Trolltyg i Tomteskogen? – Förslag till politiker och MSB som möjligtvis kan ge Sverige ett effektivare försvar mot skogsbränder

Jag har tidigare skrivit om skogsbränder och har nu mediterat på möjliga orsaker. Det kan tänkas att den ihållande torkan ev. kan bero på s.k. ”molnsådd” så att regnen sker ute till havs och inte över Sverige.

Bild på en upprörd tomte, ett troll med uttsträckt tunga i brudslöja och George Soros med utsträckt tunga i i brudslöja

Orsaken till bränder kan givetvis vara naturliga, men även något som liknar brandattacken av trollen i Trolltyg i Tomteskogen. I beredskapen mot skogsbränder ingår därför rimligen att:

  1. Vi ökar vår förmåga att övervaka, upptäcka och rycka ut snabbare. Även om politiker inte fattar beslut om inköp av ett rimligt brandförsvar så skulle i princip privata företag med eget kapital kunna göra investeringar. Idag kan pengar överföras med blixtens hastighet. Företagen skulle alltså kunna sälja sina tjänster till de som vill bekämpa brand. Nackdelen är att dessa företag då skulle tjäna pengar när det brinner… vilket förmodligen skulle kunna bli kontraproduktivt. Således är statligt brandskydd sannolikt att föredra, inte ett tokliberalt/marknadsliberalt.
  2. Se till att de som äger skog, mark och byggnader enligt lag alltid måste underförsäkra vad gäller värdet, d.v.s. att det inte ska finnas någon vinst för någon individ att starta brand, men alltid ska vara mer lönsamt att äga än att bränna ned.
  3. Ha koll på vilka som tjänar pengar på det som sker och utreda detta. Cui Bono.
  4. Mentalutreda människor som deltar i organisationer som inte accepterar svensk ordning, lag eller demokratiska värderingar, därför kan vara samhällsfarliga för Sverige, ex. vill avskaffa totalförsvaret, eller vill öppna landet för okontrollerad invandring, eller använder en retorik som ställer vita mot svarta, eller ställer svenskar mot invandrare, kvinnor mot män, etc.
  5. Inleda en politik som gör att våra skogar alltmer ägs och förvaltas av alla medborgare i landet och att vi har en hög nivå av jämlikhet, som skapar tillit människor emellan. Det innebär, i min mening, dessutom att vi tillsammans bör försöka skapa ett mer jämlikt samhälle fritt från kulturer och symboler som kan splittra och skapa osämja.
  6. Mentalvårda individer som är välkända för att vara extremt giriga och därför kan antas muta eller ta mutor, eller försöker skapa konflikter genom anti-rasism eller rasism, ständigt talar om skattesänkningar, neddragningar av totalförsvaret, förespråkar krig, deltager i hemliga sällskap utan demokratisk insyn, begår försäkringsbedrägerier, samt utnyttjar krig och kaos för att stärka sina egna förmögenheter.
  7. Besluta i riksdagen om hjärnscanning för människor i alla beslutsfattande positioner som är vitala för att skydda landet mot psykopati.
  8. Om möjligt snarast deportera, avvisa, samt mentalvårda människor som är psykopater eller sympatiserar med extremister/psykopater som ser ned på och är emot svensk kultur eller vill skada Sverige av andra orsaker.

Mer intressant:
https://www.blogarama.com/politics-blogs/1308103-sverige-europa-varlden-blog/26150873-brinner-hur-manga-brander-anlagda
https://www.wikihow.com/Fight-a-Forest-Fire
https://www.apg29.nu/manga-anlagda-brander-i-den-storsta-skogsbranden-i-sverige-30409

En reaktion till “Trolltyg i Tomteskogen? – Förslag till politiker och MSB som möjligtvis kan ge Sverige ett effektivare försvar mot skogsbränder

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s