Olika former av lögn – Del 3 – Kontroll genom dödshot och det viktiga mentala skyddet mot dödshot

https://swebbtube.se/w/uz4kjiRTMtbdsRT5m8f3Q7

Människor som ljuger kan använda dödshot i syfte att vidmakthålla en lögn, ex. dödshot mot den som kritiserar ledaren, sekten eller profeten, eller begår apostasi från den uppdiktade lögnen.

Salman Rushdie begick apostasi från den dödshotande sekt som just han fötts in i och utsattes även för en s.k. ”fatwa” p.g.a. boken Satansverserna, vilken uppmärksammar verser som gör ledarna för sekten irriterade. Rushdie skrev även följande, vilket säkert kan reta upp sekterister:


”‘Om du var en ateist, Birbal’, utmanade kejsaren sin premiärminister, ‘vad skulle du säga till de verkligt troende av alla de stora världsreligionerna?’. Birbal var en from Brahmin från Trivikrampur, men han svarade utan att tveka, ‘Jag skulle säga till dem att enligt min egen åsikt så är vi alla ateister också; Jag tror blott på en gud mindre än var och en av dem.’ ‘Hur så?’ frågade kejsaren. ‘Alla verkligt troende har goda skäl att betvivla varje gud utom sin egen’, sade Birbal. ‘Och därför är det de som, sinsemellan, ger mig all orsak att inte tro på någon.
/ Salman Rushdie (Källa: https://www.goodreads.com/author/quotes/3299.Salman_Rushdie)

Psykopater som leder lögnaktiga sekter, partier eller organisationer, anser sig ofta ha behov av att dödshota, eftersom uppvaknande kan sprida sig som en löpeld annars, vilket innebär att de förlorar makten. Det kan t.o.m. ske genom orädda och frågvisa 4-åringar.

Rädslan som kan uppstå vid dödshot är naturligtvis starkare än den rädsla som kan uppstå av de kontrollord som jag tog upp i del 2. Människor som i annat fall är motiverade att tänka självständigt kan då välja att underkasta sig lögnaren, eller behöva mycket stöd av vänner, familj eller av säkerhetspolisen. Ayaan Hirsi Ali är dödshotad av sektmedlemmar vars sekt hon kritiserar:

Bild på Ayaan Hirsi Ali
”Folk frågar mig om jag har någon form av dödslängtan, eftersom jag säger de saker som jag gör. Svaret är nej: Jag skulle vilja fortsätta leva. Men vissa saker måste dock sägas, och det finns tillfällen när tystnaden blir en medbrottsling till orättvisa.”
/Ayaan Hirsi Ali (Källa: Wikiquote Ayaan Hirsi Ali )

(Fler citat av Ali och andra religionskritiker som fortfarande är vid livet.)

Ali och Rushdie lever fortfarande. Så det första man bör göra för att skydda sig för ev. rädsla för de psykopatiska lögnarna är, enligt min mening, att andas djupt i tystnad, samt lugn inse att väldigt få hotelser görs till verklighet. Statistiken är mycket tydlig.

Men föreställ dig det värsta! Det kriminella hotet blir, mot förmodan, verklighet. Du står vid din egen grav, dit vi alla ska en dag, och ser dig själv vila där helt stilla. Vad skulle du säga om dig själv om du lät psykopatiska kriminella lögnare komma undan, samt fegt hade underkastat dig dem?

Vi som individer bryr oss allra mest om vad vi tycker om oss själva, inte vad andra säger eller tycker, särskilt inte vad ohövliga kriminella människor tycker. Vi kan t.o.m. känna oss motiverade att göra raka motsatsen mot vad psykopaterna vill.

Mot känslan av dödshot så anser jag att vi alla bör betrakta statistik om vad som verkligen är ett hot, på riktigt. Vi kan också, i meditation, försöka inse livets förgänglighet, samt att alla ändå dör en dag och att vi därför inte bör leva hela livet i rädsla för den dagen, samt att vi naturligtvis med lugn och mod bör bekämpa, begränsa och kanske helt försöka utrota sådana dödshots-kulter.

Man kan även filosofera djupare och undersöka sina olika rädslor djupare i meditation, bryta ner dem i sina beståndsdelar, samt analysera dem djupare. Jag har gjort det. Min slutsats är att rädsla är logiskt i ett darwinistiskt kortsiktigt perspektiv vad gäller överlevnad, och därför har sin plats i våra liv, men ändå ologiskt i ett vetenskapligt, kosmiskt perspektiv.

Det finns annat fysiskt skydd mot dödshot givetvis, som ex. Olof Palme och Anna Lindh hade behövt, men här tog jag enbart upp det egna mentala skyddet mot den psykopatiska kriminella attacken den innebär.

Jag gjorde det i syfte att stärka den som söker evidens och bevis om verkligheten, samt vill bekämpa lögn.

Känner du tacksamhet för mitt arbete om sanning kan du uttrycka denna tacksamhet på flera olika vis. Ex. kontakta mig för att donera pengar, eller berätta om partiet och denna text för dina vänner och bekanta, enligt Soldathandbokens principer, eller bli aktiv medlem gratis, eller skapa ett eget parti som valsamverkar med Vetenskapliga partiet.

För att bli mer sann, så lär dig fler former av lögn i denna serie om sanning!

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s