Dubbelmoral – Hur förklarar man dubbelmoral för människor som är perfekta?

Tja, man kan titta på deras dubbelmoral, ex. i motsättningen mellan deras officiella intentioner, vad de skriver, vad de säger och hur de handlar. Det är lätt att se dubbelmoralen för den som mediterar regelbundet.

Den som mediterar regelbundet fångar nämligen ofta sig själv i sin egen dubbelmoral, vilket faktiskt är betydligt svårare för egot, än att upptäcka andras dubbelmoral.

Bild på liggande Buddha-staty

Konsten är, enligt min egen erfarenhet, att vara snäll mot sig själv, skojja och skämta med sig själv så att det blir trevligt att meditera, förlåta sig själv, MEN också tänka ut de aktiviteter som gör att man med större sannolikhet kommer realisera de intentioner som man verkligen har i handling och därigenom minska sin dubbelmoral successivt.

Hur man än lyckas, så är fokus på intentionen, i regelbunden meditation det viktigaste, i min mening. Min intention är idag INTE att vara elak, men att hjälpa till insikt, helt enkelt för att jag trivs med den lärar-uppgiften. Så låt mig bara ta två exempel på dubbelmoral som jag snubblade över igår!


1. Johan Ehrenbergs dubbelmoral

Det till synes moraliskt förträffliga ETC Bygg! Det är samme Johan Ehrenberg bakom ETC Bygg som godkänt extrem vurm för massinvandring medelst regelrätta lögner om dess ”nyttighet” och nu vurmar för byggande av fler och fler bostäder att göra en hacka på, faktiskt betydligt mindre försmutsande än betong, vilket tycks vara helt i linje med dagens rödgröna linje om s.k. ”grön tillväxt”!

Samme Ehrenberg frågar sig sedanVem stoppar räknenissarna som inte kan räkna?” Ehrenberg menar att det är bankernas ”räknenissar” som lever i kalkylarkens värld och Ehrenberg raljerar sedan mot dem med att i dessa kalkylark så ”finns inga utsläpp”. Kritiken är förmodligen helt berättigad mot bankerna som sannolikt kommer fundera bråkdelen av en sekund på om de ska tjäna 2% per år, riskera att bli dömda för trolöshet mot huvudman, eller försöka dra in 10%, till aktieägarna.

Men hur är då detta dubbelmoral? Det är kanske svårt att se för det otränade medvetandet, men den som mediterar flitigt kommer givetvis kanske själv se hur detta är dubbelmoral? Nåväl. För er som vill ha svaret från en riktigt rikligt mediterande lärare och skrattande munk med kulmage, med massvis med fel och brister, så är här svaret:

Svaret är relativt enkelt. Det skapas ingen ”grön tillväxt” genom någon form av byggande, eftersom det är en självmotsägelse. ”Grön tillväxt” på riktigt är när människor bara skaffar ett barn, som kineserna gjorde en ganska bra stund, samt att fler människor, i ALLA olika överbefolkade områden, gör detta tills de blir ett balanserat antal människor på planeten.

”Grön tillväxt” i betydelsen ökad ”ekologisk hållbarhet,  får man INTE genom att massimportera horder av människor från varmare klimat, till ett kallare klimat, helt oavsett hur mindre miljöskadliga byggena än må vara än andra byggnader, INGEN byggnad och ingen människa är nämligen en tillgång för den övriga naturen alls. Inte alls, utom fåtalet lysande undantag givetvis, som gör vad de kan, PÅ RIKTIGT.

”Grön tillväxt” i betydelsen ökad ”ekologisk hållbarhet,  får man INTE om horderna av människor släpar med sig kulturer av massiv barnavel som ska bevaras i ”särskilt utsatta områden” under beteckningen ”mångkultur”, givetvis, vilket TYVÄRR blivit nästan hela politikeradelns linje.

Jo. Den tillväxt-linjen är ju inte enbart rödgrön, men delas faktiskt av hela det politiska spektrumet. Även SD vill ha tillväxt, även om de faktiskt inte påstår sig vara ”gröna” eller ”ekologiskt hållbara”, (vilket alltså INTE är dubbelmoral, men i min mening helt vanlig, men ärlig, dumhet).

Men OK. Där har ni det. Så känner man igen dubbelmoral, kära vänner.

2. Göran Greiders dubbelmoral

Det är intressant att se hur Greijder på ETC vill att vänstern ska lära sig av de folkliga protesterna i Frankrike, men i princip undviker att lära sig av problemet och undvika att lära sig om dess grundorsaker, d.v.s. EU-medlemskapet, och sedan samtidigt tror sig komma med en ”lärdom”:

Bild på Göran Greider
”Vad är lärdomen?
Att klimatpolitik måste utgå från vanligt folks behov. Annars går det inte. Just bilismen går att utrota i storstäderna. Och majoriteten av dem som bär de gula västarna avsätter förmodligen ett mindre ekologiskt fotavtryck än många i den mest gröna urbana medelklassen.”
/Göran Greider (Den riktige läraren?)

Ja. Vad är då folkets verkliga behov? Klimatalarmismen är INTE direkt ifrågasatt av ETC, vilket är brukligt om man vill bete sig som en vetenskaplig lärare med ”lärdomar”, men ETC tycks inte göra detta, trots att forskare tar fram evidens om den politiska orsaken till klimathotet, samt att flera andra forskare har tunga argument emot klimatalarmismen, vilken dessa forskare INTE ser som något ”verkligt behov”.  Klimatalarmismen repeteras till leda. Igen och igen. Varför? Är det folkets behov? Verkligen?

Men varför tar inte ETC upp ex. tyngre argument om mer evidenta klimathot, som ex. hydrotermal explosion i Yellowstone-kalderan, som enligt evidensen inträffat ca 20 gånger förrut. Här de senaste tre:

”The massive blasts struck 2.1 million, 1.3 million and 640,000 years ago.”
Källa: https://www.livescience.com/20714-yellowstone-supervolcano-eruption.html

Antal år mellan de två näst senaste utbrotten: 2’100’000 – 1’300’000 = ca 800’000 år

Antal år mellan de två senaste utbrotten: 1’300’000 – 640’000 = ca 660’000 år.

De gigantiska explotionerna i Yellowstone inträffar alltså med ca 700’000 års mellanrum, ibland alltså med endast 640’000 år och nu har det gått ca ca 660’000 år, vilket innebär att en sådan detonation kan inträffa precis när som helst. Ett hot? Hur då? Ja. Vad sker exentligen vid en sådan här liten explosion? Tja det finns ex. en teori om Toba-explosionen exempelvis:

”The Toba catastrophe theory holds that this event caused a global volcanic winter of six to ten years and possibly a 1,000-year-long cooling episode.

In 1993, science journalist Ann Gibbons posited that a population bottleneck occurred in human evolution about 70,000 years ago, and she suggested that this was caused by the eruption”

Här talar vi inte om lite landerosion som gör några strandbyggare besvikna, eller ens vattenhöjningar som gör att vi under 100 år måste bygga något högre beläget, eller att några ”Cargokulter” blir av med en liten ö.

Nej. DETTA tycks alltså vara ett VERKLIGT hot, där någon galning inte ens behöver trycka på en kärnvapen-knapp, men ändå kan göra att hela mänskligheten i princip försvinner i ”klimatförändringar” eller inavel, helt utan fördummande kusingiften av ren sekteristisk tro, allt medan gott insatta människor med teknisk utbildning ofta beskriver en svag uppvärmning av planeten och en lätt ökad CO2-halt som något mer positivt, än en sådan här snabb nedkylning.

Jag brukar inte kallas för alarmist, snarare ”förnekare” märkligt nog, men regeringarna har ju faktiskt plockat bort i princip all beredskap för hela Sverige de senaste decennierna, samtidigt som styrande politiker, samt i princip alla medier, helt okritiskt, storvulet och repetetivt, klimathotar folket HELT UTAN att höja beredskapen för exakt de extrema väderhändelser som de tillsammans faktiskt varnar för. Bisarrt. Märkligt. Eller hur? Vem är egentligen ”förnekare” här?

Jag är alls inte emot en beredskap för 6-10 års vinter för hela Sveriges befolkning. Klimathotare och klimatförnekare kan säkert enas om att det är en jättebra grej, eller hur? Funkar mot både extrem torka och mot extrem kyla. Perfekt. Inga hot behövs heller. Beredskapen byggs helt sonika upp, redovisas och skapar trygghet.

Men hur tungt ”ekologiskt fotavtryck” som Greider och resten av ETC har, om man räknar in deras proportionerliga påverkan på ökad folkmängd till vårt kalla klimat, samt deras uppmuntran av barnavlande ”mångkultur”, är kanske ändå inte så viktigt, vid en sådan här extrem explosion? Både grillat och fruset människokött kommer sannolikt finnas i rikliga mängder till Greiders korvar ändå.

Dubbelmoral är i min mening betydligt värre, eftersom den inte tar konsekvenserna av korrekt intention. En korrekt intention leder genom meditation till lämpliga handlingar, vilket i min mening vore att medverka till att vi går ur EU, som förstör vår beredskap genom ”race to the bottom”, samt skapa nedväxt till balans med naturen, samt upprätta en allt mer god beredskap, där givetvis varsin gul väst med reflexer kan ingå, såväl som rikligt med ekologisk korv, gjord på lyckliga grisar, åt Göran Greider.

Propageraar Greider för Ut ur det monopolkapitalistiska projektet EU, som lett till sänkta förmögenheter för 90% av folket? -Nej. Varför inte det? En intressant fråga. Verkligen. Man kan ju annars bli smått konspiratorisk om att att något mycket bisarrt kan ligga bakom anledningen att han inte gör det? Är han ex. med i globalisternas hemliga ”visdoms-sekt” som har sina egna små ”visdomsprotokoll” och vilseledande agenter? Många kommentarer och ställningstaganden, från den märkvärdigt väldekorerade Greider, är faktiskt ytterst märkliga och oförklariga.

Dags att lämna sekten?

Bild på Applicering av en typisk restorerings apparat för ”apparaten”.

Mer intressant om dubbelmoral:
En Julkrönika om girighet, ondska och godhet

8 reaktioner till “Dubbelmoral – Hur förklarar man dubbelmoral för människor som är perfekta?

 1. En sak som aldrig tas upp i diskussionerna om klimatet är jordaxelns lutning och hur det påverkar just klimatet av naturliga skäl: Jordaxeln pendlar mellan 21 och 24 graders lutning under en tidsperiod på runt 10.000 år. Vid den ena extremen är det snustorrt, vid den andra extremen är det häftiga stormar, blött och kallt. Vid båda extrempunkterna dör vissa arter ut. Var Jordens lutning nu ligger är jag inte säker på (jag läste detta i en vetenskaplig tidskrift för många år sen).

  En gång försökte jag diskutera detta med en miljöpartist, men fick bara ilska tillbaks. Men självklart ska vi ändå måna om Jordens resurser och jag är stark motståndare till allt som kallas lyx och har så varit i hela mitt liv. Sånt lockar mej inte alls.

  Om det är intressant kan jag försöka hitta artikeln.

  // Kao

  1. Låter som någon populärvetenskaplig blaska, men visst kan den kanske innehålla källhänvisningar som kan vara av visst intresse? jag fann i alla fall detta: http://uppsalainitiativet.blogspot.com/2011/08/istiderna-och-jordens-vingliga-dans.html

   och

   https://www.sciencedaily.com/releases/2015/12/151214142053.htm

   Miljöpartiet var ganska bra förr i tiden, då jag var med där, men tycks ha utvecklats till en inkrökt tillväxt-sekt och sektmedlemmar gillar, som bekant, inte nya input som gör att de måste ifrågasätta sina sektledares mentala tillstånd.

   MP:s ledar-garnityr vill helt tydligt sitta i knät på monopolkapitalets lakejer, högersossarna, som förr också var ganska vänsternationella och bra, under Olof Palme.

   Då var det ryggrad på Sverige och vi var ett föredömme för många.

   Många äldre människor, ur alla olika partier, som jag talat med, skakar på huvudet åt det som sker. Jag är uppriktigt sagt förvånad över att inte fler röstar på Vetenskapliga partiet.

   1. Det var en chock att först Palme mördades och att det också medförde att Sverige började gå utför alldeles efteråt. Ingvar Carlsson lyckades inte hålla kvar partiet på spåret. Han var för svag.

    // Kao

    1. Olof Palmes mördare, som kan ha varit med i Norrmalmspolisens basballiga, samt kan ha suttit i riksdagen för Moderaterna, kan möjligtvis förklara Ingvar Carlssons surmulna och irriterade avgång på kryckor?

     Visst är det kanske en ”svaghet” i så fall, men Carlsson kan kanske ha valt ”svaghet” inför psykopatin, framför andra konsekvenser?

     Det kanske inte enbart handlade om hans eget liv, men om fler människors liv, kanske t.o.m. barn?

     Mer info om saken finner du på den grävande journalisten Sven Anérs blogg: https://svenanerpalmemordet.blogspot.com/2013/03/na-na-vi-har-san-uppbackning-sa-ni.html

     Men detta är naturligtvis inget som monopolkapitalets fulmedier vill publiera i sina fulmedier, eftersom de med stor sannolikhet är medlöpare eller kanske t.o.m. de anstiftare som ligger bakom, eftersom de idag utgör ”första statsmakten”, som Janne Josefsson uttryckte saken. (finns på Youtube)

     Mördaren själv är både psykopat och ett verktyg som förmodligen avslöjar anstiftarna, om de börjar kölhala honom. Därför förblir det sannolikt tyst, i alla fall tills någon som ingår i konspirationen är på fallrepet p.g.a. sjukdom eller ålder och det inte finns några andra hållhakar på personen. Jag finner det inte osannolikt att mördaren själv kan välja att göra det, ev. för att få mildare straff efter en demokratisk revolution.

     Utländsk makt, media och politiker vid makten är, med stor sannolikhet, i maskopi mot det svenska folket och våra sanna ledare. Att ledande figurer i SD ingår i detta spel finner jag alls inte osannolikt, även om det inte behöver vara så.

     SD:s ledare, ofta gamla borgare, är också glada att vara av med både socialisten Palme (som sannolikt var emot EU-medlemskapet) men kanske även att vara av med EU-förespråkaren Carlsson, eftersom SD är högerpolitiker, även om de är emot EU-medlemskapet av patriotiska skäl, precis som Palme sannolikt var.

     Palme var sannolikt även emot massinvandringen av kriminella, icke-barn och icke-flyktingar, precis som SD. Jag har mätt många sossar som skakar på huvudet åt dagens sosse-ledares idioti.

     Palme var ex. emot mottagandet av de 1200 vietnamesiska kriminella landsförrädare, som samarbetat med främmande makt mot sitt eget land, med motiveringen att deras ”kultur” var så olik den svenska att det skulle kunna skapa konflikt. Enig.

     Tar men den kommentaren i betraktelse är det ytterst osannolikt att Palme hade varit för monopolkapitalets massinvandring av människor från islamistiska länder till Sverige, annat än om de verkligen flydde orsaken till eländet där nere, d.v.s. denna extrema sekteristiska kultur. Det hade sannolikt aldrig varit tal om några wahhabi-islam-moskéer i Sverige med Olof Palme i ledningen. För detta krävs det, med stor sannolikhet, korrumperade psykopatiska folkförädare.

 2. Angående palmemordet tror jag fortfarande att den sydafrikanske torpeden Eugene de Kock höll i vapnet men att det var en svensk högerkonspiration som hade planerat dådet mycket länge . Svenska högern ville ju ha kvar apartheid.
  ——
  Skönlitteratur som är intressant i sammanhanget är Leif GW Perssons första bok ”Grisfesten” och Henning Mankells bok ”Den vita lejoninnan” som alldeles excellent och finkänsligt beskriver hur stämningen var mellan vita och svarta i Sydafrika under apartheid.

  // Kao

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s