Verifierad konspirationsteori – Facebook censurerar oönskade åsikter – Så hur förhindrar man shadowbanning?

Det cirkulerar en del lustiga konspirationsteorier via klickbeten på Youtube och andra sociala medier, men min egen och andras teori om att fula sociala medier både kan, samt också har genomfört, MYCKET odemokratisk shadowbanning, har återigen visat sig vara fullkomligt korrekt.

Att Facebook gör det är absolut ingen ”stor nyhet” för mig. Jag hade snarare varit förvånad om de stora sociala medierna, som ägs av individer med samma agenda och är kopplade till stora företag och spion-organisationer, INTE hade försökt manipulera innehållet enligt den egna agendan.

Så Hur förhindrar vi shadowbanning och skyddar yttrandefriheten och demokratin?

Förslag:

1. Man låter kommunikationen var öppen via forum och bloggar som är GPL och rekommenderade av FSF, ex. WordPress.com, WordPress.org och phpBB-forum.

2. Man undviker sociala medier och appar som kräver inloggning för att kunna läsa eller kommentera inläggen. (Kan man läsa kommunikationen från vilken terminal som helst, med NoScript aktiverat, så kan kommunikationen nämligen INTE shadowbannas utan att man enkelt kan upptäcka det från en annan terminal.)

3. Man postar en sista post på Facebook och andra sociala medier som kräver inloggning för att kunna läsa kommunikationen. Där kan du ex. skriva.

”Jag avslutar strax detta konto. Du som är min vän finner mig, och orsaken till detta, på [din bloggadress]”

4. På sin nya WordPress-blogg plockar man nu bort Facebook-länkar och Facebook-skripts, samt slutar länka till Facebook.

5. Vill man även bli av med Youtubes reklam/spion-skripts så slutar man länka till sådana och länkar till ex. nedladdningsbara archive.org-filer eller till convertinmp4-länkar.

6. Vill man även bli av med reklam/spion-skripts från Google, eller få egen video via WordPress, så kan man betala WordPress,com en slant för detta. Även WordPress.org kan vara en bra sida att börja på om man vill få ännu mer möjligheter.

4 reaktioner till “Verifierad konspirationsteori – Facebook censurerar oönskade åsikter – Så hur förhindrar man shadowbanning?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s