DN igen – Svensk fulmedia och CNN (inte Ryssland) försöker påverka USA:s val med fejkade nyheter

Det är DN:s Martin Jönsson som, med en ökände chefredaktören Peter Wolodarskis godkännande, attackerar USA:s president, Donald Trump, i hätska osanningar om hantering av CNN:s journalists olämpliga beteende under en presskonferens. Jönssons artikel leder till frågor.

Jönsson lär ha påstått att Trump ”hatar en fri press”. Är svensk och amerikansk press ”fri” eller ägs den av fåtalet mediemoguler? Sätter ”fri press” journalister från s.k. ”fri press” i frysboxar?

Jönsson lär ha påstått att Trump ”hatar kritiska frågor”. Hatar inte den s.k. ”frihetens press” de som granskar deras journalism?

Jönsson lär ha påstått att Trump ”hatar journalister som gör sitt jobb”, men är den massiva, och ofta osanna, vinklade och extrema propagandan, som CNN:s och DN:s journalister håller på med, verkligen en undersökande journalists verkliga jobb? Ska inte en bra journalist undersöka verkligheten och rapportera den så objektivt som möjligt?

Jönsson lär ha påstått att Trump ”piskar upp sina följares hat mot journalister”, men är det inte CNN och svensk fulmedia som piskar upp hat mot Donald Trump och aldrig skriver något positivt om honom? Är det konstigt att Trump tröttnar och ”stänger ute dem från Vita huset” när de inte kan uppföra sig någorlunda anständigt?

Om inte journalister får bete sig hur som helst under en presskonferens i Vita huset så menar Jönsson att ”det är extremt farligt för demokratin”, men jag frågar mig istället hur farlig denna fulmedia, som ägs av fåtalet mediemoguler, är för demokratin?

Bör inte en demokratis större medier genomsyras av mer hövlighet och mer objektiv rapportering om verkligheten när människorna och politikerna ofta fattar beslut med dem som grund?

Tyvärr innebär käbblet att alternativa partier, till de som media-ljuset ligger på, mörkas helt, vilket kanske är illusionisternas syfte?

Läs mer om saken:

Acosta vs Trump – en studie i fake news och värre

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s