Kritik – Tomas Kåberger överskattar EU-vurmarnas och kärnkraftkramarnas godhet

Tomas Kåberger skriver om falska löften som bryts och tror att det beror på naivitet och ett gott hjärta:

”Riksdagsbeslutet efter folkomröstningen om kärnkraft 1980 var ett exempel: Kärnkraften skulle avvecklas om några decennier, med först skulle den byggas ut så att svenskarna fick mest kärnkraft i världen. Naiva, godhjärtade politiker som litar på sina politikerkollegor, går med på detta och tror att de vunnit något.”

Kåberger känner inte igen psykopatins signum. Charm-troll som manipulerar sig upp i ledningen, i parti efter parti, och väl där skor sig och låtsas göra bra överenskommelser, ex. för ekonomin, miljön eller för folket, fastän de vet precis vad som gäller, d.v.s. att de kommer få spela med i spelet som gynnar dem själva kortsiktigt och ingen annan. Det är inte naivitet, men bedrägeri, precis som det är att stödja dem.

Bild på George Orwell
”Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
/ George Orwell Källa: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

“A people that elect corrupt politicians, imposters, thieves and traitors are not victims… but accomplices”
/ George Orwell Source: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

Ett bra sätt att känna igen en psykopat är EU-vurmen. EU innebär karriärmöjlighet för varje politisk psykopat, därav positiviteten till EU. EU gynnar knappast miljön eller folkets ekonomi. Finns vurmen i media för förfärliga saker som EU, USA eller NATO och dessa organisationers konstanta krigsförbrytelser, ex. blandat med kontrollord eller andra lögner, så har du sannolikt att göra med en journalist som är psykopat. Lär dig känna igen psykopati!

Tack för tipset går till: http://schlaug.blogspot.com/2019/04/sa-blir-da-karnkraftsmotstandarpartier.html

2 reaktioner till “Kritik – Tomas Kåberger överskattar EU-vurmarnas och kärnkraftkramarnas godhet

 1. Schlaug vill inte ha kommentarer.
  Om jag hade en blogg skulle jag nog av lättja ta bort kommentarsektionen, så jag klandrar inte alltför mkt.
  Men ämnet kärnkraft är inte så enkelt att dom som är för måste vara lurade.
  Romklubbens värderingar ligger bakom motgångarna för kärnkraften. Och dom värderingarna innebär att man hellre svälter ut befolkningarna och sprider dödliga sjukdomar och krig än att utveckla och modernisera alla länder.
  Motståndet mot kärnkraft i andra länder än imperiet, underlättar för att dolda krafter kan reglera energitillgången just så som imperiet vill ha det. Elaine Dewar avsåg inte att ge stöd åt det jag nu skrev med sin bok Cloak of Green: The Links between Key Environmental Groups, Government and Big Business från 1995. Men sanningen är som titeln ‘Under grön täckmantel’ : kampen utges för att vara för miljön men är i verkligheten för status quo med samma malthusianska oligarki för evigt vid makten

  1. Visst är det kanske lättja delvis, men lättja kan vara nyttig en period i en människas liv. I lättjan har man tid för eftertanke, men det kan nog vara mer än nyttig lättja det handlar om.

   Han kan ev. ha en sida på CIA:s fejsbok, även om han inte vill ha kommentarer på det hårt kritiserade Googles blogspot, fastän WordPress.com kan köras utan skripts från dessa aktörer, och han skulle kunna förhandsgranska kommentarerna innan publicering.

   Jag tror personligen INTE att han vill ha offentliga kommentarer, p.g.a. den kritik han fått efter Schlauggate och Kaplangate, som jag har skrivit om, fastän det i princip är förbi och glömt nu.

   Han pallar inte att han har gjort fel. Egot klarar inte av det. Allt går ut på att framstå som så perfekt som möjligt och bli gillad av alla, utom de jätte-jätte-onda som får sig sina väl valda nedsättande kontrollord givetvis, i brist på hållbara argument mot vad de säger. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/02/25/olika-former-av-logn-del-2-kontrollord-som-du-kan-borja-skratta-at/

   Att alla människor gör fel och att människor som gör fel och ber om ursäkt kan gillas ändå, kanske ännu mer, verkar inte vara en möjlig väg framåt … än, förutom då han uttryckte sin ånger för massinvasionen av migranter med gravt avvikande värderingar i sin bok.

   P.g.a. att detta blev ammunition, för de som han talar nedsättande om, så upplever han nu sannolikt att han är körd i båda skyttegravarna, men det är faktiskt inte sanningen.

   Att rakryggad stå för sina fel och brister, att ha en annan balanserad åsikt och släppa in kritik som är svår att besvara, samt kanske förlora ibland, och då ändra åsikt, vore ingen svaghet, men en styrka som Sverige behöver för att inte landa i totalt kaos i detta osunt positionerade skyttegravskrig.

   Det skulle avväpna skottväxlingen och leda till öppenhet och skepticism. De som beskjuts blir i princip osårbara.

   Att blockera kommentarer, eller få dem shadowbannade av fejsboken verkar vara ett dåligt försvar i min mening. Enbart totalt vilseledda, eller de i psykopaters grepp eller psykopater som arbetar åt främmande makt befinner sig där och de vilseledda fattar inte att de blir shadowbannade om de kommer med bra artiklar, kritik eller svåra frågor.

   Han ska absolut inte klandras ensamt eller fullständigt. Det finns ju massvis med fejsbok-vilseledda och massvis med skribenter som är en del av illusionen som presenteras för folket. Många av dem är i psykopaternas våld genom olika metoder som döljer sanningen. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/

   I frågan om kärnkraft är jag på Tage Danielssons sida och Schlaugs. http://schlaug.blogspot.com/2015/04/tjernobyl-29-ar-sedan-och-vad-har-hant.html

   Kärnkraften är subventionerad, dyr och korkad. Schalug har rätt. Den hållbara lösningen är och förblir sol- vind- och vattenkraft. Det inser varje patriot som förstår det olämpliga med att vara beroende av främmande makter eller enbart ha fåtalet anläggningar för energiproduktion.

   Att Miljööpartiet sålt sig till främmande makter är uppenbart. De svarar inte ens på en f.d. medlems välmenande frågor om ekologisk hållbarhet i Miljöpartiet längre: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/03/25/14-uppriktiga-och-valmenande-fragor-till-miljopartiet-som-nu-ligger-under-4/

   Svalt vi före kärnkraften? Nej. Fär vi det sämre nu med EU-medlemskapet inkl. kärnkraft? -Ja. De har inte enbart utsatt oss för denna katastrofrisk ovanpå en massa andra risker. De har totalt utrotat svensk sammanhållning och beredskap för alla möjliga farliga event.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_extinction

   Främmande imperialistisk makt vill inte att Sverige bli oberoende av handel eller osårbart och starkt medelst god beredskap. De vill ha oss som svaga vasaller, avväpnade och lydiga, exakt där svenska psykopater placerat oss de senaste decennierna.

   Prästen Malthus hade fel i sak, eftersom jordbuket utvecklades ett snäpp i positiv rikting, men inte fel i princip. Evig tillväxt av extremt barnavlande befolkning kan aldrig vara hållbar i längden, men den psykopatiska oligarkin har fel lösning på problemet. Krig och massmord. De sprider massavels beteende och masskonsumtionsbeteende, talar om fredsbevarande styrkor fastän det är krigsförbrytelse och massmord, talar om självmotsägelsen ”hållbar tillväxt” när forskare arkeologer, biologer och matematiker med kompetens faktiskt pekar på den riktiga lösningen.
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/02/15/nedvaxt-inte-tillvaxt-partiets-och-varldens-viktigaste-fraga/
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/02/13/population-i-balans-med-naturen-den-13e-februari-ar-250-arsdagen-av-prasten-thomas-robert-malthus-2/

   Att dagens ledande figurer i Miljöpartiet är i maskopi med storföretagen har jag inget tvivel om, men jag tvivlar starkt på att Schalug är en av dem.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s