Är vegetarianer och veganer mer CO2-skapande än tillväxtekonomer eller pescatarianer?

Det är vegetarianen Bjørn Lomborg, som er direktör för Copenhagen Consensus Center och adjungerad professor vid Copenhagen Business School, som tydligen gjort det till sin ”business” att påstå att det är vilseledning att vegetarianer skulle sänka CO2-halten markant på planeten genom sin livsstil.

Oavsett vem som finansierat forskningen, och oavsett om 0,0001% extra CO2 kan anses vara bra eller dåligt, oavsett om uppvärmning anses vara dålig eller skapad av människan, eller är en naturlig fluktuation, så är givetvis fakta, sakinnehåll och argumentation intressant ändå.

Jag vill idag tillföra några argument i samma riktning, som ger evidens och bevis om att vegetarianer och veganer, i allmänhet, sannolikt INTE sänker CO2-halten på planeten, som ”de goda och ädla” vegetarianerna och veganerna säger sig vilja göra, oftast ”för djuren skull”, vilket ändå får anses vara känslomssigt mentalt friskt.

Vegetarianer och veganer, i allmänhet, tenderar att tro på klimatalarmismen, samt därför rösta på Miljöpartiet de Gröna. De röstar idag således för mer globalisering och fler transporter, samt förflyttningen av människor från lågkonsumerande klimtzoner till mer högkonsumerande klimazoner där mer CO2 skapas av varje individ.

För att försöka kompensera för detta så har vegetarianer och veganer, i allmänhet, godkänt 30 år till med kärnkraft i Sverige, men trots denna miljörisk, som leder till skapandet av mer nukleärt radioaktivt och hälsovådlgt material, så har inte CO2-produktionen minskat i Sverige.

Yttermera bidrar vegetarianer och veganer, i allmänhet, även till införseln av en mycket barnavlande extrem kultur, vilket skapar en exponentiell tillväxt av nya konsumenter, som naturligtvis kommer skapa en accelererande mängd CO2.

Vegetarianer och veganer, i allmänhet, propagerar heller inte för ettbarnspolitik i allmänhet, likt Population Matters.

Eftersom vegetarianer och veganer, i allmänhet, bidrar till s.k. ”mångkultur” genom införseln av just extrema våldsamma kulturer in i moderna samhällen, så bidrar de även till konflikter såsom i Kosovo och i Syrien, konflikter som i sin tur kan resultera i fler miljlförstörande krig, vilka idag ofta innefattar stridsspetsar med nukleärt radioaktivt och hälsovådlgt material, men naturligtvis även livslångt lidande för både människor och djur.

Vegetarianer och veganer, i allmänhet, är naturligtvis inte ensamma om det här beteendet. Samma tillväxt drivs på av monopolkapitalets filé-ätande tillväxt-ekonomer och deras lojala korvätande tillväxt-politikeradel, som alla unisont önskar sig tillväxt, fastän detta enligt arkeologer, jordbruksforskare och matematiker är ohållbart, men kanske kommer det vara svårt för världen att förstå om inte intelligentare pescatarianer ex. ersätter dem alla på något vis, men utan att fiska ut haven i processen? Tål att fundera på.

Mer info om vilka som finansierar Copenhagen Consensus Center:
https://www.desmogblog.com/2014/06/25/millions-behind-bjorn-lomborg-copenhagen-consensus-center
https://www.desmogblog.com/2015/02/05/exclusive-bjorn-lomborg-think-tank-funder-revealed-billionaire-republican-vulture-capitalist-paul-singer

Tack för tipset går till:
https://jennypiper.blog/2018/12/01/att-vara-vegetarian-ar-inte-battre-for-klimatet/

2 reaktioner till “Är vegetarianer och veganer mer CO2-skapande än tillväxtekonomer eller pescatarianer?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s