Forskningen evidensbaserar vad LCHF-folket redan visste – Insulinresistens orsak till fibromyalgi

Forskarna har nu evidens som pekar på att fibromyalgi har ett samband med insulinresistens och prediabetes. Man undersökte en grupp av fibromyalgipatienter och fann att de alla hade förhöjt långtidsblodsocker. Forskarna menar att detta samband var ”helt okänt förut”, enligt läkaren Annika Dahlqvist. Hon har en annan åsikt.

Läs mer och kommentera
gärna saken på Dahlqvists LCHF-blogg!

Jag antar att forskarnas ev. falska påstående (om att det varit okänt) dels kan handla om något monopolföretags möjlighet att patentera pillrena, dels att man vill sälja pillrena rikligt. Monopolföretaget vill kanske, i vanlig ordning, inte peka på den diet som löser problemet helt utan de piller som de vill sälja.

Verkligt god vård och omsorg som förebygger kan vi nog inte förvänta oss när människorna faktiskt läser monopolkapitalets fulmedier, använder monopolkapitalets sociala medier och därför röstar som de gör. Forskningens sanningshalt och vetenskapsmännens karaktär påverkas givetvis av kapitalismen, även om människor med karaktär står emot och medverkar till sanningen.

3 reaktioner till “Forskningen evidensbaserar vad LCHF-folket redan visste – Insulinresistens orsak till fibromyalgi

 1. Om du läser den norska artikeln står det att man inte ännu vet vad som orsakar vad, kan lika gärna vara tvärt om. Annika har valt ut de delar som passar hennes sanning.
  Den norska siten har även en artikel som säger att dålig sömn kan vara orsaken.

 2. Diagnosen ”fibromyalgi” är jag skeptisk till. Är det en nypåkommen diagnos eller utbytesdiagnos?
  Den har inte varit aktuell i äldre medicinsk litteratur i alla fall. Däremot myalgic status, vad nu detta indikerar är oklart. ospecifik (värk?) utan objektivt underlag.
  Det är ganska väl känt att man byter ut och fifflar med diagnos-ettiketter på socialstyrelsen.
  Som väl känt sedan länge, är våra makthavare och många myndigheter rena ”bedrägericentraler”.
  Man har makten att producera lögner, fejk och propaganda om allting och det gäller inte minst medicin och politik och utredningar och det är precis vad man använder sig av. Det handlar bara om ”statsnyttan”. Allra värst torde ”Fulmedia” vara.
  Sanningar, bevis och fakta är fullkommligt irrelevanta i sammanhanget när det gäller att styra landet och manövrera och manipulera själarna.
  Den politiska makten går hand i hand med med både medicinen, juridiken journalistiken och myndighetsutövningen i stort som smått. All heder och moral är bortsopad sedan länge. Undrar hur länge det ska ta innan folk i gemen upptäcker det. Nästan allt är korrupt.
  Hederligheten och moralen existerar mest hos vanliga medborgare. Inte hos ”eliten” som styr oss andra.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s