”Riksdagens arvodesnämnd” har beslutat höja politikeradelns arvoden

Riksdagens arvodesnämnd” har beslutat höja politikeradelns arvoden med 1500 kronor till 66900 kronor i månaden. Vilka då sitter i ”Riksdagens arvodesnämnd” och vilka har valt dem?

I ”Riksdagens arvodesnämnd” sitter en ordförande och två ledamöter. De utses av riksdagsstyrelsen. Riksdagsstyrelsen består av talmannen som ordförande och tio riksdagsledamöter som väljs av riksdagen.

Riksdagen väljer således indirekt riksdagens löner. Det är ungefär som om socialbidragstagare skulle utse en egen styrelse som utser en egen nämnd som bestämmer socialbidragets storlek. Naturligtvis helt otänkbart. Det rimliga vore att medborgarna bestämmer lönenivån direktdemokratiskt naturligtvis.

Hur vore det med en medellön som utgår från politikerns examen, eller svenskarnas medianlön eller liknande? Vilka politiker föregår med gott exempel?

”Alla förtroendevalda som representerar Vänsterpartiet avstår en stor del av sin lön i partiskatt, och tar som mest ut 27.700 kronor efter skatt. Det inkluderar partiledaren Jonas Sjöstedt.” Källa: https://www.di.se/nyheter/jonas-sjostedt-attackerar-sin-egen-lon/

I Vetenskapliga partiet är vi för sänkta löner för alla politiker, eftersom vi är för ökad jämlikhet i samhället, men vi låter våra politiker själva besluta om donationer till partiets verksamhet, likväl är vi imponerade av Vänsterpartiet som verkar leva som de lär, ja utom vad gäller rasismen och kvinnoförtrycket förstås.

Vänsterpartiet skapar mer rasism och kvinnoförtryck i Sverige och världen genom att stödja monopolkapitalisters korrumperade ”öppna era hjärtan”-politik. De röstade även för att störta den suveräna staten Libyen till förmån för terrorism och monopolkapitalism. Frågan är varför?

Men till saken! Någon mer politiker i Riksdagen som lever som den lär vad gäller lönen? Säger ni ”alla människors lika värde” och eftersträvar ni en lönenivå med ”lika värde”? Ge er till känna!

Tack för tipset går till:
https://samnytt.se/riksdagen-hojer-sina-loner/

Annonser

9 reaktioner på ””Riksdagens arvodesnämnd” har beslutat höja politikeradelns arvoden

 1. Ping: ”Riksdagens arvodesnämnd” har beslutat höja politikeradelns arvoden – Life, Death and all between

 2. Och vad har de åstadkommit för att förtjäna löneförhöjning mer än kaos och förfall?
  Man belönar sig själva för att ha åstadkommit förfall och kaos inom Sverige!
  Diktaturen är redan här och detta bevisas iom detta!

 3. Ping: Konstruktiv kritik – Så kan den ”alternativa vänstern” lyckas lära av SD:s enorma framgångar | Vetenskapliga partiet

 4. Ping: Visst har folkets fiender namn, adresser och telefonnummer, men Proletären listar inte de riktigt stora hajarna | Vetenskapliga partiet

 5. Kommunalrådet i Växjö ”Anna Tenje” får nu efter sedvanlig arvodeshöjning en årslön på över 1miljon kr/ år. Så kan det bli när politiker får sätta sina egna löner. I valrörelsen var hennes slagord ” Jag älskar Växjö”. Det är ju inte konstigt då det är den borgerliga alliansen som styr i kommunen. Alla tillstyrker sina egna arvoden och de representerar ju bara sig själva. USCH!

 6. Ping: Bekämpa den bisarra globalistiska monopolkapitalismen, eller det bisarra tiggeriet, eller båda två!? | Vetenskapliga partiet

 7. Ping: Beröm och kritik – Kungens Jultal 2018 – Julen är tillfälle till reflektion och eftertanke | Vetenskapliga partiet

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s