Bakom kulisserna – Ledande politiker underkastar sig första statsmakten med fullt logisk motivering

Det är Birger Schalug som skriver om gråzonen mellan journalistik och sponsrade texter. Schlaug, som är flitig skribent i liknande medier som SvD, är i min mening trovärdig i det här fallet. I texten framgår att en ledande politiker från ett av riksdagspartierna kommenterat saken och att denne s.k. ”hen” ansåg att det var för jävligt, men samtidigt ansåg denne s.k. ”hen” att:

…”en offentlig kritisk reaktion på detta skulle kunna leda till att det skulle kunna bli svårare att få in ev debattartiklar och uttalanden”.

Det är alltså helt evident att Janne Josefssons uttalande, om att media gjort sig till första statsmakten, samt att monopolkapitalet är dess ägare, samt att de mörkar politiskt motstånd medvetet, alls inte är några s.k. ”konspirationsteorier”, men alltså är ett faktum, lika klart som korvspad.

Bild på en korv som kommer ur ett bananskal
Hur ska apan nu få sin banan? – Alternativa medier och bloggar kanske?

Den verkliga relationen mellan fulmedia och politikeradel är härmed återigen blottlagd. Verkligheten framträder, med ett alltför välkänt innehåll, ett innehåll som vi oftast inte är motiverade att ens fundera på, ungefär likt en EU-tillverkad icke-ekologisk lunchkorv med en massa tillsatser, en äckel-korv som kommer fram när vi försöker skala av vad som verkligen borde vara en sann nyttig organisk banan.

Kuckeliku! Är det dags att vakna nu? Vad mer ska fulmedier och fulpolitiker få ljuga om och i vems intresse, innan vi alla väljer att servera riktiga och nyttiga bananer till varann, via alternativa kanaler, enligt Soldathandbokens principer för psykologiskt försvar?

Mer intressant:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/11/09/psykologi-vad-kan-vi-lara-om-manniskoapans-kortsiktighet-och-intelligens/

Vad är ett rimligt val av sociala kanaler?
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/social-media/

8 reaktioner till “Bakom kulisserna – Ledande politiker underkastar sig första statsmakten med fullt logisk motivering

 1. Helt klart är att media styr människor mycket mer än de kanske tror. Man ska vara klar över vem/vilka som står bakom de media man läser.
  Dessutom flashar man med en evinnerlig hjärntröttande reklam, främst spel. Den är osund i och med att man inte slipper den och, vad jag tror, är mycket skadlig för hjärnan och på lång sikt driver människor till ett tänkande som inte är önskvärt. Som en slags hjärntvätt.
  ——
  Ja, Birger Schlaug är bra, jag gillar honom.

  Ha en bra dag Martin!

  // Kao

  1. Tack för kommentaren, Kao. Den är viktig och betydelsefull för mig och sannolikt mycket betydelsefull för framtidens generationer, mycket mer än du kanske tror.

   Jo. Birger Schlaug är ofta väldigt bra på många vis, fastän jag har kritiserat honom väldigt hårt, för att jag tror att han behöver det och klarar av det. Jag vet inte om det fungerat. Kanske är han alltför känslig? Han har i vart fall, vare sig bemött kritiken eller bett mig sluta med den. Samtidigt har han blivit bättre och bättre, tycker jag. Något mindre Bullshit och något skarpare texter.

   Birger Schlaug exponerar faktiskt en hel del makabra fenomen i svensk politik, vilket jag nyligen skrev om, och Schlaug och fler avhoppare kritiserar Miljöpartiet på ett mycket bra och konstruktivt sätt, även om de fortfarande har beröringsskräck för en hel del saker som tyvärr är tabu i den gröna rörelsen fortfarande, utom för en enda individ, nämligen mig, ex. sanningen om islamismens länders politiska islam som mördar människor för att de inte tror på Allah, eller apostaters fördömanden och flykt från detta, eller dessa människors rätt till frihet från detta, eller att massimport och tillväxt av kulturellt/religiöst massavlande population i ett överkonsumerande arktiskt klimat inte heller är ekologiskt hållbart.

   Av någon anledning klarar han heller inte av att skaffa sig ett kommentarsfält som han faktiskt kan förmoderera, innan kommentarerna publliceras, fastän Googles ”Blogspot” faktiskt erbjuder detta och ex. en rimligt grön individ som Hans Lilla Gröna, faktiskt använder detta, eller ännu bättre, naturligtvis att använda WordPress.com och WordPress.org som är GPL och rekommenderat av FSF, som också ger honom den möjligheten ovanpå att de står för den gröne Richard Stallmans frihet på nätet, som är så viktig för de allra flesta i den gröna rörelsen.

   Men tror du att det alltid räcker med att vara ”klar över vem/vilka som står bakom de media man läser”? Är det inte lätt att bli lurad ändå?

   Behöver man inte ett oerhört förnuft och en mängd rätt utbildning för att ens kunna upptäcka alla olika former av osanning, samt ett oerhört högt medvetande (ex. genom regelbunden meditation/introspektion) som alltid kopplar ihop kunskapen man har i att avslöja lögner med de lögner vi repetetivt konfronteras med?

   Riskerar inte fokuset på illusionisterna att man missar fokuset från det som dolts, eller från de andra alternativa individer som faktiskt avslöjar illusionistens tricks och mörkning, eller t.o.m. att man hjärntvättas av det man betraktar?

   Är det inte lätt att bli likt en hund som slickar i sig avföring om man inte är djävligt intelligent, aktiv och rätt utbildad för uppgiften att avslöja illusionism?

   Efter ett experiment i ledarskapspsykologi så tror jag själv att det är en stor fara och håller mig gärna till de medier som avslöjar bluffarna från de fulmedier som konstant vilseleder och bedrar fullt medvetet, eftersom jag är medveten om en del av mina svagheter och en del av mina begränsningar.

   Jag länkar även till alternativa bloggar och medier flitigt och gynnar dem via WordPress-menyn https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/wp-admin/ (utseende-widgets-RSS) där jag lägger upp deras RSS-feed. Därigenom får jag inte enbart nyheter, men även ofta en kritisk granskning av dem samtidigt, samt möjlighet att kommentera. Varje klick från min blogg, ger dessutom ett spår i deras egen statistik. Är det en bra taktik tror du?

   Är det något att kopiera även för dig?

   1. Tack för en givande kommentar. Jovisst kan man bli lurad om man är lite slö och bara scrollar genom artiklarna i tidningen, men är man som du och jag och många andra kritisk så kollar man även andra media, inte minst kollar jag Expo. Sen rör jag om i grytan och tar till mej det som stämmer överens. Annars får man lämna ämnet därhän och/eller tänka själv.

    Jag är lite tveksam till Vetenskapliga Partiet av en orsak: verkar som om de intelligenta ska bestämma över de som inte är det, eller som har en låg utbildning. Har jag fel i att ha den uppfattningen? Ett sånt samhälle vill jag inte ha. Hur ska man kunna veta att de i partitoppen verkligen vill sina väljare väl? Bara för att en person är intelligent och kunnig behöver inte betyda att denna också är en bra ledare. Det kan vara precis tvärtom.

    Såna samhällen har också funnits men gått under av en eller annan orsak.
    ——-
    En helt annan sak: Jag är väldigt oteknisk och skulle gärna vilja ha en del saker, t.ex vissa bloggares flöden i min högerspalt, men får inte till det. Får ingenting att fastna i högerspalten. Kan du på ett MYCKET ENKELT SÄTT förklara hur man gör?

    // Kao

    1. Expo har sina poänger, men verkar vara finansierat av sionister, eftersom de ALDRIG exponerar Israels regims massmord och fördrivning av palestinier. Ska man ge sig på nazister och rasister så bör Israels regim verkligen vara ett huvudfokus idag, eller åtminstone de partier/politiker som inte uttalar sig skarpt mot denna nazism/sionism, men där falerar Expo kapitalt.

     Vill du att ointelligens ska bestämma över intelligens så finns det massvis med andra partier för dig. :-)

     Intelligens har inte alltid ett positivt samband med utbildningstid eller IQ, snarare med kvaliteten på utbildningen och hur man använder det IQ man har. Så du har delvis fel i den uppfattningen.

     Men du har en mycket relevant fråga. ”Hur ska man kunna veta att de i partitoppen verkligen vill sina väljare väl?” – Mitt svar är enkelt. Undersök politiken som partiet vill föra och om de sedan i handling är konsekventa. Läs på om kritik av partiet och partiets svar (eller fråvaro av svar) på den kritiken!

     I min mening är en bra ledare intelligent (inte samma som IQ)på flera olika plan och ganske brett kunnig på flera viktiga områden, vilket ger en förmåga till överblick och har ofta en hög förmåga att se samband (högt IQ).

     Vissa söker andra saker, i en ledare. Visst är det så, men när mn tycker att något saknas är det inte alltid skit det heller. Det beror på hur man ser saken. En väldigt känslomässig ledare kan ex. fastna i ett osunt ältande av kortsiktiga känslor för ett fåtal individer och då glömma den mer långsiktiga helheten som kan rädda miljontals människor. Vilket är då egentligen mest känslomässigt korrekt? Rädda några tusen, eller rädda miljontals, eller t.o.m. rädda hela civilisationen från undergång?

     Teknik:
     1. Skriv: https://kaobyterblogg.wordpress.com/wp-admin/ i adressfältet.

     2. i menyn till vänster går du in under ”utseende”, väljer där ”widgets” i undermenyn.

     3. Du letar sedan upp ”RSS” bland boxarna som presenteras och klickar på den lika många gånger som du vill lägga till antal RSS-feeds.

     4. Du skriver in Feed-adressen och namnet på bloggen och klickar i andra önslemål
     Ex. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/feed

     5. Feed-adresser, för de bloggar jag länkar till, får du fram på min blogg om du klickar på RSS-symbolen framför namnet på de bloggar jag länkar till. :-) Feed-adresser för andra bloggar kan du ibland finna på hemsidan. De finns oftast presenterade under orden ”FEED” eller RSS” om de har en feed.

     6. Kom ihåg att spara när du fyllt i rätt data.

     1. Börjar med att tacka för instruktionerna :-)
      ——-
      Jag känner Aron Etzler sen många år. Han är bra men (V) har något jag saknar och som fick mej att lämna partiet : den totala naiviteten då det gäller invandrarnas/flyktingarnas vara eller inte vara här i Sverige, Att man blandar kulturer på ett sätt som inte är bra för varken dem eller oss. Självklart ska vissa av de som lider mest i ett krig få komma hit, men inte i horder som vi inte kan ta emot – och som gör svenskar så förbannade att de röstar på SD och därmed hotar demokratin. Fe vi har släppt in är yngre män, men de med störst skyddsbehov – kvinnor och barn – lyser med sin frånvaro.

      Både du och jag vet vad det är för typ av personer som röstar så. Behöver bara gå till puben på hörnan (vilket jag inte gör längre), så hittar man det totala oförståndet, hatet och hur de i ett val väljer ett parti enbart för en enda fråga. (Blir såååå trött på såna personer).
      Liksom jag blir lika trött på (V)s inställning i dessa frågor. Det är som att de håller ett krampaktigt tag i gamla föreställningar och vägrar se vad som sker mitt framför ögonen på dem och oss alla andra i samhället, när man sen buntar ihop folk i slitna förorter och att det därför bildas bubblor av klaner och ett helt annat tänk vad gällande staten. De kommer oftast från länder där staten är svag – och därför måste folk där organisera sej i familjerna/släkten. Man ska inte räkna med att de plötsligt ska tänka om och agera som vi. Det är en stor fara för oss alla, både oss och dem. Och vådan av detta naiva slötänk ser vi ju nu.
      ——–
      Som du vet är jag mest intresserad av kriminologi och psykologi och därför skriver jag detta.

      Mesiga rädda BRÅ känner sej nu tvingade att ta itu med en realistisk undersökning om brott, bl.a redovisa undersökningar varifrån och hur allt våld kan esklera som det gjort de senaste årtiondena. Senaste undersökningen gjordes 2005, alltså 13 år sen…..
      Vill man inte se sanningen och agera på den – då bidrar man till totalkaos.

      // Kao

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s