Forskning – Chalmers uppfinner vätska som kan lagra ljusenergi och avge den som värmeenergi

Enligt Anders Romelsjö på Global politics så har forskare vid den tekniska högskolan Chalmers i Göteborg utvecklat ett system med en vätska som kan lagra ljusenergi och avge den som värme. Verkningsgraden verkar vara 5% och vätskan är inte känslig för kyla, till skillnad från dagens batterier.

”Principen för driften av systemet är baserad på det faktum att pumpen pumpar en speciell vätska genom genomskinliga rör, där substansmolekylerna påverkar bindningar mellan kol, väte och kväveatomer under inflytande av ultraviolett. Under denna process omvandlas föreningen, som kallas norbornadien, till en quadricyclan. Eftersom energi absorberas av starka kemiska bindningar behåller det bildade ämnet fastnat solenergi även när det kyls.

För att extrahera energi passerar den aktiverade substansen genom en koboltbaserad katalysator. Som ett resultat omvandlas quadricyclan tillbaka till norbornadien samtidigt som temperaturen ökas vid 63 ° C. Den resulterande energin kan användas för hushålls- och industribehov. Till exempel värme, vattenuppvärmning, sterilisering, destillation eller drivning av ångturbiner.”
Källa: https://www.globalpolitics.se/far-jag-en-kopp-sol-tack-forskare-har-omvandlat-solenergi-till-flytande-bransle/

I detta sammanhang klimatalarmerar Romelsjö tyvärr återigen okritiskt åt Rothchilds och de inkompetenta agronomer och politologer, som framställs i fulmedia som ”klimatforskare”. Det är f.ö. samma fulmedier som ljugit och vilselett grovt om ex. SWEDHR, där Romelsjö själv medverkar.

När ska Romelsjö börja ta del av de falsifieringar och argument som kommer från vetenskapsmän, vilka har fullgoda evidens om att det sannolikt rör sig om onödig klimatalarmism? Varför tittar inte Romelsjö ex. in på ex. https://klimatupplysningen.se eller på https://klimathotet.com och analyserar saken djupare INNAN han klimatalarmerar okritiskt och partiskt?

Vad har Romelsjö för intresse av att vilseleda vänstern okritiskt? Eftersom Romelsjö repeterar klimatalarmismen kontinuerligt och ovetenskapligt, helt utan att undersöka falsifieringen av klimathotsteorin, så frågar jag helt sonika: -Har vi inte viktigare och mer evidenta saker att alarmera om? Ex. domedagsklockan, stora asteroider, supervulkanutbrott, plötslig istid, eller dålig beredskap i Sverige mot alla dessa fullt evidenta hot?

2 reaktioner till “Forskning – Chalmers uppfinner vätska som kan lagra ljusenergi och avge den som värmeenergi

  1. Det låter konstigt. Om det nya mediet (vätskan) bara kan tillgodogöra sig endast 5% av solenergin så blir väl verkningsgraden i det närmase försumbar? Hur man ska driva en ånggenerator och tillvarata någon effekt att driva annat förstår jag inte.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s