Kritik – Birger Schlaug – Utrotningshotade och utslagna vilda ryggradsdjur – Homo obstinatus observans

Schlaug skriver om sig själv och mänskligheten som förskräcklig och dum:Homo sapiens – den förskräckliga”. Det kan nog ligga en hel del i det, men Schlaug är återigen ute på hal is och har det glatt, tycks det mig, även om det kanske är bättre än att gå i lera och sörja. Men det är inget ovanligt för någon att vara ute på hal is alls, rentutav mycket ”homo sapiens sapiens”-likt, får man väl ändå medge.

Sex av tio vilda ryggradsdjur har enligt Schlaug slagits ut av den upprättstående apan (människan, d.v.s. homo sapiens sapiens) sedan 1970. Vi litar på Schlaug och Världsnaturfondens vetenskapliga rapport. Det finns ingen anledning att ifrågasätta den, som jag ser det, eftersom det korrelerar med Population Matters vetenskapliga rapport, samt att religiösa protesterar i blindo om att Maltus hade fel. Men nu till Schlaugs slutsatser:

”Vi är möjligen den mest korkade arten på planeten. … ”Vi är så långt ifrån visa man kan vara.” … ”Dumma som spån.”

Men visst är det väl en liten visdom att inse sin egen och mänsklighetens mentala belägenhet, men det är yttermera dubbelslugt att Schlaug inkluderat sig själv i beteckningen ”vi”. Men helt korkade är ändå inte människoaporna. De har väldigt ofta faktiskt insett, precis det som Schlaug insett, nämligen att:

”Vi lever som om vi hade 1,7 jordklot. I Sverige som om vi hade 4 jordklot. Fast i idén om obegränsad tillväxt på en begränsat planet. För lånade pengar, skapade ur intet, konsumerar vi sönder planeten.”

Det som är tämligen besynnerligt, ja rentutav bisarrt, är snarare att ca 5,3 miljoner människoapor i Sverige inkl. Birger Schlaug faktiskt vill ha massmigration av icke-flyktingar och icke-barn till ett överkonsumerande kallt arktiskt klimat, samt att de i processen vill dränka horder av mer solbruna av sin egen art i Medelhavet, samt få individer i den mer solbruna flocken att gråta störtfloder av tårar i saknad, samt dessutom vill skapa terrorism, utanförskap, gruppvåldtäkter och lynchstämning i sina egna omgivningar, istället för att hjälpa de mer solbruna människorna att komma i balans med sin egen natur lokalt, en natur och kultur som de dessutom är skapta för och vana vid.

Eller är framtida konflikter och mass-slakt en dold godhet som gömmer sig bakom det som för mig liknar ren ondska?

Det finns visserligen ca 1,1 miljon människoapor till som helt tydligt vill stoppa massmigrationen, men de tycks också, märkligt nog, vara för tillväxten in absurdum av samma art, bara människoapan har ”kristen värdegrund”, som om den taktiken skulle leda till något mer ”civiliserat”? Det är naturligtvis tveksamt om folk kommer vara likt Jesus när den mänskliga nedväxten väl börjar.

Vissa människoapor hittar dessutom på ohållbara argument till varför de inte kan rösta på olika valsamverkande alternativ istället. Varför gör de på detta viset?

Skönt att man tillhör den nya underarten Homo obstinatus observans, tillsammans med sju andra individer som röstade för Valsamverkanspartiet. Jag anser att vi tillhör en observant underart av homo sapiens som observerat problemet och som obstinat försöker lösa problemet konstruktivt. Vi sju sover sannolikt bättre om natten än mången förvirrad människoapa och kommer sannolikt åtminstone ha ett halvt leende när väl skiten träffar fläkten.

För övrigt …

… så tror jag mig ha funnit anledningen till mången skribents ovilja till eget kommentarsfält, där folk kan tycka till, dementera eller komma med upplysningar. Citatet kommer från Irland:

Bild på George Bernard Shaw
” Jag lärde mig för länge sedan att aldrig brottas med en gris. Du blir smutsig, och dessutom, så gillar grisen det.”
/George Bernard Shaw (Källa: https://www.brainyquote.com/quotes/george_bernard_shaw_137450)

”I learned long ago, never to wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it.”
/George Bernard Shaw (Source: https://www.brainyquote.com/quotes/george_bernard_shaw_137450)

De ser sina medmänniskor som grisar och så kan man nog vilja se saken när man förlorat en diskussion, men det är tveksamt att grisar alltid gillar brottning, eller att brottning med grisar alltid skulle innebära smuts. Det beror naturligtvis på omgivningen, för man kan naturligtvis brottas och bolla med en rumsren tam gris i ett bollhav också. Men visst kan ett ordspråk passa den högtravande människans lynne och stora ego? Vem som är grisen och vem som blir smutsig i en diskussion är naturligtvis för varje individ att avgöra.

Shaws uttryckta åsikter var f.ö. ofta omtvistade, men vad mer intressant är så var han för eugenik och motsatte sig vaccination och organiserad religion, samt var för fred, samtidigt som han fördömde båda sidor i första världskriget som lika skyldiga, vilket på något vis måste anses vara insiktsfullt om man tycker att Oliver Stone och Vetenskapliga partiet har sina poänger.

—-

Jag låter således Schlaug själv avgöra svineriets art och vem som frotterat sig med vad. Själv känner jag mig ren som en nypudrad bäbisstjärt, medan andra kanske känner sig förskräckliga och dumma? Men varför då inte finna kraft hos Jesus att förlåta sig själv för sin egen dumhet?

“Den som är utan synd må kasta första stenen på henne”
Källa: Johannesevangeliet 8:1-11.

Insiktsfullt. Allt som står i Bibeln är alls inte så korkat. Vi kastar inga stenar eller glåpord på Schlaug eller mänskligheten, men ger alla förlåtelse och hoppas på ett uppvaknande. Kuckeliku! Så länge det finns liv så finns det hopp. Kanske är det dumt att tro det också? Vem vet?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s