Kritik av Nordegren och Epstein – Jan Milld frågar – Var börjar våldet?

Jan Milld frågar sig:

Bild på Jan Milld och Olof Palme
Bild på den f.d. socialdemokraten Jan Jan Milld och den nationelle socialdemokraten Olof Palme

”Var börjar våldet? Är det när människor givit upp försöken att prata med varandra och man inte tror att samtalen kan leda någon vart? I Sveriges Radio finns nu ett antal pratprogram, ett med namnet Nordegren och Epstein, där deltagarna avbryts så snart de närmar sig en poäng i vad de skulle säga. Detta är, menar jag, exempel på dålig kultur, eller okultur. Ett dåligt föredöme för våra unga. Sådana program borde inte förekomma i Sveriges Radio. Vi ska inte betala licenspengar för att medverka till felaktig uppfostran av våra barn.
/Jan Milld (Källa: https://janmilld.wordpress.com/2018/11/12/spola-osamtalen/)

Citatet hade kunnat komma även från Olof Palme om han hade levat.

Bild på Bertrand Russell
”En av de främsta hindren för intelligens är godtrogenhet, och godtrogenhet kan minskas enormt genom instruktioner i de vanligaste formerna av osanning. Godtrogenhet är ett större ont i nutid än det var tidigare, eftersom, tack vare tillväxten av utbildning, är det mycket lättare än vad det brukade vara att sprida felaktig information, och tack vare demokratin, är spridningen av desinformation viktigare än förr för de som håller i makten.”
/ Bertrand Russell (Källa: Demokraticitat Vetenskapliga partiet)

Min kommentar till Jan Milld är att det sannolikt ligger till på följande vis:

Instruktioner i de vanligaste formerna av osanning ingår inte i ungdomarnas utbildning, vilket den skulle kunna göra genom ämnen som ex. filosofi, psykologi och vetenskapsteori. Det hade gjort människor mindre mottagliga för psykopaters osanningar.

Genom ca 95% av privatägd media presenteras monopolkapitalets lakejer antingen som ”godheten”, eller förmånligt illusionistiskt såsom ”ondskan”, genom olika former av osanning, i utbyte mot att dessa lakejer, väl vid makten, går monopolkapitalets ärenden, även vad gäller SVT:s och SR:s propaganda.

De verkligt goda, som hade kunnat ersätta illusionismen, mörkas naturligtvis nästan helt eller avfärdas och sammankopplas ibland med kontrollordet ”konspirationsteorier”.

Människor som avslöjar vilseledningen och korruptionen, genom att ifrågasätta monopolkapitalets lögner och agenda, såsom Olof Palme, Anna Lindh, Ulfkotte, Bechir Rabani eller Granskning Sverige, mördas eller utsätts för olika former hot eller repressalier.

Eftersom vänsternationell demokrati inkl. balanserad välfärd står i motsats till monopolkapitalets intresse av total global kontroll och maximal profit, så vill man skapa konflikt och käbbel människor emellan i alla nationer, eftersom det hövliga och vetenskapligt underbyggda samtalet, där vi lyssnar på varann, bekräftar eller lugnt dementerar, är grunden för verklig demokrati.

Okunskapens, vilseledningens, avbrottets och snuttifierandets kultur är viktig för de som sitter vid makten, såväl som konflikten människor emellan ex. genom införandet av diametralt olika kulturer inom nationerna, s.k. ”mångkultur”. Det är en del av den desinformation som rektalpeneterar ca 99% av befolkningen (egen bedömning).

12 reaktioner till “Kritik av Nordegren och Epstein – Jan Milld frågar – Var börjar våldet?

 1. Tyvärr är det alltför många som inte begriper att de är utsatta för grova påverkansoperationer. De läser en artikel och sväljer den med hull och hår och tror att allt de läser är sant. Min gamla pappa, som dog 1998, sa alltid till oss barn att man inte ska tro allt man läser. Han hade ändå bara gått 6 år i skola, 2 dagar i veckan – men han förstod ändå.

  // Kao

  1. Tror du att din far kan ha haft en fördel av en minimal utbildningslängd?

   Den kan kanske ha inneburit att han inte var lika ”inbillad”?

   Tror du kanske att media vid den tidpunkten inte lika lögnaktig och aggenda-driven, men kanske höll på journalismens etiska regler då?

   Kanske levde han vid en tidpunkt då ex. Aftonbladet ägdes av ett demokratiskt socialistiskt fackförbund som inte var korrumperat?

   Det kan ha varit stora fördelar tror jag. Vad tror du?

   1. Så kan det vara. Han gick i skolan i Norge under mellankrigstiden och det var en mils promenad till skolan…1947 flyttade han och mamma till Sverige och de har alltid varit socialdemokrater. Min pappa har levt under hård press under 2a världskriget. Dels var han MP i Ottawa där han exercerade tyska krigsfångar. Dels var han i London under Blitzen där han såg sin bästa barndomsvän slitas i stycken av en bombkrevad. Han har även gått på sjön på ett valkokeri under många år. Så nog fan har han lgått den hårda skolan. Livets skola.

    Sen levde han med obehandlad PTSD resten av sitt liv. När min bror och jag var små fick vi se gamla journalfilmer från kriget, inte minst från utrotningslägren, så vi fick politiken och berättelser ur hans liv i oss från barnsben. Vilket inte påverkade min bror att gå från att vara en glödande kommunist till att bli Moderat, allt efter som hans lön ökade…….

    // Kao

    1. En mils promenad är inte att förakta. Man kommer lätt in i en meditativ lunk. Intressant hur någon kan gå från den ena extremen till den andra, men säkert finns det massvis med sådana människor, men betydligt mindre ärliga än din bror, ex. Socialdemokrater som bedriver samma högerpolitik och gladeligen inhåvar höga arvoden. Din bror säger åtminstone samma sak som han vill göra. Det har jag respekt för. Kanske ser han inte vad girigheten verkligen gör mot samhället och hur det drabbar honom? Det är inte lätt för alla att se de sambanden, lika lite som schack är lätt för alla människor.

     1. Min bror ser visst sambanden! Men han tycker helt enkelt att det ska vara så som han anser. Det har han själv sagt. Jag kallar hans politiska förändring för ”löneglidning”, hahaha!!! Han blir förvånad över att jag inte tycker likadant som han och försöker förminska mej som person i.o.m att jag har totalt motsatta åsikter. Allt handlar om bara honom och möjligen sin son och barnbarn, men hans barnbarn vill helst inte umgås med honom. Vet ej varför.

      Vi umgås inte alls, pga mitt beslut eftersom jag inte delar hans åsikter och att han behandlar mej som en mindre vetande och kör med översittarmetoder: stönar, suckar och skakar på huvudet åt vad jag än gör. Vad jag än säger. Så varför ska jag umgås med en person som ser mej som en oupplyst idiot som inget begriper bara för att vi är syskon?
      ——
      Nej, han ser inte det du nämner.

      // Kao

      1. Tja. Du verkar inte lida av ett enormt ego, så varför inte acceptera rollen som mindre vetande, likt Sokrates, världens visaste man som sade, en sak vet jag, att jag ingenting vet.

       Får jag föreslå att du medvetet INTE talar politik med honom i första ledet, men snarare om olika former av osanning, vetenskapsteori, ledarskapsspykologi, etc. D.v.s. ganska neutala saker, eller vad som verkligen gör honom och hans barn lyckliga?

       När hans medvetande ökar där, kanske du kan ta upp ämnet meditation och berätta om vad vetenskapen säger om detta?

       Det tredje kanske kan vara att ta upp frågn vad som egentligen är det bästa för framtidens generationer, inkl. era barn, på lång sikt?

       Då kan ni ex. tala om vikten av beredskap mot vulkanutbrott, asteroidnedslag, solstormar, supernovor etc.

       När ni sedan är eniga om vad som verkligen är viktigt på dessa mer neutrala saker kan du ex. börja ta upp frågan om han tror att en låg mordfrekvens i samhället skulle ge trygghet för hans barn och barnbarn.

       Sedan kan du redovisa att vetenskapen kommit fram till att mer jämlikhet skapar en del av den tryggheten.

       1. Nu har du gått över gränsen med ditt översitteri. Har accepterat dej länge, men nu är det både nog och övernog.

        Vi ska inte ha mer kontakt här på bloggen, du är en farlig person, så sluta skriv och försöka pressa mej på svar jag aldrig mer kommer ge dej.

        Finns ingen anledning att svara längre och jag avför dej nu. Du är precis så maktfullkomlig i ditt språk som du påstår att andra är.

        Punkt.

       2. Du ska veta att jag är en rätt gammal person, m en jag är välutbildad, kan tänka själv och har reste över jhela världen (INTE charterresor). Det är bara löjligt att en sån som du försöker tala om för mej hur jag ska förhålla mej till min släkt och min omgivning eller till andra människor. du har inte begripit nånting! Det är bara patetiskt med det sätt du försöker övertyga och tillrättalägga andra personer. Först var jag tveksam, tyckte en hel del varbra som du skrev, men nu tänker jag bara att du är fööööör mycket..
        Här och nu upphör vår bloggkonversation. I din framtidsvärld skulle jag verkligen inte vilja leva med den människosyn du har.

        // Kao

        1. Det var du själv som tog upp din bror. Jag försökte då ge dig några goda råd om hur du skulle kunna återställa en vettig kommunikation och ev. kunna ta moderaten ur honom, vilket kanske skulle kunna vara i ditt intresse. Då blev du jättearg. Jag vet inte exakt varför. Du behöver givetvis inte svara på det, och inte vara rädd för svaren, men meditation kan kanske klargöra detta för dig? Lycka till! ;-)

         Min framtidsvision är att mänskligheten och civilisationen överlever tillsammans med naturen och i den visionen blir allt fler barn intelligentare och alla etniciteter får vara med. Min vision påminner om filmen Interstellar. https://sv.wikipedia.org/wiki/Interstellar

 2. När du skriver att jag kan övertyga min bror så utgår du från att det är möljligt. Jag har pratat med honom under hela mitt liv. Han är stenhård och helt oåtkomlig. Bland. Han har en förmåga att bli helt blank.

  Jag fattar ju varför du inte begriper det. Varför ska jag lägga krut på en individ, bara för att jag är släkt med denna, det begriper jag inte.

  Jag väljer mina strider. Men jag tänker inte sätta mej själv på piedestal för att döma andra människor. på mer eller mindre oklara premisser. Som du själv vill, ha det, har jag begripit. Nu när jag har läst mycket av det du har skrivit så måste jag ta avstånd till grundläggande värderingar du har.

  Så fortsätt inte att kräva att jag ska svara dej. och utveckla spörsmål du redan har svar på. Vilka det än är. Du kan inte diskutera, du är påträngande.

  // Kao

  1. I bland kan människor hamna på kollisionskurs p.g.a. flera olika faktorer. Jag tror egentligen inte att vi mår bra av det alls. Ilska skadar oss. Enhet läker oss. Det är därför jag alltid är motiverad att tala med alla människor.

   Därför erbjuder jag alla mina råd. Ingen tvingar någon att ha motivation att lyssna på mig, att svara, eller att bli vän med någon, men innerst inne så tror jag att alla skulle må bra av att lungt och sakligt kunna tala med alla. Det är också demokratins själ.

   Men människor tenderar att ställa sig i ohållbara motpositioner till varann, samt luras av de kortsiktigt giriga monopolkapitalisterna som vill att vi ska käbbla med varann, så att de kan ta makten över både kommunister och moderater, fastän våra intressen i princip är 100% gemensamma på lång sikt, som jag ser det.

   Vi kan oftast finna balanserade och positiva kreativa lösningar på det mesta så att alla kan vara nöjda.

   Tar du verkligen avstånd till de grundläggande värderingarna:
   1. att göra det bästa för framtidens generatoner
   2. att göra 1 med vetenskapliga evidens och bevis som grund?

   Jag tror inte det.

   Personligen tror jag att du, likt ca 99% av befolkningen kan ha blivit programmerade av fulmedia att tycka illa om några av partiets slutsatser med argumentationsfelet ”guilt by association”, men ni saknar alla evidens eller hållbara argument mot dem, därför blir ni ibland arga.

   Vi bör alla istället se vår ilska som ett tecken på att vi kan ha missförstått något som vi trodde att vi förstod! :-)

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s