Olika former av lögn – Del 5 – Nyspråk, skönmålningar och eufemismer

Nyspråk är en Orwellsk benämning på förskönande eufemismer, d.v.s. döljandet av ord som anses oangenäma, anstötliga eller tabu. Man kan även använda den lögnaktiga metoden pejorativt i syfte att försmutsa positiva ord.

Dagens existerande nyspråk har skapats för att kombineras med andra lögner och förminskar och döljer klandervärt beteende eller problem, samt vilseleder folket, bort från insikt därom, samt minskar medvetandet om de skador som lögnerna åsamkar naturen, de egna medborgarna och andra länders medborgare.

Bild på George Orwell
”Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka.”
/ George Orwell Källa: https://sv.m.wikiquote.org/wiki/George_Orwell

Orwells förutsägelser om framtidens nyspråk i sin bok 1984 är inte längre någon fantasi. Makten kan, via lögnaktiga medier i monopolställning och politikeradel, ganska ostört vilseleda det naiva folket med orwellskt nyspråk, utan några större konsekvenser.

Folket röstar in politikeradeln trots, eller kanske tack vare, nyspråket och de övriga lögnerna, som tillsammans utgör hjärnförsmutsningen.

De ”problem” som politikeradeln skapat i världen, och i samhället, kallas ex. ofta för ”utmaningar”.

Olagligt ”krig” och krigsförbrytelse kallas numera ”missioner” eller ”insatser” och dessa ”krigsbevarande” invasioner som inletts kallas ofta för ”fredsbevarande”, även om krigen ökar konflikterna upp över den nivå som faktiskt kallas för ”krig” definitionsmässigt.

”Massmord” eller ”seriemord” av oskyldiga i dessa krigsförbrytelser kallas ibland för ”kollaterala skador”.

”Terrorister” och ”terrorist-rekryterare” som agerat proxy-arméer och har varit behjälpliga till förfärliga krigsförbrytelser åt imperialistiska stater, i hopp om att kunna stjäla territorier, oljefält och pipelines, från ett land med yttrandefrihet, religionsfrihet och demokrati, kallas för ”aktivister”, ”soldater”, ”kombattanter”, ”frihetskämpar”, eller när de förlorat, tillåts de kalla sig för ex. ”busschaufförer”.

”Systematiska krigsförbrytelser”, ”systematiska ockupationer” och ”etnisk rensning” kallas för ”fredsprocessen”.

”Fascism”, d.v.s den öppna terroristiska diktaturen från finanskapitalets mest reaktionära, chauvinistiska och imperialistiska element, kallas för ”globalism”.

”Monopolkapitalister” som agerar ”agenter” åt främmande makt, manipulerar våra nationella demokratier och vår union genom NGO:er, valutaspekulationer och berikar sig, medelst korruption och olika påverkansoperationer, kallas för ”filantroper”.

”Landsförräderi” och ”folkförräderi”, d.v.s. att arbeta åt främmande makt, mot landets och medborgarnas bästa intresse, samt riskera livet på icke-flyktingar i Medelhavet åt en kortsiktig asylbaronsindustri, kan ex. kallas för att ha ett ”öppet hjärta”. ”Folkförrädare” kan därefter bli exempelvis ”senior rådgivare” på utländsk bank, som ex. ägts till stor del av en s.k. ”filantrop”, som varit medskapare till problemet, profiterar på problemet och också utger sig för att ha ett väldigt ”öppet hjärta”.

”Ondskan” utger sig för att vara ”Godheten

En sund nivå av ”nationalism som kan ha många olika betydelser, ex. ”vänsternationalism”,  kallas, helt utan respekt för begreppets mångfacetterade  betydelse, för kontrollorden ”Nazism!”, ”Rasism!” eller ”Fascism!”.

Utstuderad och evidensbaserad ”plan för världsherravälde” kallas ”Antropogen global uppvärmning”. De kompetenta ”vetenskapsmän” och ”skeptiker” som inte tror på det stora hotet av ”Antropogen global uppvärmning” av klimatet, p.g.a. falsifikation av de evidens och argument  som framförts, kallas av klimatalarmisterna för ”förnekare”.

”Maffia-välde” och ”oligarki” kallas för ”demokrati” utan att ifrågasätta en enda sekund vad vi egentligen har för styre i realiteten.

Bild på Paul Craig Roberts
”När ett lands regering och media inte gör något annat än ljuger dygnet runt, hur kan då demokrati existera? Klart att den inte kan det.”
/Paul Craig Roberts (Källa: OpEdNews 12/5/2017)

”When a country’s government and media do nothing but lie 24/7, how can democracy exist? Clearly, it cannot.”
/Paul Craig Roberts (Source: OpEdNews 12/5/2017)

”Ofria medier” som motverkar yttrandefrihet, i monopolställning, ägda av fåtalet, med en tydlig agenda-journalistik som ljuger, vilseleder och bedrar, samt förvägrar dementier, och saknar kommentarsfält, kallas för ”fri media”.

Intressanta samband”, noterade av intelligenta kompetenta individer, som helt evident skulle kunna förklara olika händelser, eller enkelt skulle kunna falsifieras medelst evidens, kallas för kontrollordet ”Konspirationsteorier!” och klumpas ihop med förvirrade Youtube-klickbeten och ufo-historier som dragits rakt ur arslet.

”Fria nätmedier”, som är fria på riktigt, och är en motvikt mot lögnaktiga medier kallas för ”trollfabriker” och deras ”skribenter” kallas ibland för kontrollordet ”Putinister!” om de skulle ty sig till RT, i brist på svenska upplysande medier eller skulle kritisera överdriven rysshets.

”Uppmaning till olaglig statskupp” mot en suverän stat i strid med krigets lagar blir till att landets ledare ”måste bort”.

”Demokratiskt valda ledare” kallas för ”diktatorer”, och ska tvingas kapitulera medan ”Icke folkvalda landsförrädare” utsedda av främmande lands vicepresident i kriminell regim kallas för ”president” , medan folket tvingas förbereda sig för olaglig invasion.

Bevisligenohållbar tillväxt in-absurdum kallas för ”grön tillväxt” eller ”hållbar tillväxt” fastän detta aldrig kan vara hållbart eller  leda till ekologisk hållbarhet.

Människor som vill ha ”ekologisk hållbarhet för framtidens generationer genom NEDVÄXT till en naturlig balans med naturen kallas av de som tror på evig tillväxt då gärna nedsättande för ”Malthusianister” eller ”ekofascister” fastän forskarna varnar oss med mycket goda evidens.

Uppenbar ”skattepolitisk högerpolitik”, de senaste decennierna, som gynnat 10% och missgynnat 90% kallas för ”vänster” eller ”kommunism”.

Partier som bedrivit högerpolitik de senaste decennierna, och vill att den demokratiska påverkanskraften över Sverige ska ligga i händerna på monopolkapitalister som ränner fritt i EU:s korridorer och gillar dem, kallas för ”socialister”, fastän betydelsen av ”socialism” är raka motsatsen.

Stadsdelar, vilka man inte rekommenderar vem som helst att besöka, av goda skäl, kan med rätta kallas för ”No Go-zoner”. Dessa, kallas istället för ”särskilt utsatta områden”.

”Icke-kompatibel extremism” som skapar segregation, utanförskap och konflikt kallas för ”mångkultur”.

”Ekonomiska migranter” kallas för ”flyktingar” som ”flyr för sina liv” och ”vuxna” med kraftig skäggväxt, som saknar asylskäl, kallas för ”barn”.

Fyll gärna på med fler nyspråk, skönmålningar och eufemismer i kommentarsfältet!

Efter denna redovisningen av bedragares olika skönmålningar, så avslutar jag med ett tankeväckande citat av George Orwell:

Bild på George Orwell
”Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
/ George Orwell Källa: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

“A people that elect corrupt politicians, imposters, thieves and traitors are not victims… but accomplices”
/ George Orwell Source: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors


Känner du tacksamhet för mitt arbete om sanning kan du uttrycka denna tacksamhet på flera olika vis. Ex. kontakta mig för att donera pengar, eller berätta om partiet och denna text för dina vänner och bekanta, enligt Soldathandbokens principer, eller bli aktiv medlem gratis, eller skapa ett eget parti som valsamverkar med Vetenskapliga partiet.

För att bli mer sann, så lär dig fler former av lögn i denna serie om sanning!

3 reaktioner till “Olika former av lögn – Del 5 – Nyspråk, skönmålningar och eufemismer

  1. ”Nyliberaler” tar på sig den ”liberala” kostymen. Det är en propagandaedé från högertroll, fast de inte är annat än ”falskflagg-liberaler” eller ”krypto-liberaler”, d.v.s att de bara vill ge frihet till kapitalet och storfinansen.

    De vill sänka skatter åt sig själva, genom strypning av den offentligt finansierade skattebasen, samt marknadsanpassa samhällets gemensamma ägande och institutioner, samt privatisera offentligt ägda tillgångar, samt göra vinst genom utdelning av välfärdsmedel till privata entreprenörer som gör avkastning på stulet kaptal genom utförsäljningar.

    Det kallas för liberalism och liberala värderingar. Alltsamman går under beteckningen ”marknadsanpassning”, men är enbart stöld av offentlig egendom.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s