Kritik – Finns det bättre alarmism än chemtrail-alarmisternas sekterism?

Teorier om konspirationer i all ära. Tankar om geoenginering talas det numera relativt öppet om. Det har faktiskt sprutats ut kriminella kemiska vidrigheter som ex. Agent Orange och det har funnits konspirationer som visat sig vara helt sanna, men jag hävdar att det finns verkliga hot som vi borde fokusera mer på.

Chemtrail-sekten får gärna kritisera argumentationen nedan, givetvis, men om de inte lyckas så får de gärna sluta sprida sin desinformation och fokusera på verkliga hot istället, eller i vart fall sluta med de felaktiga argument som faktiskt inte håller ens en mycket enkel granskning.

Vetenskapliga partiet är nämligen både öppet och skeptiskt, men sekten ifråga tycks inte vara öppen för argument som motsäger chemtrail-alarmismen (eller annan alarmism). Individerna i sekten är inte skeptiska mot de argument som används och heller inte öppna för motargumenten. Fenomenet är mänskligt och finns i alla sekter, inkl. de politiska sekterna och benämns som:

Konfirmeringsbias, bekräftelsefel, bekräftelsefördom eller bekräftelseförväntning”.

Det är naturligtvis inte smickrande för någon av oss med detta fenomen, när vi har befunnit oss i ett vetenskapligt samhälle i flera hundra år, med tillgång till hypotetiskt-deduktiv metod, samt god kännedom om olika former av osanningar. Chemtrail-alarmisterna är givetvis inte på något vis ensamma om sina bekräftelsefördomar och sina argumentationsfel heller.

Här är några av felen:

1. Kondensstrimmorna/Chemtrailsen breder ut sig på himlen således måste det vara något kemiskt innehåll som sprutats ut.

– Moln är kondens, kondens är moln. De kan båda breda ut sig vid lågtryck, kyla eller fuktighet, samt försvinna vid högtryck, värme eller torr luft. Det vore således konstigt om kondensstrimmorna aldrig bredde ut sig. När exakt vattenånga kondenserar finns att utläsa i formelsamlingar med ångtryckstabeller som ofta finns att köpa i närmaste universitetetetsbokhandel. För att kunna använda dem behövs både visst IQ och kompetens genom utbildning.

2. Kondensstrimmorna/Chemtrailsen går i kors eller bildar ränder eller sätts på eller stängs av plötsligt.

– Flygplan går på samma rutter, eller korsande rutter. Det finns inga andra alternativ. När flygplan passerar olika luftmassor med olika temperatur och olika fukthalt, så kan det säkert se ut som om de ”sätts på” eller ”stängs av” vid några tillfällen.

3. Kondensstrimmorna/Chemtrailsen är många fler än förr i tiden.

– Politikeradeln i världen gör allt för att skapa tillväxt och att vi ska bli fler, ex. genom importen av massavlande kulturer, samt flerbarnstillägg. Dessutom flygs det mera än förr i tiden. Således blir det fler kondensstrimmor än förr.

4. De sprutar ut något väldigt skadligt för oss människor.

– Varför skulle makthavarna spruta ut skadliga saker på sig själva, sina nära och sina kära? Visserligen har krigsmakter sprutat ut giftgas, ex. Agent Orange, eller den hallucinogena drogen LSD på test-byar, samt den dödliga svampen antrax på får, men experimenten var förmodligen aldrig tänkta att skada de egna soldaterna eller några allierade, eller några egna nära och kära.

– Alla de kriminella besprutningar, som vi känner till, har kommit fram och har erkänts. Det går nämligen inte att dölja sådant, i vart fall inte någon längre tid. Intelligenta människor, MED kompetens, träder fram och avslöjar kriminaliteten MED hållbara evidens OCH de säljer INTE någon alarmist-bok utan hållbara evidens och rimliga källhänvisningar i samband med detta. Var så säkra!

Låt oss åtminstone slippa de här fyra tossiga argumenten ovan! Nu till ett två mer hållbara argument:

5. Militär och jordbrukare kan experimentera med det globala vädret.

– Det är kanske delvis sant. Militärer som arbetat med vädermodigfieringar har trätt fram och berättat om detta och hur det går till och varför, d.v.s. att man vill försvåra för en fiende i ett visst kritiskt läge, eller till egen fördel ex. för att få fint väder vid en landstigning, såväl som att jordbrukare erkänner att de sprutar silverjodid  för att få mer nederbörd, men det pågår förmodligen INGEN global besprutning från passagerarflygplan av hela planeten. Om det pågick så skulle vi alla, med stor säkerhet, få reda på den saken. När någon filmar ”en äkta chemtrail”-besprutning från ett passagerarflygplan, så är det oftast ett sjukt skämt.

6. Det pågår global besprutning eftersom jag sett bilder med behållare inuti flygplan.

– Dessa bilder är sannolikt från testflygplan som vill simulera olika viktfördelning i flygplan under färd, eftersom dessa kan uppkomma vid panik hos människor inuti flygplan. Det skulle även kunna vara behållare för test-besprutning med olika kemikalier i militärt syfte, men att det finns massvis med sådana flygplan och behållare för en global besprutning är mycket osannolikt. Läckor, evidens och erkännanden hade haglat över oss från trovärdiga individer.

Nu till viktigare och verkliga hot som alla i Chemtrail-sekten ev. skulle kunna alarmera och varna mänskligheten för istället:

Man kan även bidra på annat vis och faktiskt t.o.m. rösta för ökad beredskap för Sverige.

Men så länge chemtrail-sekten envisas med att tjata om chemtrails om helt vanliga kondensstrimmor, utan kompetens eller hållbara argument eller evidens, så är och förblir chemtrail-alarmismen en ovetenskaplig sysselsättning och bortkastad tid, likt vilken sekterism som helst. Det är ingen åsikt, men ett faktum, oavsett om chemtrail-alarmisterna kan hantera den informationen lugnt och tacksamt eller kommer förfalla i ilsken sekterism mot Vetenskapliga partiet.

Så i all välmening, låt oss alla slippa den här chemtrail-desinformationen! Tack på förhand.

Några Chemtrail-alarmister i Sverige:

http://chemtrails-sverige.blogspot.com/
https://chemtrailsisverige.wordpress.com/

Forum som avslöjar desinformation om chemtrails:
https://www.metabunk.org/our-very-first-swedish-american-chemtrails-whistleblower.t3352/

Mer om chemtrails i Sverige:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Chemtrail

4 reaktioner till “Kritik – Finns det bättre alarmism än chemtrail-alarmisternas sekterism?

 1. Som alltid väldigt intressant Martin.
  Vad gäller chemtrails så är jag inte helt motståndare mot att det pågår i någon form. Det styrs av miltären och all skit dom kan tillfoga motståndaren görs. I det här fallet Ryssland. NASA lär ju spraya en del längre upp i forskningssyfte…
  En punkt till på listen torde vara en analkande mindre istid. Varför trummas det ut att vi är på väg mot en global uppvärming när det är tvärt om? Två flugor i en smäll! -Befolkningsminsking och under tiden mer pengar till den politiska eliten?

  1. Nja. Militären tillfogar väl inte fienden allt skit de kan, så vida det inte är krig, och ibland inte ens då, även om de skulle kunna det?

   Förbjudna vapen och andra brott mot krigets lagar används ex. oftast inte i krig numera, utom kanske av sekteristiskt kontrollerade idioter likt IS, och Usrael naturligtvis, men där väntar nog också intressanta domar mot krigsförbrytarna, när sötebrödsdagarna väl är över för de regimerna.

   Men att NASA m.fl. utför vetenskapliga experiemnt som är ”top secret” är välkänt. Där vet vi givetvis inte vad de håller på med, utom då det läcker ut eller någon makthavare ber om ursäkt offentligt, likt Clinton som bad om ursäkt för inopererade chip för mindcontrol, fastän forskningen kanske fortsätter på annat vis.

   Dessa organisationer lägger givetvis även ut förvillande information och gör trevliga små uppvisningar åt UFO-folket i syfte att förvilla., ex. för att dölja utvecklingen av flygplan som ex. SR-71 Blackbird.

   Jo. Enligt diagrammen tycks det se ut som om en istid kan komma när som helst. Det märkliga är alltså inte att det varnas för ”klimatförändringar”, snarare att politikerna envisas med att INTE skaffa Sverige en mycket god beredskap mot alla de möjliga event som faktiskt ÄR helt evidenta hot mot oss alla.

   För mig är detta inte enbart folkförräderi, men också självbedrägeri, men samtidigt röstar folket för detta, vilket är ytterst märkligt, i min mening, när Vetenskapliga partiet faktiskt finns och går att rösta på.

   Vad kan egentligen vara viktigare än den beredskap som vi eftersträvar? ”Pengar” i plånboken som kommer förlora sitt värde så fort skiten träffar fläkten? Nä. Inte riktigt. Det är bra två tankesteg och ändå tänker folket bevisligen fel, säkerligen även du, eller hur?

   Du stöttade eller röstade väl inte för något som på allvar har potential att skapa god beredskap för Sverige, eller hur?

 2. [Red: I all välmening mot Kent, samt för att kunna läsas och förstås bättre av mig och andra intresserade läsare, så är kommentaren redigerad. Kommentarens tidigare svårläslighet, inkl. rikliga stavfel och avsaknad av rimlig kommatering och styckesindelning, samt reklamlänk till ett anti-virusföretag, kan förmodlige korrigeras av Kent i framtiden.

  Jag meddelar detta eftersom Kent värderar medvetenhet högt och säkerligen kan meditera på orsakerna till alla fel och all otydlighet i kommunikationen helt själv. Låg medvetenhet om detta problem är sannolikt huvudorsaken till att Kents kommentarer kanske inte besvaras, eller ofta raderas av andra.]

  Kent Ohlssons redigerade kommentar:

  Allt man gör, i sådana här sammahang, och mycket annat utan full insyn och info, samt godkännande från de 99%:ten som inte styr världen, är fel ända tills det förändras.

  Det är fullt belagt att flera stora vetenskaper, de flesta vetenskapliga tidskrifter, samt de flesta övriga media arbetar under styrda system, vilka hämmar mycket större och fullt möjlig vetenskap och sanning, till och för oss och vår värld. Detta bottnar i världens största vetenskap, samt verklig medvetenskap, som även ex. medierna och ex. tre stora vetenskaper helt hämmar, nämligen vetenskaperna fysik, geologi och arkeologi. Förändra!!!!

  Jag har känt till hur media och flera stora vetenskaper, samt nästan alla andra vetenskapliga tidskrifter, hämmar mer än 99% av de största viktigaste vetenskapsmöjligheterna, i styrda inarbetade system likt religioner. Vi kommer, om vi får finnas till i en bättre och mer alltomfattande sannings-helhets-framtoning, att bli mycket förvånade hur lätt det blir med gratis energi, vilket finns tillgänglig överallt i lufthavet. Bara lite annat måste till.

  Vi har nu förlorat 17 år med att inte alls ta vara på och utnytja inkörsporten till detta och myket annat i dess följdutveckling. Vi hade kunnat ha gratis helt ofarlig energi till allt och alla nu och mat till alla, samt därigenom bättre och sann förståelse genom medvetenskap, samt både jordiskt och universellt fått slut på alla stridigheter, krig etc. Vi är så lågt stående att vi krigar och lemlästar för makt och pengar. Vidare så blir snart pengar värdelösa och det hela kommer, utan större gemensam förståelse-förändring, att sluta med att de styrande inte kommer att klara av styrandet längre.

  Vår gängse media och styrande, i flera och värdsliga led, förtiger de största och viktigaste sanningarna till 99 % av oss övriga i mänskligheten. Det går inte bygga upp en värld, såsom man inte kan bygga ett höghus, utan en riktig och sann grund. Därför har vi snart nått vägs ände. Jag vet, d.v.s. tror inget. Jag sysslar inte med hypoteser eller teorier. En stor, närmast total global förändring, ramlar snart, likt ett höghus, över oss. Det är bara sanningen som kan göra oss fria. Sanna mina ord, som någon sa.

  1. Allt som alla gör är nog inte helt fel, särskilt inte om vi försöker arbeta positivt, konstruktivt och målmedvetet för en förändring med god karaktär och god intention, men visst kan vi ha fel också, särskilt om vi tror oss sitta på den absoluta sanningen, helt utan att använda vetenskaplig metod och helt utan att ifrågasätta vår egen vishet, vilket sekter och politiska partier tyvärr sällan gör.

   Bättre att göra som Sokrates då, anser jag, nämligen att påtala att man inte kan vara säker på att man VET någonting, vilket är öppenhet och skepticism på riktigt. Sokrates uppmanade istället folk som trodde att de visste saker att bevisa detta. Folket, som vid den tiden till stor del var sekteristiskt gudstroende, blev då förargade och dömde honom till att dricka gift, p.g.a. kätteri. Sokrates visste nog att hans död hade potential att få dem att bli mer medvetna om sin egen okunnighet, genom att faktiskt dricka giftet, fastän han sannolikt hade kunnat rymma från fängelset ganska enkelt. Hans val och hans offervilja, så här i efterhand, visar för mig på en mycket stor visdom, som sannolikt gjorde stort intryck och fick mycket positiva effekter för Grekland och för världen, helt i klass med fredsprinsen Jesus korsfästelse p.g.a. Judas girighet och trettio silverpenningar.

   Jag är enig i att det är helt evident att flera stora vetenskaper, de flesta vetenskapliga tidskrifter, samt de flesta övriga media arbetar under ett monopolkapitalistiskt styrt system, vilket säkerligen hämmar en bättre evidensbaserad vetenskap, vilken sannolikt vore till större nytta för oss och vår värld, tror jag.

   Forskningsfusk, samt styrning/mörkning av forskning i syfte att alltid gynna intressenterna, inte folket, tycks vara ett stort problem. Jag anser att det kan förändras och är övertygad om att det innebär att folket måste börja sluta läsa hjärnförsmutsande fulmedier, samt börja rösta för verklig förändring, så att framtiden faktiskt kan blir mer äkta vetenskapligt grundad.

   Själv är jag öppen för evidens, ex. för s.k. ”gratis energi”. Solceller tycks ex. bli alltmer ”gratis energi” och solstrålarna finns ju, som sagt, tillgänglig överallt i lufthavet, precis som vinden. Dessa teknologier är verkligen mycket mogna och mycket ofarliga, jämfört med ex. Tjernobyl-olyckan.

   Det stämmer att mänskligheten är mycket lågt stående som röstar för imperialistiska partier, vilka lemlästar för makt och pengar. Jo. Det är alls inte omöjligt att de regimer, som folket röstar fram, snart kommer göra kontanter värdelösa, såsom ex, skedde i Tyskland, eller nyligen i Indien. Bankirerna i väst vill avskaffa kontanterna, förmodligen för att kunna få total makt över allting.

   Det är helt sant att vår gängse media och styrande, i flera och värdsliga led, förtiger, förvillar och bedrar medelst osanning, men vad som är helt 100% sant är väl enbart det som kan bevisas genom matematiken, ex.vad tillväxt (exponentialfunktionen) leder till för siffror i längden?

   Visst behöver vi en mer evident grund att stå på, om vi ska fatta mer evidenta och sannolikt mer korrekta beslut, för framtidens generationer. Det är för mig evident, men visst kan jag ha missat något väldigt avgörande, ex. med någon form av argumentationsfel eller liknande?

   Visst. En stor, närmast total global förändring, känns helt klart förestående. Om den kommer bli bra för framtidens generationer, eller ej, är svårt att veta. Det kan nog både bli båda delar, eller bra eller dåligt, beroende på hur vi hanterar det. Tikopia är ex. en civilisation som hanterat sitt problem på ett ekologiskt hållbart sätt och därmed har överlevt utan att förstöra sin ö i krig och miljöförstöring, men så har det funnits mer korkade civilisationer också, enligt arkeologen Jared Diamond. MEN så röstade faktiskt hela sju personer på ett ekologiskt hållbart parti i valet, nämligen detta parti, så visst finns det hopp ändå. Hur snabbt partiet växer exponentiellt beror ju bevisligen på vad vi själva gör fram tills nästa val, eller hur?

   I vår civilisation hänger det på att folket röstar rätt, eftersom vi har representativ demokrati, vilket gör det viktigt att välja rätt slags ledare som ska fatta de här viktiga besluten för civilisationen, eller hur?

   Om detta jag sagt är evident, eller inte, får alla själva avgöra.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s