskapliga partiet, som f.ö. fick lika många mandat i riksdagen som FI och alla andra småpartier som vägrar valsamverka, d.v.s. noll, vilket givetvis var helt väntat.

 2. 7 röster! Dags att satsa mot nästa val – bara 4 månader kvar. Eller gå ihop? Folkstyret verkar mycket mer demokratiskt och fick mångdubbelt med röster. Kan bli bra partnerskap!

  ” Det är absolut nödvändigt att Socialdemokraterna kan bedriva en verkligt demokratisk vänsternationell socialistisk politik om de sätter sig vid makten, anser jag”. Så rätt du fick.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s