Förslag till centralkommitén – Ska vi minska på religionskritiken?

Ole Dammegård och Vinny öppnade i går kväll mina ögon, vilket ledde till denna post på Peace Compassion Understanding idag. Tack till Ole och Vinny!

Jag ska nu ta upp frågan, med centralkommittén, om inte vår anti-religiösa hållning kanske ska minska några hekto, även om vi alla är mediterande ateister och humanister som ett resultat av vårt sannigssökande och vår vetenskaplighet.

Jag anser att vi måste fokusera mer på grundläggande värderingar som kan skapa lycka för alla människor, och även skapa lycka för framtidens generationer, INTE ställa oss i osunda motpositioner baserat på religion eller politik, men tillsammans titta på verkligheten och sanningen, med öppenhet och skepticism, oavsett vad vi tror idag.

Med denna attityd kan säkert alla människor, oavsett tro idag, samverka, om tron är helt frivillig och vald av individerna själva, efter egna undersökningar, egen bön och egen meditation i stillhet.

Om individen själv får undersöka världen och skaffa sig själv en trovärdig tro, och alla religösa ledare tillåter detta, så borde det kunna fungera.

Men det är klart att vi inte ska vara naiva! Det finns psykopater, samt de som psykopaterna har kontroll över, som inte kan eller inte vill söka sanningen, eftersom de lever kortsiktigt på lögn och konflikt, likt olyckliga parasiter som alltid känner sig hungriga på blod och alltid upplever sig som fattiga, helt oavsett hur lång lyxjakten är.

Klart att vi måste hålla uppsikt på de psykopater som desinformerar, försöker påtvinga människor tro eller religiösa plagg, eller begår brottslighet, men vi behöver kanske inte döma ut människor bara för att de just nu befinner sig i en speciell trosföreställning, så länge de inte är kriminella, eller propaganderar för att avskaffa demokratin, eller planerar terrorism.

Jag själv har varit särskilt inne på islamkritik, p.g.a. att historien om Aisha och Muhammed gjorde att jag kände starka känslor av äckel, men jag inser att detta beror på min egen kultur. All tro kan ju skapa känslor av äckel, även vetenskapen, som jag kritiserat ex. här. Politik kan skapa äckel också, som jag beskrivit här.

Jag känner givetvis även äckel när hinduismen gifter barn, eller när kristendomens katolska präster begår våldtäkt på unga pojkar, men även när vetenskapsmannen och ateisten Richard Dawkins förminskar homosexuella handlingar mot barn.

Samtidigt inser jag att detta äckel som jag känner kan vara programmerat av min egen kultur, kanske genom nya konfliktskapande medier som även de kontrolleras av psykopater? Detta slår mig särskilt när jag betraktar de kärvänliga Bonoboschimpansernas sexuella beteende/kultur på Youtube.

Även den lastgamla afrikanska traditionen av skärande i barns genitalier, samt mohelens avsugning av blodet på barnets snopp i judendomen, måste ju rimligen störa många judar känslomässigt, men ska denna lastgamla kultur förhindra att vi skapar fred i världen för alla barn idag, även för de barn som stämplats som jude på detta lastgamla vis? – Nej. Jag tycker inte det.

Jag inser också att de allra flesta religiösa i Sverige följer svensk lag och är i Sverige för att de accepterar svenska lagar och svensk kultur, för annars hade de ju känt sig motiverade att bege sig till ett land där deras religion, eller deras kultur, avspeglas i landets lagar, eller hur? För annars är det uppenbarligen pengaguden, eller kanske psykopatin i konflikten självt, som de dyrkar, och inte Gud alls?

Jag inser även att väldigt religiösa länder, ex. Indien och Bangladesh, har förstått problemet med överpopulation och faktiskt försöker göra något åt detta elände som tidigare gjort dem alla fattigare och fattigare.

Således lyssnar även religiösa människor på vetenskapen, när vi försöker rädda planeten. Planeten är ju för alla religiösa Guds skapelse. Inte vill väl någon av oss förstöra alla de djur och växter som Gud har skapat och ersätta detta med artfattig öken? – Nej. Naturligtvis inte. Det vill väl inte ens en neurovetenskaplig psykopat som lyckats med stöd från sin omgivning?

Även religiösa vill givetvis ha mänsklig nedväxt till balans med naturen, när de väl förstår vad evidens och bevis pekar på med hela handen.

Så självklart ska även religiösa kunna rösta på Vetenskapliga partiet i EU-valet, kunna vara medlemmar och känna sig väl till mods i vårt parti, eller åtminstone känna sig väl till mods att  samverka med oss genom Valsamverkanspartiet!

Det är min åsikt. Meditera på saken tills vi möts nästa gång i centrakkommittén! Alla som vill får kommentera.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s