Kreativitet – Lämna förslag på nytt tema, logotyp, teckensnitt etc. + Martins förslag

Nu efter valet är det dags för utveckling av partiets framtoning inför nästa val. Här bifogas Martins förslag. Föreslå gärna ett eget nytt tema, logotyp, teckensnitt etc.. Du behöver INTE själv kunna använda ett ritprogram för att komma med förslag. Alla förslag är välkomna! Du kan även förbättra andras förslag om du vill. Centralkommittén kommer sedan diskutera och meditera på de olika förslagen.

Martins förslag

Tema:
Tekkie. Evolution från hund, apa och religion till vetenskaplighet.

Logotype:
Grått V på ett O av guld, eftersom vi ibland kallas ovetenskapliga och vi gillar evidens som visar exakt hur vi är ovetenskapliga, men även lämpligt eftersom vi är öppna för det okända och dels, eftersom det kan utveckla partiet att vara skeptisk till tron på den egna vetenskapligheten.

Teckansnitt1: Biting my nails Outline 58
Teckansnitt2: Biting my nails 28

Beskrivning:
Anspelar på den utveckling för mänskligheten ut i rymden som Stephen Hawking föreslagit för mänsklighetens räddning. Antyder att religioner är ett passerat stadium för mänskligheten. Grått V på ett O av guld kan vara passande, eftersom vi ibland kallas ovetenskapliga och vi uppskattar verkligen evidens som visar exakt hur vi är ovetenskapliga. Det är guld värt. Det kan hjälpa partiet att bli mer skeptiskt och våga se den egna ovetenskapligheten.

Fördelar: Håller sannolikt sekteristiska människor borta från partiet och lockar sannolikt till sig vetenskapligt lagda bättre än partisymbolen som är en ros idag. Rosen har tyvärr fått dåligt rykte p.g.a. Socialdemokraternas beteende de senaste decennierna. Detta förslag tonar ner rosen. Även den gröna färgen som idag associeras med Centerpartiet, Miljöpartiet och extrem islamism. Detta förslag tonar ner detta. För de medlemmar som gillar rosen finns den kvar i handen på den vetenskaplige figuren ändå.

Nackdelar:
Kan ev. uppfattas som överlägset och ohövligt, fastän vi vill religiösa, djuren och naturen väl och ser dem som en del av evolutionen i riktning mot vetenskaplighet.

Kommentera vad ni tycker i kommentarsfältet och kom gärna med förslag!

 

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s