Analys – Vad är fascism? Låt oss titta på olika definitioner!

Lars Bern tar upp begreppet fascism, menar att monopolkapitalet alltmer börjar bli en ny fascistisk entitet, samt anser inte att SD är fascister. Kanske har han ändrat åsikt idag när SD är för globalismens krigsförbrytelser både genom EU och genom NATO? Låt oss titta närmare på olika definitioner av vad fascism kanske är! Jag börjar med två citat:

Bild på Georgi Dimitrov
”Fascismen är den öppna terroristiska diktaturen från finanskapitalets mest reaktionära, chauvinistiska och imperialistiska element”
/ Georgi Dimitrov Källa: http://jinge.se/allmant/jan-myrdal-hog-tid-att-skriva-klartext.htm

Både SD, S och V röstat för terror-krig och det synes mig att även MP har applåderat stödet av diktatorn i Ukraina. De är nu alla för  imperialismen. Det är tydligt att ingen i Riksdagen ställer sig i opposition till denna EU/NATO-fascism.

Endast SD, KD och M tycks vara emot massimport av reaktionär terror-ideologi, men de verkar ändå vara för terrorn mot folken i Palestina, i Ukraina och i det Nya Ryssland, genom proxykriget genom Ukrainas fascistiska diktatur, som t.o.m. skapar dödslistor mot journalister.

Bild på Josef Stalin
”Socialdemokrati är rent objektivt fascismens moderata flygel …. Dessa organisationer (dvs. fascism och socialdemokrati ) är inte antipoder, de är tvillingar.”
/ Josef Stalin

Jodå. Socialdemokraterna har nog allt utvecklats alltmer i den riktningen efter Olof Palmes frånfälle. De är nu att betrakta som alltmer fascistiska. Magdalena Andersson är t.o.m. i den fascistiska och monopolkapitalistiska organisationen WEF.

Låt mig nu även påminna om Björnbrum som gjort utdrag ur en artikel från den norska maoistiska gruppen Tjen Folket, med anledning av en kolmassaker i USA. De listar tänkbara orsaker och pekar på att problemet är mycket större. Björnbrum kommenterar:

”Det är en ”killer kombo”, en dödlig kombination, när man i ett samhälle odlar individualism, militarism och chauvinism. Tillsammans med en växande fascism, automatvapen, missbruk, ensamhet och upplöst gemenskap är resultatet av dessa förhållanden inte överraskande – även om det är tragiskt.”

Det som varken maoisterna eller Björnbrum verkar vilja gå in på är det som många intelligenta Socialdemokrater poängterat innan de fösts bort från makten, sannolikt av det fascistiska monopolkapitalets lojala agenter.

Mer intressant om definitioner på fascism:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Fascism#Definitioner
https://en.wikipedia.org/wiki/Fascism#Definitions

En reaktion till “Analys – Vad är fascism? Låt oss titta på olika definitioner!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s